Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
krzysiu1493
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: krzysiu1493 » 30 stycznia 2009, o 22:14

MA3 203 #907 (chyba, albo #910 nie pamietam dokladnie):
Obrazek
Ten szary na dużej szybie to farba :?

Piotr

Post autor: Piotr » 30 stycznia 2009, o 22:23

AR pisze:...ale co to był za zapach?
Spaliny, paliwo?

2-wejściowych MANów nie ma już u Wzorka.
Wszystkie są na Jagiellońskiej.
Stoją karnie w dwóch rzędachi jak u Stuhra nic sie nie dzieje nic się nie dzieje.Mam pytanie do pracowników MPK kto tak niefachowo ustawił te autobusy.Jak będzie wyglądała ewakuacja w przypadku nie daj Boże pożaru pojazdu znajdującego sie w środku grupy autobusów.Na mój prosty rozum autobusy powinny być zaparkowane jeden obok drugiego,a nie jeden za drugim.Po drugie powinny być zaparkowane bliżej ulicy Jagiellońskiej by były na oku i nie stały się obiektem "zainteresowania"chuliganów szczególnie w nocy.Samochody prywatne mogą w dzień parkować w miejscu gdzie obecnie parkują Many.

Gall Anonim

Post autor: Gall Anonim » 31 stycznia 2009, o 00:12

Moi drodzy tak czytam sobie Wasze wypowiedzi i czy naprawdę myślicie, że wandale to półświatek? Bez przesady z takimi stwierdzeniami, niemniej jednak chamstwu trzeba powiedzieć zdecydowane nie i pociesza mnie nieco fakt wprowadzenia kamer i atrap do autobusów. Czyżby MPK poszło w tym względzie po rozum do głowy?

Awatar użytkownika
Nowak

Post autor: Nowak » 31 stycznia 2009, o 00:24

Jelcz #671 (ten z kołpakami :wink:) ok 17:30 defekt na przystanku Sciegiennego/WDK, za nim pogotowie techniczne, prawdopodobnie zapinany na sztywno, teraz stoi kolo hali napraw. Dobranoc.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 31 stycznia 2009, o 01:15

Potrzebne zestawienie wszystkich nowych autobusow, ktore zostaly oklejone przez kierowcow. Pan Woloch zobowiazal sie do natychmiastowej reakcji. Temat jest bardzo wrazliwy dla MPK, bo autobusy sa wlasnoscia firmy leasingowej i nikt nie ma prawa w nie ingerowac. Do dziela!

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 31 stycznia 2009, o 07:52

Kolejny MAZ oklejony żółtą folią.
Nie widziałem dokładnie ale chyba #908.

Jeden z MAZów ma także biały, krótki pasek naklejony na przedniej ścianie (#910?)

:arrow: Zróbmy spis, z opisem co i jak zostało oklejone.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
abaddon

Post autor: abaddon » 31 stycznia 2009, o 08:55

krzysiu1493 pisze:MA3 203 #907 (chyba, albo #910 nie pamietam dokladnie):
Obrazek
Ten szary na dużej szybie to farba :?
To jest raczej #905 ( na 99% )
AR pisze:Jeden z MAZów ma także biały, krótki pasek naklejony na przedniej ścianie (#910?)
On go ma od kiedy u nas jezdzi.

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 31 stycznia 2009, o 10:09

Ziarek

Post autor: Ziarek » 31 stycznia 2009, o 10:27

właśnie ostatnio jak na 20 bujała #910-ka to widziałem ten pasek i dziwiłem się po co on tam jest.
A pro po tej farby na #905 to nie jest tak źle, z głowa to pomalowali bo, jest tak fajnie zaokrąglone, ale te ramki pomarańczowe.... brak słów, wiem że najlepiej jaki nic tam by nie było ale tak jak mówię ujdzie jeszcze to farbą pociągnięte. A w ogóle to chyba #900-#902 to mają chyba fabrycznie czarną farbą pociągnięte to linii szyby czołowej.

Autor pisze:Potrzebne zestawienie wszystkich nowych autobusow, ktore zostaly oklejone przez kierowcow. Pan Woloch zobowiazal sie do natychmiastowej reakcji. Temat jest bardzo wrazliwy dla MPK, bo autobusy sa wlasnoscia firmy leasingowej i nikt nie ma prawa w nie ingerowac. Do dziela!
Dobrze w końcu p. Wołoch zareagował, ale to pewnie po tym jak ty Jurek i Michał przekazaliście kamerki, powiedzieliście że z autobusami dzieje sie to i to, więc zareagował, albo sam siebie p. Wołoch zainterweniował - jeśli tak to dla niego duży plus z mojej strony. Może dzisiaj zrobię pierwsze foty jak niechlujnie są poobklejane kabiny kierowców, ale to będzie zależało od tego czy jakiś MAZ nie będzie jechał w centrum (okolice Warszawskiej, IX wieków, no i może jeszcze być rondo przy Czarnowskiej).

