Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
PiotrekG
Kontakt:

Post autor: PiotrekG » 14 stycznia 2010, o 19:21

kamilkw pisze:Co to za rynek z autobusami? Ja już wolałbym tam jakieś ogródki piwne...Może wtedy centrum nie zamierałoby po 17.

Też bym to chętnie widział...zero życia rozrywkowego w tym naszym centrum...

pk5
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: pk5 » 14 stycznia 2010, o 19:26

kamilkw pisze:Co to za rynek z autobusami? Ja już wolałbym tam jakieś ogródki piwne...Może wtedy centrum nie zamierałoby po 17.
Teraz tam nie ma autobusów i tak zamiera....

a po remoncie, bez autobusów, śmiem twierdzić, ze kompletnie wymrze.

Awatar użytkownika
kamilkw

Post autor: kamilkw » 14 stycznia 2010, o 19:43

Bo pokaż mi miejsce w któwym można takowe ogródki wystawić.
pletwa

Awatar użytkownika
tomasz2719
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tomasz2719 » 17 stycznia 2010, o 16:36

Zastanawia mnie zapis na wikipedii. Gdy się wejdzie w "MPK Kielce", punkt 2.1 Linie, jest taki zapis:
- 56 - Linie zwykłe, dzienne (1-16, 16Bis, 17-21, 25, 27-30, 32-39, 41-54, 102-108)
(...)
- 6 - Linii planowanych - Nowe linie będą uruchamiane sukcesywnie w ramach realizacji projektu "Rozwój systemu komunikacji publicznej w Kieleckim Obszarze Metropolitalnym", realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Rozwój Polski Wschodniej 2007- 2013.

Te 6 nowych linii, to chyba nie te co już są od 102 do 108 jak mi się wydaje, bo one chyba są już wliczone w tych 56 zwykłych liniach. Albo to ktoś się pomylił i wpisując nowe linie do tych 56-ciu, nie wykasował tego drugiego zapisu o nowych 6-ciu liniach. Choć jednak chyba zapis nie został wykasowany jak dla mnie.

:arrow: http://pl.wikipedia.org/wiki/MPK_Kielce#Linie

Awatar użytkownika
Nowak

Post autor: Nowak » 17 stycznia 2010, o 16:47

Ziarek napisał:
Ktoś nadzoruje opis MPK na wikipedii?Ja nadzoruję.

Awatar użytkownika
krzysiu1493

Post autor: krzysiu1493 » 17 stycznia 2010, o 17:17

tomasz2719 pisze:Zastanawia mnie zapis na wikipedii. Gdy się wejdzie w "MPK Kielce", punkt 2.1 Linie, jest taki zapis:
- 56 - Linie zwykłe, dzienne (1-16, 16Bis, 17-21, 25, 27-30, 32-39, 41-54, 102-108)
(...)
- 6 - Linii planowanych - Nowe linie będą uruchamiane sukcesywnie w ramach realizacji projektu "Rozwój systemu komunikacji publicznej w Kieleckim Obszarze Metropolitalnym", realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Rozwój Polski Wschodniej 2007- 2013.

Te 6 nowych linii, to chyba nie te co już są od 102 do 108 jak mi się wydaje, bo one chyba są już wliczone w tych 56 zwykłych liniach. Albo to ktoś się pomylił i wpisując nowe linie do tych 56-ciu, nie wykasował tego drugiego zapisu o nowych 6-ciu liniach. Choć jednak chyba zapis nie został wykasowany jak dla mnie.

:arrow: http://pl.wikipedia.org/wiki/MPK_Kielce#Linie
A może pomyślał kolega, że w połowie roku przyjdzie kolejnych 20 autobusów? To chyba pod nie są te planowane linie?

