GDDKiA Kielce - [S7] Skarżysko - Występa
- Petras
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Czy ma ktoś może linki do takich dokumentów pdf w których ta droga jest rozrysowana krok po kroku, albo chociaż ogólnie, tak jak np. dla obwodnicy Kielc? Do węzła Kielce-Północ ewentualnie też, tylko mapkę znalazłem. Temat przejrzałem i nie było, a na stronie gddkia tylko same aktualności. Może i było, ale przegapiłem, na bieżąco gddkia nie śledziłem. Dzięki.
- Jezpir
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Mam tylko mapy ewidencyjne z zaznaczeniem lasu do wycięcia. Projekt drogi na stronie GDDKiA nie był dostępny, bo przetarg był ograniczony. Szkoda, bo sam byłem ciekaw.Petras pisze:Czy ma ktoś może linki do takich dokumentów pdf w których ta droga jest rozrysowana krok po kroku, albo chociaż ogólnie, tak jak np. dla obwodnicy Kielc? Do węzła Kielce-Północ ewentualnie też, tylko mapkę znalazłem. Temat przejrzałem i nie było, a na stronie gddkia tylko same aktualności. Może i było, ale przegapiłem, na bieżąco gddkia nie śledziłem. Dzięki.
Jeżpir
Na stronie wykonawcy pojawiły się pierwsze fotki. Nie rzucają na kolana, może z czasem wrzucą jakieś konkretne.
http://www.s7-skarzysko-wystepa.pl/site.php?id=37
-
msz1
Poczytaj sobie trochę o pieniaczach z Szydłowaca, którzy nie chcą aby S-7 poszła starym śladem na długości odwodnicy tego miasteczka.Ahmed pisze:Miejmy nadzieję że coś zaczyna również ruszać się na północ od Skarżyska.
Nie dalej jak w piątek wracając z Radomia widziałem silną grupę geodetów robiących obmiary wzdłuż "siódemki" - czyżby wreszcie...
Nie muszę czytać, sam ich spotkałem w piątek na obwodnicy - mieli m.in. takie hasło - nie chcemy komór gazowych w Szydłowcu - i tak zablokowali obwodnicę, że cały ruch (również tirów) puszczono im przez środek miasta jak to dawniej było. Widocznie już zapomnieli co znaczą samochody w centrum miasta.
Zaczynam się zastanawiać czy najgłośniej nie krzyczą tam ci którzy chcą wymusić zmianę trasy obwodnicy, z powodu posiadania na niej działek (chęć zarobienia kokosów), a cała reszta to tylko zasłona dymna.
Zaczynam się zastanawiać czy najgłośniej nie krzyczą tam ci którzy chcą wymusić zmianę trasy obwodnicy, z powodu posiadania na niej działek (chęć zarobienia kokosów), a cała reszta to tylko zasłona dymna.
Mój kraj Polska, moja Ojczyzna Świętokrzyskie, mój Dom Kielce
-
msz1
Nie zarobisz kokosów na działce, która przeznaczona jest pod budowę drogi, uwierz mi. Dostaniesz najwyżej tyle ile jest ona warta.Ahmed pisze:Nie muszę czytać, sam ich spotkałem w piątek na obwodnicy - mieli m.in. takie hasło - nie chcemy komór gazowych w Szydłowcu - i tak zablokowali obwodnicę, że cały ruch (również tirów) puszczono im przez środek miasta jak to dawniej było. Widocznie już zapomnieli co znaczą samochody w centrum miasta.
Coś mi się zdaje że w związku w porażką Krakowa jako miasta Euro 2012, szlag trafi S7 od granic Świętokrzyskiego do Krakowa, a i parcie na odcinek Radom - Skarżysko też może być jakby mniejsze. W końcu nie będzie potrzeby komunikacji na Euro pomiędzy Krakowem a Warszawą. Obym się mylił.
Mój kraj Polska, moja Ojczyzna Świętokrzyskie, mój Dom Kielce
przedchwilą widziałem wywiad z ministrem sportu, panem Mirosławem Drzewieckim, który mówił że musza byc jakies miasta rezerwowe w razie przypadku gdzyby wydarzył sie jakis kataklizm (odpukac) np. osuniecie sie ziemi ... z tego faktu nie moga zaprzestac bydowy drogi Warszawa - Kraków.
Kielce - tu jest moje miejsce