AR pisze:Kolejny MAZ oklejony żółtą folią.
Nie widziałem dokładnie ale chyba #908.

Jeden z MAZów ma także biały, krótki pasek naklejony na przedniej ścianie (#910?)

:arrow: Zróbmy spis, z opisem co i jak zostało oklejone.
Dobry pomysł trzeba jak najszybciej sporządzić listę wozów które napewno są oblepione przez kierowców, wraz ze zdjęciami przekazać to panu Wołochowi.

Jeszcze na zakończenie #671 - moim zdaniem powinni pomalować te kołpaki na czerwono, wydaje mi się że ładniej by wyglądał.

Mat

Post autor: Mat » 31 stycznia 2009, o 10:30

Autor pisze:Potrzebne zestawienie wszystkich nowych autobusow, ktore zostaly oklejone przez kierowcow. Pan Woloch zobowiazal sie do natychmiastowej reakcji. Temat jest bardzo wrazliwy dla MPK, bo autobusy sa wlasnoscia firmy leasingowej i nikt nie ma prawa w nie ingerowac. Do dziela!
no pasazerowie, którzy malują i rysują też, oj ludzie kiedy Wy dorośniecie i przestaniecie miec fobie na temat oklejania przez kierowców...śmiechu warte :lol:

nie zmienia to jednak faktu ze można okleic ale przyzwoicie (niechby kupili przyciemnianą folie, która byłaby uniwersalna pod względem koloru) i po problemie

Awatar użytkownika
kacper
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: kacper » 31 stycznia 2009, o 11:21

Ten 671 na zdjęciu nie wygląda nawet w 50% tak okropnie jak w rzeczywistości...
Mateusz, czy ty chcesz go do reszty obrzydzić? Wystarczy to co jest :? .
Precz z busiarstwem!
Obrazek

Awatar użytkownika
krzysiu1493

Post autor: krzysiu1493 » 31 stycznia 2009, o 11:34

Mam informacje, ze #904 nie będzie raczej obklejany, na pewno nie szpetnie, ale inaczej chyba tez nie...

Ziarek

Post autor: Ziarek » 31 stycznia 2009, o 12:41

Mat pisze:
no pasazerowie, którzy malują i rysują też, oj ludzie kiedy Wy dorośniecie i przestaniecie miec fobie na temat oklejania przez kierowców...śmiechu warte :lol:

nie zmienia to jednak faktu ze można okleic ale przyzwoicie (niechby kupili przyciemnianą folie, która byłaby uniwersalna pod względem koloru) i po problemie
No i każdy na forum (no przynajmniej większość) dąży do tego aby nie zaklejali lub w ostateczności przyciemnianą folią, ale też estetycznie a nie na odpiernicz, byle szybko i zaszpanować folią.

A miałem o tym pisać w środę ale jakoś wyleciało mi to z głowy, a więc tak w środę ok. 14.15 widziałem już MAZ-a #901, a on miał w poniedziałek, czy tam we wtorek lekkiego dzwona podobno, no to sobie jechał z Szczecińskiej i skręcał w Sandomierską w stronę Cedzyny (z wyłączonymi wyświetlaczami) i już miał ładny przód tzn. wyklepany i pomalowany. Czemu tam jechał to nie wiem i MPK już ma pełny magazyn części do MAZ-a skoro ma już nowiutki przód i bardzo sprawnych mechaników.

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 31 stycznia 2009, o 12:53

Piotr pisze:Po drugie powinny być zaparkowane bliżej ulicy Jagiellońskiej by były na oku i nie stały się obiektem "zainteresowania"chuliganów szczególnie w nocy.
Podobno mają zamontować kamere na słupie która będzie na nie skierowana.
No prosze i stare PeeRki znalazły jeszcze nowego własciciela. Ktoś z okolic Płocka? daje 3 tysiaki za każdego Jelcza na chodzie. Szkoda, że tak póżno się ujawnił bo pare sprawnych już poszło na złom.
abaddon pisze: wczoraj jakas grupka ludzi ogladala te MANy na malym placu ale kto to , w jakim celu itd. to nie mam pojecia
może właśnie ci od tych Jelczy.

ODPOWIEDZ