Awatar użytkownika
tester19

Post autor: tester19 » 17 stycznia 2010, o 19:23

Tak z ciekawości :D to linia "40 bis" to jeszcze kursuje? Bo już nie można spotkać rozkładu tej linii. Na większości nowych tablic nie wyklejaja jej 8)

Awatar użytkownika
tomasz2719

Post autor: tomasz2719 » 17 stycznia 2010, o 19:36

W necie rozkład 40bis jest tylko w kierunku Olszewskeigo. To on nie wraca z powrotem? I czy ten autobus zawsze jeździł tylko z samego rana w godzinach 5:00-7:00? Nie patrzyłem nigdy na jego rozkład dlatego się pytam.

tomekgopon22

linie autobusowe

Post autor: tomekgopon22 » 24 stycznia 2010, o 06:33

czytam z uwagą wszystkie wpisy i myślęże też mogę coś zaproponować.Oto zmiany które uważam za konieczne:
1 bez zmian
2-Dyminy granice-sukowska-dyminy-ściegiennego-żytnia-grunwaldzka-jagiellońska-hoża-pup linia całodobowa
3-Daleszyce-bukówka-wrzosowa-tarnowska-żródłowa-9 wieków kielc ,paderewskiego-żytnia-grunwaldzka-piekoszowska-malików-zakładowa
4-aleja na stadion-szczepaniaka-kusocińskiego-pakosz-krakowska-gagarina-aleja legionó-husarska-ściegiennego-seminaryjska-targ-żródłowa-tesco-jesionowa-zagnańska-piaski pętla linia całodobowa
5-kolberga-hoża-jagiellońskagrunwaldzka-żytnia-paderewskiego-9wieków-warszawska-szybowcowa-masłow-podwiśniówka
6=tak samo ale z pietraszek przez janów do fabrycznej
7-wszystkimi kursami do zagnańska trasa bez zmian linia całodobowa
8-wszystkimi kursami do Mójczy bez zmian
9-centrum ongologii-grunwaldzka-żytnia-paderewskiego-9 wiekó-warszawska-jesionowa-pawia-łodzka-kruszelnickiego-kostomłoty-ćmińsk
10-centrum onkologii-grunwaldzka szpital-piekoszowska-naruszewicza-kolberga-hoża-1maja-9wieków-sandomierska-cedzynawola kopcowa-mąchocice kapitulne-ameliówka-ciekoty-masłow pętla linia całodobowa
11-armii krajowej-na wiadukt-miejski plac targowy-jagiellońska-hoża-kolberga-naruszewicza-piekoszowska-os pod dalnią-oś ślichowice-grunwaldzka-jagiellońska-os podkarczóka-krakowska-białogon pętla
12-wszystkimi kursami do barczy trasa bez zmian
13-politechnika pętla-żniwna-uniwersytet-tesco-dlaej bez zmian linia całodobowa
14-bez zmian-cedzyna-radlin-niestachów-skorzeszyce
15-oś ślichowice-grunwaldzka-żtnia-paderwskiego-9wieków-warszawska-orkana-os związkowiec leoffera-warszwska-witosa-dąbrowa-sieje-witosa-zagnańska-piaski-jaworza-kajetanów-barcza-lekomin-ścięgna-zagnańsk-dąb bartek linia całodobowa
16-dąbrowa-sieje-witosa-zagnańska-okrzei-dowrzec pkp-żytnia-seminaryjska-żeromskiego-wosjka polskiego-bukówka-suków babie
17-os stok-warszawska-orkana-klonowa-pawia-łodzka-kruszelnickiego-łazy-kostomłoty
18-bez zmian wszytskie kursy do micigozda ale każdy przez brynicę
19-wszystkie kursy do bolechowic trasa besz zmian
20-dworzec pkp-żytnia-targ-boh warszawy-szczecińska-domaszowska-uniewersytet-tesco-politechnika-toporowskiego-jesionowa-okrzei-dworzec pks linia całodobowa
21-bez zmian ale kazdy kurs z zagórza pętla
