Volumetric MK Polska - Jagiellońska Point

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Awatar użytkownika
T0MIKE
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 24 maja 2009, o 21:29

Wizard pisze:Widzę wybrane mieszkania po 3999 zł brutto m2. Jak to trafi do prasy to reszcie developerom mina zrzednie. Mieszasz na rynku TOMIKE :D W bardzo pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Myślę, że już zamieszaliśmy, a to dopiero początek :D Oczywiście strategia sprzedażowa uwzględnia wycenę poszczególnych mieszkań, a nie tylko ceny za m2, ewentulanie piętra. Ponadto inaczej się wycenia mieszkania przed spięciem finansowania, a inaczej po jego zabezpieczeniu. Zawsze powtarzamy, że kto pierwszy, ten lepszy. Tym razem także. Pierwsi nabywcy lokali handlowych dostali najlepsze warunki i pierwsi kupujący mieszkania także. Pierwsze "normalne" mieszkanie już poszło w ub. tygodniu, a w nadchodzącym już jest umówionych 3.
Z przykrością też zawiadamiamy, że lokali handlowych już nie ma. 606m2 zostało sprzedanych w 10 tygodni od rozpoczęcia sprzedaży, a przed wbiciem łopaty w ziemię. Oby tak dalej... Start 1/6/2009r, podgląd będzie dostępny od pierwszego dnia realizacji. Oczywiście wszystkich zainteresowanych mieszkaniami po 3.999zł za m2 brutto zapraszamy :D Zostało już tylko 6.

Lukasz20

Inwestycja :-)

Post autor: Lukasz20 » 25 maja 2009, o 07:21

Wizard pisze:Widzę wybrane mieszkania po 3999 zł brutto m2. Jak to trafi do prasy to reszcie developerom mina zrzednie. Mieszasz na rynku TOMIKE :D W bardzo pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Dzisiaj wysyłam małzonkę po zakup takiego mieszkania ( podpisanie już przygotowywanej umowy ) , dla mnie rachunek jest prosty jak drut 10% wpłata za mieszkanie po 3999 brutto , zainwestowana kwota niewielka ale korzysci z pełnej kwoty warości mieszkania z zyskiem jakies 20 % minumum po 18 miesiącach ale mysle ze jak budynek powstanie to za dwa latka z czystym sercem 25%-30% jak w banku ( tylko którym ? :-) ) .
Mieszkać tam nie będziemy , poprostu zarabiamy na okazjach .

pozdrawiam nieustająco
Lukasz

Mikołaj

Post autor: Mikołaj » 25 maja 2009, o 07:38

Jednak wszystko zgodnie z przewidywaniami. Największy orędownik najwyższych cen sprzedaje mieszkania po 3999 zł brutto za 1 m kw. Sprzedaje - to może za dużo powiedziane. Chyba dlatego, że czasu coraz mniej. Bo MOIM ZDANIEM w takiej lokalizacji w obecnym czasie (jeżeli już) mieszkanie można sprzedać tylko na papierze. Gdy potencjalny klient wejdzie do budynku i zobaczy te widoki, poszuka innego miejsca.
Z tego, co zauważyłem w okresie ostatnich 10 lat kieleccy deweloperzy (Grzyb, Chałupka, Becher) są bardzo jednorodni z cenami. Żaden z nich nie sprzedawał ani bardzo drogo ani bardzo tanio. Eksperymenty robiły wielkie firmy. Echo wybudowało "ekskluzywny" budynek na Klonowej z ceną wyjściową o 1/3 wyższą od tych na rynku. Mieszkania długo stały puste, potem je szybko wysprzedano w cenach niższych niż rynkowe. Efekt - Echo w Kielcach mieszkań nie będzie więcej budować. Kilka lat temu Kolporter rozpoczął swoją przygodę z deweloperką w naszym mieście. Ale inaczej - cena metrz mieszkania w budynku na Domaniówce brutto była niższa niż Bechera netto w budynku obok. Kolporter mieszkania szybko sprzedał, na budynku podobno stracił jakieś 1 mln tłumacząc to pomyłką w kalkulacji. Chodziły też słuchy, że niższymi cenami chce wykończyć konkurencję. Efekt - ceny na Panoramie są normalne, projektem zajmują się inni ludzie, bo tych wcześniejszych pozwalniano a konkurencja ma się dobrze. Teraz na kielecki rynek wkracza Volumertic. I z całym szacunkiem dla poszczególnych jego przedstawicieli, ale myślę, że mieszkań na Jagielońskiej nie sprzedadzą z zyskiem. Pocieszającym dla nich (i dla nas Kielczan) będzie to, że odbiją sobie to na Solnej.

