Eksploatacja taboru unijnego ZTM Kielce (#1001-1235)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- tester19
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Zapowiedzi głosowe nie działają, wyświetlanie nastepnych przystanków też kierowcy nie właczają i widze ze tez nie przypadł im do gustu ten mały ekran co maja w kabinie z podgladem na autobus bo wyłaczony maja zawsze, klimatyzacja też im obca, przyciski drzwi służa jako stop eh wiec co sie dziwić 
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2009, o 18:56 przez tester19, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- tomasz2719
Ja jechałem już kilkoma autobusami z tych nowych i jak na razie w żadnym mnie nie spotkała zapowiedź głosowa. Po drugie, dziś w jednym z nich (nie pamiętam który) wyświetlane przystanki były złe. Czyli wyprzedzały faktyczna pozycję autobusu o 2 przystanki. Będąc pod szpitalem na Grunwaldzkiej, wyświetlał ze jest na Grunwaldzkiej Wiadukt. Innym razem kilka przystanków nie wyświetlił, tak jakby nie istniały. Będąc na Grunwaldzkiej pod wiaduktem było dobrze. ale przy szpitalu wyświetlał Piekoszowska/Naruszewicza, tam z kolei było Grunwaldzka Meissnera, na Meissnera było Pod Dalnią po czym pod Dalnią było już Massalskiego a pod Pasażem był już na pętli
. Te przystanki których nie wyświetlił, to w ogóle nie wyświetlił, tak jakby nie istniały. Nawet w połowie drogi między przystankami nie były wyświetlone. Muszą jeszcze dużo poprawić. I czasem z jakiegoś powodu wyskakuje napis "STOP" na tych wewnętrznych wyświetlaczach. Nie wiem czy to przypadek, czy może pasażerowie wciskają guzik "STOP", tyle że ten napis wyskakuje nie tylko przy przystankach, ale też w środku trasy pomiędzy dwoma przystankami.
Ostatnio zmieniony 31 grudnia 2009, o 14:00 przez tomasz2719, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapowiedzi głosowe są wyłączone ,co do klimy w takich temperaturach jak obecne...jak Ci gorąco to bez kurtki jeżdzij...a z tymi przyciskami drzwi jako stop to sorry ale nie wiem o co ci biega???Ja jeszcze proponuje żeby radni uchwalili podawanie gorącej herbaty pasażerom na końcowych,oprócz jak piszesz podgłądania obrazu z kamer,ręcznego przestawiania nazw przystanków,oczywiście o sprzedaży biletów przy sprawnym automacie(bo nie mam drobnych),naprawde będe sie czuł bezpiecznie w autobusie prowadzonym przez kierowce który potrafi to wykonać w czasie jazdy,bo przecież rozkład to rozkład i musi być o czasie...tester19 pisze:Zapowiedzi głosowe nie działają, wyświetlanie nastepnych przystanków też kierowcy nie właczają i widze ze tez nie przypadł im do gustu ten mały ekran co maja w kabinie z podgladem na autobus bo wyłaczony maja zawsze, klimatyzacja też im obca, przyciski drzwi służa jako stop eh wiec co sie dziwić
-
redoxygene
Klimatyzacja to nie tylko chlodzenie, ale takze opgrzewanie tak do wiadomosci, a jesli chodzi o przyciski, to sluza one takze do samodzielnego otwierania drzwi przez pasazera, aby na przystanku, gdzie wsiada np. jedna osoba nie otwierac wszystkich drzwi, co jest takze zwiazane z utrzymywaniem temperatury.
- tester19
O dzięki za troske ale wiesz rozpinam się jak mi gorąco, bo teraz łatwo o przeziębienieTOLEK pisze:co do klimy w takich temperaturach jak obecne...jak Ci gorąco to bez kurtki jeżdzij
Ja to sie nie dziwie ze Ty nie wiesz o co mi biega bo jak nie miałeś z tym do czynienia nigdy w życiu to sorry nie wiedziałem o tymTOLEK pisze:...a z tymi przyciskami drzwi jako stop to sorry ale nie wiem o co ci biega???
Ja chociaz pisze o rzeczach realnych, które powinny działać i być w autobusie jak one są już w nim, a Ty ciekawe pomysły przedstawiasz ale sorry bzdurne i nie wiem o co ci biegaTOLEK pisze:Ja jeszcze proponuje żeby radni uchwalili podawanie gorącej herbaty pasażerom na końcowych,oprócz jak piszesz podgłądania obrazu z kamer,ręcznego przestawiania nazw przystanków,oczywiście o sprzedaży biletów przy sprawnym automacie(bo nie mam drobnych),naprawde będe sie czuł bezpiecznie w autobusie prowadzonym przez kierowce który potrafi to wykonać w czasie jazdy,bo przecież rozkład to rozkład i musi być o czasie...
Sorry ale tu się z Toba zgodzeTOLEK pisze:naprawde będe sie czuł bezpiecznie w autobusie prowadzonym przez kierowce który potrafi to wykonać w czasie jazdy,bo przecież rozkład to rozkład i musi być o czasie...
- tomasz2719
- MadMike
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Ale czy aby na pewno w nowych Solarisach został zainstalowany zintegrowany system klimatyzacji-ogrzewania-wentylacji (HVAC)??... Bo nie przypominam sobie czegoś takiego w SIWZ... Wydaje mi się, mamy do czynienia z układem niezależnym... Czyli prosty kompaktowy klimatyzator dachowy działający głównie w lecie i standardowe grzejniki konwektorowe plus dmuchawy działające w okresie zimowym...redoxygene pisze:Klimatyzacja to nie tylko chlodzenie, ale takze opgrzewanie tak do wiadomosci
-
redoxygene