22-bez zmian do jagiellośkiej od chemaru,os podkarczóka-jagiellońska-krakowska-słowik-nowiny-czerwona góra szpital linia całodobowa
23-obecna trasa
24-obecna trasa 54
25-obecna trsa 52 linia całodobowa
26-tak samo jak obecnie ale od zagórskiej.żęromskiegoi,seminaryjska linia całodobowa
27-dawna trasa 27 czyli dworzec pkp-żytnia-aleja legionów-husarska-ściegiennego-dyminy-posłwoice
28-dworzec pkp-armii krajowej-krakowska-słowik-sitkówka nowiny-kowala-bilcza-morawica pętla linia całododobowa
29-centrum onkologii-grunwaldzka-żytnia-ściegiennego-dyminy-bilcza-kowala-sitkóka-nowiny-szewce-zawada
30-bez zmian do seminaryjska od stoku,krakwoska rogatka-aleja legionów-gagarina-ściegiiennego-dyminy-rolmet
31-bez zmian od chęcin do jagielońskiej-herby pkp
32-bez zmian ale ebz wjazdu do kostomnłot-samsonó-kołomań leśniczówka linia całodobowa
33-domaszowice-morcinka-żytnia-tesco-dalej trasa obecna 53
34-stadion stara pętla-szczepaniaka-husarska-kochanowskiego-cmeintarz now-ścieggiennego-żytnia-czarnowska-okrzei-jesionowa-klonowa-orkana-warszawska-sikorksiego-os stok przychodnia-jaworskiego-tesco-żródłowa-tarnowska-wrzosowa-bukówka pętla linia całodobowa
35-os stok przychodnia-sikorskiego pętla-świętokrzyskie pętla-dalje bez zmian-armii krajowej-grunwaldzka-jagiellońska-os podkarczówka linia całodobowa
36-obecna trasa 48
37-bez zmian
38-obecna trasa 47 z każdorazowym wjazdem na cedzynę cmentarz
39-bez zmian
40-oś swiętokrzyskie-jaworskiego-warszawska-9wieków-okrzei-dlaej tak jak teraz z wjadem pod chemar
41-bez zmain z obowiązkowym wjazdem pod real
42-1maja rondo-zagnańska-piaski-zagnańsk-samsonów-długojów pętla
43-obecna trasa f ale codziennie
44-obecna trasa bez zmian ale pawia-długa-berby pkp każdym kursem
45-bez zmain każdym kursem do radomic z wjazdem w morawicę
46-trasa bez zmian linia całodobowa
47-obecna trasa z ale codziennie
48-centrum onkologii-grunwaldzka-żytnia-targ-boh warszawy-szczecińska-sandomierska-9 wieków-dworzec-jagiellońska-centrum onkologii i spowrotem linia całodobowa
49-wrzosowa pętla-tarnowska-wapiennikowa-ściegienniego-żytnia-grunwaldzka-oś ślichowice pętla
50-targi kielce-malików-piekoszowska-grunwaldzka-jagiellońska-krakowowska-pakosz-biesak pętla
51-orkana-warszawska-rynek-ścieggiennego-dyminy-morawica-brzeziny pętla
102-bez zmian ale os pod dalnią-os ślichowice-malików-kruszelnickiego pętla całodobowo
103-bez zmian
104-bukówka-tarnowska-wapiennikowa-ściegiennego-saminaryjska-targ-żódłowa-sandomierska-cedzyna cmentarz
105-bez zmian ale bez pętli stok ale pod przychodnię
106-bez zmian
107-os stok przychodnia-oś świętokrzyskie-tesco-sandomierska-żródłowa-targ-boh warszawy-szczecińska-cedzyna cmentarz
108-bez zmian
109-zagórska pętla-żeromskiego-wapiennikowa-ściegiennego-żytnia-dworzec-warszawska-świetokrzyska-sandomierska-szczecińska-zagórska pętla okrężnie
110-oś swiętokrzyskie-orkana-okrzei-dworzec