Lukasz20

Post autor: Lukasz20 » 25 maja 2009, o 07:54

Mikołaj pisze:Jednak wszystko zgodnie z przewidywaniami. Największy orędownik najwyższych cen sprzedaje mieszkania po 3999 zł brutto za 1 m kw. Sprzedaje - to może za dużo powiedziane. Chyba dlatego, że czasu coraz mniej. Bo MOIM ZDANIEM w takiej lokalizacji w obecnym czasie (jeżeli już) mieszkanie można sprzedać tylko na papierze. Gdy potencjalny klient wejdzie do budynku i zobaczy te widoki, poszuka innego miejsca.
Z tego, co zauważyłem w okresie ostatnich 10 lat kieleccy deweloperzy (Grzyb, Chałupka, Becher) są bardzo jednorodni z cenami. Żaden z nich nie sprzedawał ani bardzo drogo ani bardzo tanio. Eksperymenty robiły wielkie firmy. Echo wybudowało "ekskluzywny" budynek na Klonowej z ceną wyjściową o 1/3 wyższą od tych na rynku. Mieszkania długo stały puste, potem je szybko wysprzedano w cenach niższych niż rynkowe. Efekt - Echo w Kielcach mieszkań nie będzie więcej budować. Kilka lat temu Kolporter rozpoczął swoją przygodę z deweloperką w naszym mieście. Ale inaczej - cena metrz mieszkania w budynku na Domaniówce brutto była niższa niż Bechera netto w budynku obok. Kolporter mieszkania szybko sprzedał, na budynku podobno stracił jakieś 1 mln tłumacząc to pomyłką w kalkulacji. Chodziły też słuchy, że niższymi cenami chce wykończyć konkurencję. Efekt - ceny na Panoramie są normalne, projektem zajmują się inni ludzie, bo tych wcześniejszych pozwalniano a konkurencja ma się dobrze. Teraz na kielecki rynek wkracza Volumertic. I z całym szacunkiem dla poszczególnych jego przedstawicieli, ale myślę, że mieszkań na Jagielońskiej nie sprzedadzą z zyskiem. Pocieszającym dla nich (i dla nas Kielczan) będzie to, że odbiją sobie to na Solnej.

Konkurencyjni handlowcy w natarciu ....... własnie to jest najpiekniejsze KONKURENCJA , niby wszystko spokojnie toczy sie na tym rynku , wszystko poukladane , Kolporter to , Rysiek tamto , becher inne a tu sruuu pojawia sie Hiszpańczykowata firma i już jej nienawidzą , a kto korzysta ? ...... hue hue hue hue MY

Pozdrawiam
Lukasz

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 25 maja 2009, o 10:02

Nie wiem, co musiałoby się stać, żebyśmy nie zarobili na tym projekcie, bo już dobijamy 20% sprzedaży całego projektu. Rzecz nie jest w homogenicznych cenach wszystkich projektów, a w znalezieniu złotego środką. Po co mam budować na Okrzei, skoro tam jest największa konkurencja? Buduję tam, gdzie do tej pory nikt nie budował, a jednocześnie jest łatwy i szybki dojazd do centrum. W zamian oferuję najniższą na rynku cenę, za zdecydowanie wyższy standard, niż Panorama. I poco się tu napinać? Jeśli do końca lipca zrealizujemy plan sprzedaży, to będziemy mieli 30% (czyli niemal 1/3) projektu sprzedane po rozsądnej marży, jak więc można nie zarobić?

