GDDKiA Kielce - [S7] Skarżysko - Występa

Inwestycje zrealizowane

Moderatorzy: Nowak, Autor

Awatar użytkownika
Petras
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Petras » 3 kwietnia 2009, o 21:13

Czy ma ktoś może linki do takich dokumentów pdf w których ta droga jest rozrysowana krok po kroku, albo chociaż ogólnie, tak jak np. dla obwodnicy Kielc? Do węzła Kielce-Północ ewentualnie też, tylko mapkę znalazłem. Temat przejrzałem i nie było, a na stronie gddkia tylko same aktualności. Może i było, ale przegapiłem, na bieżąco gddkia nie śledziłem. Dzięki.

Awatar użytkownika
Matt
Kontakt:

Post autor: Matt » 5 kwietnia 2009, o 16:10

parę fotek zrobionych w koło środy ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

j'k

Post autor: j'k » 10 kwietnia 2009, o 16:31

Doczekaliśmy się porządnego serwisu :D :D :D

http://www.s7-skarzysko-wystepa.pl/

Awatar użytkownika
Jezpir
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jezpir » 14 kwietnia 2009, o 10:15

Petras pisze:Czy ma ktoś może linki do takich dokumentów pdf w których ta droga jest rozrysowana krok po kroku, albo chociaż ogólnie, tak jak np. dla obwodnicy Kielc? Do węzła Kielce-Północ ewentualnie też, tylko mapkę znalazłem. Temat przejrzałem i nie było, a na stronie gddkia tylko same aktualności. Może i było, ale przegapiłem, na bieżąco gddkia nie śledziłem. Dzięki.
Mam tylko mapy ewidencyjne z zaznaczeniem lasu do wycięcia. Projekt drogi na stronie GDDKiA nie był dostępny, bo przetarg był ograniczony. Szkoda, bo sam byłem ciekaw.
Jeżpir

j'k

Post autor: j'k » 17 kwietnia 2009, o 07:47

Fotorelacja: (autor: "mariosz", "db84")

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 74&page=39

=CK=

Post autor: =CK= » 20 kwietnia 2009, o 22:53

Na stronie wykonawcy pojawiły się pierwsze fotki. Nie rzucają na kolana, może z czasem wrzucą jakieś konkretne.
:arrow: http://www.s7-skarzysko-wystepa.pl/site.php?id=37

Awatar użytkownika
Ahmed

Post autor: Ahmed » 9 maja 2009, o 18:42

Miejmy nadzieję że coś zaczyna również ruszać się na północ od Skarżyska.
Nie dalej jak w piątek wracając z Radomia widziałem silną grupę geodetów robiących obmiary wzdłuż "siódemki" - czyżby wreszcie...
Mój kraj Polska, moja Ojczyzna Świętokrzyskie, mój Dom Kielce

msz1

Post autor: msz1 » 9 maja 2009, o 22:53

Ahmed pisze:Miejmy nadzieję że coś zaczyna również ruszać się na północ od Skarżyska.
Nie dalej jak w piątek wracając z Radomia widziałem silną grupę geodetów robiących obmiary wzdłuż "siódemki" - czyżby wreszcie...
Poczytaj sobie trochę o pieniaczach z Szydłowaca, którzy nie chcą aby S-7 poszła starym śladem na długości odwodnicy tego miasteczka.

Awatar użytkownika
Ahmed

Post autor: Ahmed » 10 maja 2009, o 17:34

Nie muszę czytać, sam ich spotkałem w piątek na obwodnicy - mieli m.in. takie hasło - nie chcemy komór gazowych w Szydłowcu - i tak zablokowali obwodnicę, że cały ruch (również tirów) puszczono im przez środek miasta jak to dawniej było. Widocznie już zapomnieli co znaczą samochody w centrum miasta.
Zaczynam się zastanawiać czy najgłośniej nie krzyczą tam ci którzy chcą wymusić zmianę trasy obwodnicy, z powodu posiadania na niej działek (chęć zarobienia kokosów), a cała reszta to tylko zasłona dymna.

msz1

Post autor: msz1 » 10 maja 2009, o 21:38

Ahmed pisze:Nie muszę czytać, sam ich spotkałem w piątek na obwodnicy - mieli m.in. takie hasło - nie chcemy komór gazowych w Szydłowcu - i tak zablokowali obwodnicę, że cały ruch (również tirów) puszczono im przez środek miasta jak to dawniej było. Widocznie już zapomnieli co znaczą samochody w centrum miasta.
Zaczynam się zastanawiać czy najgłośniej nie krzyczą tam ci którzy chcą wymusić zmianę trasy obwodnicy, z powodu posiadania na niej działek (chęć zarobienia kokosów), a cała reszta to tylko zasłona dymna.
Nie zarobisz kokosów na działce, która przeznaczona jest pod budowę drogi, uwierz mi. Dostaniesz najwyżej tyle ile jest ona warta.

Awatar użytkownika
kamilkw
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: kamilkw » 11 maja 2009, o 09:09

Ale na działce obok drogi już mozna troche zarobić.Wiadomo, że moga powstać jakieś stacje benzynowe czy fabryki.
pletwa

msz1

Post autor: msz1 » 11 maja 2009, o 16:36

kamilkw pisze:Ale na działce obok drogi już mozna troche zarobić.Wiadomo, że moga powstać jakieś stacje benzynowe czy fabryki.
Stacje benzynowe mogą powstatać jedynie na MOP-ach, które to są przewidziane w określonych miejscach już na etapie projektu.

Awatar użytkownika
Ahmed

Post autor: Ahmed » 13 maja 2009, o 14:34

Coś mi się zdaje że w związku w porażką Krakowa jako miasta Euro 2012, szlag trafi S7 od granic Świętokrzyskiego do Krakowa, a i parcie na odcinek Radom - Skarżysko też może być jakby mniejsze. W końcu nie będzie potrzeby komunikacji na Euro pomiędzy Krakowem a Warszawą. Obym się mylił.

Gajtek

Post autor: Gajtek » 13 maja 2009, o 19:21

przedchwilą widziałem wywiad z ministrem sportu, panem Mirosławem Drzewieckim, który mówił że musza byc jakies miasta rezerwowe w razie przypadku gdzyby wydarzył sie jakis kataklizm (odpukac) np. osuniecie sie ziemi ... z tego faktu nie moga zaprzestac bydowy drogi Warszawa - Kraków.
Kielce - tu jest moje miejsce

suchy

Post autor: suchy » 13 maja 2009, o 20:10

Ojciec, ale na chłopski rozum to przeca z zagranicy do Wawy też jakoś trza dojechać nie!!!?????

ODPOWIEDZ