Awatar użytkownika
tomasz2719

Post autor: tomasz2719 » 24 stycznia 2010, o 13:39

Nie czytałem tak bardzo dokładnie ze sprawdzaniem co ty tam proponujesz w tych wszystkich liniach tomekgopon22. Ale najbardziej zaciekawiły mnie linie, które zamieniasz na inne linie. Tzn. np. "24-obecna trasa 54" i inne podobne. Nie wiem czy zauważyłeś, ale zmieniając linię 24 na 54, to po pierwsze linia 24 musiałaby być zlikwidowana skoro już jest 54. Po drugie te dwie linie przebiegają zupełnie inna trasą, więc nie wiem czemu tak proponujesz. Zrozumiałbym gdyby to była prawie cała ta sama trasa. Ale tu są dwie zupełnie inne. Więc może wyjaśnij mi te propozycje bo nie wiem jaki w tym ty widzisz sens.

Krycho18

Post autor: Krycho18 » 24 stycznia 2010, o 20:19

jak proponujesz przebieg linii 18 aby wjeżdżała do Brynicy :?: by wychodziło że będzie omijać Piekoszów :roll:

Awatar użytkownika
Sebastian

Post autor: Sebastian » 24 stycznia 2010, o 20:29

Tak sobie patrze na ten układ zaproponowany przez tomekgopon22 i szczerze mówiąc... dla mnie to porażka.Szczególnie dla mnie bez sensu to linie całodobowe do podkieleckich gmin?Przecież nie ma takiego obciązenia w godzinach nocnych,a poza tym strach o autobusy

Onio

Post autor: Onio » 24 stycznia 2010, o 23:22

Przede wszystkim za dużo linii nocnych - te autobusy beda wozily powietrze.
3-4 dobrze pomyslane linie nocne sa w stanie obsłużyć miasto.

Linia 20 zdecydowanie bez sensu - ona ma za zadanie polącyć ksm z centrum, ty jedynie czesc ksm`u uwzględniłeś (a tu mieszka duzo starszych osób stad nie mogą daleko chodzić).
Linia 13 - troche chaosu tu dałeś, w ogole nie rozumiem o co chodzi.
Linia 32 - bez sensu zmiana (ona musi wjezdzać w konstomłoty)

Ogolnie dla mnie tworzenia takiego rozkladu jak ten jest bezsensu - nie wiesz jak sie ukladaja potoki pasazerskie, sa to jedynie poprawki obecnego ukladu (z dodatkiem czynnika - tu mi sie bardziej pasuje to tu pojdzie ta linia).

Samo poprawienei godzin w rozkladach jazdy by duzo dało: np pokrywajace sie 46 i 15 czy w weekendy w ciagu 15 minut mamy: 10,14,38,47 a potem godzina nic.