Kwasek

Post autor: Kwasek » 25 maja 2009, o 11:26

A ja sie ludziom dziwie (tzn jestem w stanie zrozumiec lokale uslugowe oraz te na ostatnim pietrze) ale patrzac na lokalizacje ja osobiscie nie kupowal bym napewno "dziury w ziemi" w tym projkecie. Jak pisal kolega wyzej dopiero jak sie wybuduje budynek i bedzie mozna zobaczyc piekny widok z okna na klocek obok no coz wtedy moze byc problem. Ale zeby nie bylo to akcja reklamowa prowadzona bardzo mi sie podoba :D

Zycze powodzenia w dalszej sprzedazy i zmuszania konkurencji do obnizania cen 8)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 25 maja 2009, o 11:56

Myślę, że konkurencja nie obniży cen, bo to są inne lokalizacje i działają inne czynniki. Jeśli ktoś chce kupić u Rysia Grzyba na Villi Botanica jest mało prawdopodobne, żeby kupił u nas. Raczej będzie rozważał Condite i te dwa projekty porównywał. Jeśli ktoś chce potraktować zakup typowo inwestycyjnie, to co innego, będzie wolał skorzystać z naszej oferty, bo taniej i w systemie 10/90, więc bez obciążenia kredytem, a z zapewnioną stałą ceną.

Kwasek

Post autor: Kwasek » 25 maja 2009, o 12:12

Moze wasza polityka zmusi rynek wtorny do jakiegos ruchu. Ostatnio rozmawialem ze znajomym i cytuje jego slowa "niedugo rano otwierajac lodowke wyskoczy mi Volumetric". Wniosek reklama odnosi sukces i wiele osob mowi o Waszej firmie.

Pozdrawiam

siatka00

Post autor: siatka00 » 25 maja 2009, o 12:14

ja mam inne zdanie. Jak ktoś będzie kupował nieruchomość w celu inwestycyjnym to wybierze dobrą lokalizację żeby później łatwo i po dobrej cenie sprzedać.
A tutaj lokalizacja jest naprawdę słaba. - Czarnów, obok bloku komunalnego, przy ruchliwych ulicach. A standard nie jest jakiś powalający. Dlatego ceny idą w dół już 3999zł. Niedługo będzie 3500 i standard nie taki jak planowany na początku.

Mikołaj

Post autor: Mikołaj » 25 maja 2009, o 13:47

Do Tomike:
Jeżeli ktoś napina się na tym forum, to proszę poczytaj swoje posty. Chciałem stwierdzić tylko fakty. Prawie pół roku udawadniałeś, że cena metra nie może być niższa niż 4500 brutto (zresztą dzięki tym argumentom przyjąłem w ankiecie tą cenę - głosowałem za 4500), a teraz sam sprzedajesz po 3999 również udawadniając, że to jest cena jaka powinna być. Ja osobiście się na Tobie zawiodłem. Dobrze, że nie zdołałeś namówić mnie na zakup, bo całkiem prawdopodobne jest, że za kilka miesięcy będzie taniej. Ale to potwierdza tylko fakt "innej lokalizacji" niż via Botanica Pana Ryszarda. I naprawdę to nie jest napinka ani złośliwość a zimna ocena kogoś, kto nie musi ani kupować ani sprzedawać, a obserwuje z ciekawości.

Boss

Post autor: Boss » 25 maja 2009, o 16:12

Kwasek pisze: Jak pisal kolega wyzej dopiero jak sie wybuduje budynek i bedzie mozna zobaczyc piekny widok z okna na klocek obok no coz wtedy moze byc problem.
a gdzie ma byc budowany wieżowiec obok parterowych domków, czy w szczerym polu żeby nic nie zasłaniało widoku z okien?
CK|PL|EU

Kwasek

Post autor: Kwasek » 25 maja 2009, o 18:40

Boss pisze:
Kwasek pisze: Jak pisal kolega wyzej dopiero jak sie wybuduje budynek i bedzie mozna zobaczyc piekny widok z okna na klocek obok no coz wtedy moze byc problem.
a gdzie ma byc budowany wieżowiec obok parterowych domków, czy w szczerym polu żeby nic nie zasłaniało widoku z okien?
Tak tylko ze tutaj ludzie beda sobie zgladali w okna...patrz Swietokrzyskie, Sloneczne czy Stok tam takich sytuacji nie ma mimo ze jest troche wiezowcow no i otoczenie jest duzo ciekawsze. Zreszta to jest moje zdanie co do lokalalizacji 8)

Pozdrawiam

Lukasz20

Post autor: Lukasz20 » 25 maja 2009, o 22:27

Kwasek pisze:
Boss pisze:
Tak tylko ze tutaj ludzie beda sobie zgladali w okna...patrz Swietokrzyskie, Sloneczne czy Stok tam takich sytuacji nie ma mimo ze jest troche wiezowcow no i otoczenie jest duzo ciekawsze. Zreszta to jest moje zdanie co do lokalalizacji 8)

Pozdrawiam

To sobie na noc kupią roletki z materiału bo w dzień to bez róznicy :-) no chyba że będzie podglądacz z lornetką i filtrami polaryzacyjnymi to przeskoczy i to he he he . Sluchajcie jakby taka byla wymarzona urbanistyka to byśmy kazdy z Nas mieszkali w 150 metrowych domkach a ulice byly by prostopadle i rownolegle . Chcesz nie widzieć sąsiada i mieszkać pod Kielcowem to masz wybór , chcesz mieszkać w centrum to wybacz inaczej jakos sie nie da , zawsze ktos komus zajrzy w okno ... nawet przez balkon na świetokrzyskim :-)

pozdro
Lukasz

Lukasz20

Post autor: Lukasz20 » 25 maja 2009, o 22:36

Mikołaj pisze:Do Tomike:
Jeżeli ktoś napina się na tym forum, to proszę poczytaj swoje posty. Chciałem stwierdzić tylko fakty. Prawie pół roku udawadniałeś, że cena metra nie może być niższa niż 4500 brutto (zresztą dzięki tym argumentom przyjąłem w ankiecie tą cenę - głosowałem za 4500), a teraz sam sprzedajesz po 3999 również udawadniając, że to jest cena jaka powinna być. Ja osobiście się na Tobie zawiodłem. Dobrze, że nie zdołałeś namówić mnie na zakup, bo całkiem prawdopodobne jest, że za kilka miesięcy będzie taniej. Ale to potwierdza tylko fakt "innej lokalizacji" niż via Botanica Pana Ryszarda. I naprawdę to nie jest napinka ani złośliwość a zimna ocena kogoś, kto nie musi ani kupować ani sprzedawać, a obserwuje z ciekawości.
Przecie nikt nikomu kupowac nie karze , bedą klienty to kupią jak nie będzie to postawią i wtedy sprzedadzą resztę, jak sie Tomike tutaj "wymądrza" i mówi , ze będzie standard wyzszy i wszystko ok to po cholere chłopa przekonywac , że tak nie będzie , ja tam go przypilnuje , Małzowinka kupiła dzisiaj mieszkanko to jak nie będzie tak jak trzeba to złoże mu propozycje nie do odrzucenia :-) he he he he

p.s. Tomike Twoje sprzedane klyentom penthousy już śmigają ( są chętni ) po 9 koła z metra ...... Niezle jak na Czarnów.. no ale to w końcu 137 metrow chałpy i 180 metrów tarasów to średnia i tak niewielka .

pozdro
Lukasz

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 26 maja 2009, o 07:08

Mikołaj pisze:Do Tomike:
W poście w temacie Jaka będzie średnia cena napisałem, dlaczego sprzedajemy 6 mieszkań w tej cenie. Nie czyni to i tak średniej na poziomie innym, niż 4.500 zł za m2. A to, że lokalizacja i charakter projektu jest innych, niż Villa Botanica, to żadne odkrycie i nigdzie nikt nie mówił, że jest inaczej. Nie namawiałem Cię na zakup, namawiałem raczej swoich przyjaciół i znajomych i już kupili, są zadowoleni, bo kupują więcej. Zostaniemy więc bez Ciebie i ne będziemy się napinać. Projekt w zasadzie jest już cały spięty finansowo, ostatnie 3 mieszkania wymagane przez bank sprzedamy po te 4.000 zł w przyszłym tygodniu. Przykro mi, że się nam powiodło, takie życie :( I szkoda to zaczarowywać...

ODPOWIEDZ