tomekgopon22

Post autor: tomekgopon22 » 25 stycznia 2010, o 07:02

Po pierwsze:18ka moźe wjeżdżać do Brynicy pod szkołę i zawracać
po drugie połaczyłem bardzo różne osiedla ze sobą,o czym można dopiero śnić
po 3cie podmiejskie w moim opracowaniu mają szansę wygrać z busami
po 4te trasa 13ki:politechnika pętla ulica aleja tysiąclecia państwa polskiego-żniwna-uniwersytet-tesco-dalej bez zmian a więc kosmetyczna zmiana ale bezpośredni dojazd pod samą poliechnikę prawie pod drzwi w pobliże akademików i pod bramę uniwersytetu co jest napewno potrzebne
po 5te 20ka w moim układzie linii będzie łączyć ksm z dworcem domaszowską i tesco a więc z północą nieco,o co domagają się mieszkańcy ksm,a po drugie jedzie w pobliżu akademików,może nawet wjeżdżać pod akademiki i dojaz pod uniwersytet i politechnikę
po 6te 32ka może jezdzic przez kostomłoty ale każdym kursem,żeby nie było literek ale do kołomani,gdyż znam te tereny i w samym samsonowie może mieszka 10% wysiadających,dziękuję za podpowiedż z kostomłotami,podkreślam że nha stale w moim układzie jezdzi tam 9ka i 17ka więc może być 32
po 7te ksm w moim układzie ma takie linie:8,19,20,21,26,37,47,107,109 w tym 2 nocne 20 i 26,o czym obecnie może śnić
po 8te jedyną moją prywatą(spełnieniem marzeń)było napisanie w układzie linii 27 i 42,27 jako wersja linii 2 do posłowic prze aleje legionów i husarską a 42 jako linia do Zagnańska sprzed 18lat mająca ogromne zainteresowanie
po 9te kierowałem się opiniami na forum,rozmowami z pasażerami,obserwacją 3letni przemyśleniami prawie non stop więc każda trasa nie jest przypadkowa,nad każdą głęboko myślałem,kreśliłem wciąż poprawiałem wreszcie się udało
po 10te jestem elastyczny i gotowy do zmian:jedynie nie chcę powrotu do liter bezsensownych skretów kilkursowych i linii pokrywających się
po 11te linie nocne moje uwgędniają prawie każde osiedle,sypialnie,przedmieścia,dworzec i gminy więc nie tak jak teaz 101 i 35 w nocy jedynie stok,świętokrzyskie,słoneczne,bocianek,uroczysko,sady czarnów i ślichowice,a więc pólnoc i trochę zachodu
po 12te linie nocne podmiejskie jezdziłyby co 1h30min-2h20min a więc 2-4kursy w nocy między 23 a 4,a miejskie nocne co 35min-1h20min a więc 4-8kursów między 23 a 4 w zależności czy to dzień roboczy czy weekend
po 13te i ostatnie:stary jelcz na podmiejskie z ochroniarzem albo neoplan stary z kamerkami zapisującymi obraz nie powinien być w specjalnym zagrożeniu w nocy a jakby pomógł

Awatar użytkownika
Kiecu

Post autor: Kiecu » 25 stycznia 2010, o 11:37

Zmiany tras nowych linii autobusowych
Od dziś, przez tydzień kielczanie mogą wypowiadać się na temat zmian dotyczących kursowania autobusów na nowych liniach komunikacji miejskiej. Nowe trasy zostały uruchomione na początku grudnia. Kilka z nich nie cieszyło się zainteresowaniem pasażerów, dlatego Zarząd Transportu Miejskiego zaproponował zmianę ich przebiegu.

Jako pierwsi przedstawiamy projekty zmian przygotowane przez ZTM

Zobacz

Najbardziej zmienią się trasy dwóch linii, które przewoziły najmniej pasażerów- chodzi o linie 104 i 107. Pierwsza z nich nadal będzie rozpoczynała się na Bukówce, nie dojedzie jednak do cmentarza w Cedzynie, jak dotychczas, ale przez Dąbrowę, na osiedle Sieje. Linia 107 natomiast również rozpoczynać się będzie, jak poprzednio na osiedlu Świętokrzyskim, ale autobus z tym numerem pojawi się w centrum miasta na ulicy Warszawskiej, Rynku i Piotrkowskiej. Kurs 107 zakończy się Na Stoku.

Znaczne zmiany dotyczyć będą też ostatniej z linii czyli 108. Do tej pory kursowała ona między Bukówką i aleją na Stadion. Teraz trasa znacznie się wydłużyła. 108 ma dojechać przez Podkarczówkę do osiedla Na Stoku.

Barbara Damian z ZTM przypomina, że o tym czy tak będą przebiegać nowe trasy zdecydują pasażerowie, którzy wypełnią ankiety. Znaleźć je będzie można na stronie internetowej ZTM, w punktach sprzedaży biletów, a także w Punkcie Obsługi Interesanta Urzędu Miasta.

:arrow: Radio Kielce
Obrazek

ODPOWIEDZ