Ten szary na dużej szybie to farba
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Stoją karnie w dwóch rzędachi jak u Stuhra nic sie nie dzieje nic się nie dzieje.Mam pytanie do pracowników MPK kto tak niefachowo ustawił te autobusy.Jak będzie wyglądała ewakuacja w przypadku nie daj Boże pożaru pojazdu znajdującego sie w środku grupy autobusów.Na mój prosty rozum autobusy powinny być zaparkowane jeden obok drugiego,a nie jeden za drugim.Po drugie powinny być zaparkowane bliżej ulicy Jagiellońskiej by były na oku i nie stały się obiektem "zainteresowania"chuliganów szczególnie w nocy.Samochody prywatne mogą w dzień parkować w miejscu gdzie obecnie parkują Many.AR pisze:...ale co to był za zapach?
Spaliny, paliwo?
2-wejściowych MANów nie ma już u Wzorka.
Wszystkie są na Jagiellońskiej.
Dobrze w końcu p. Wołoch zareagował, ale to pewnie po tym jak ty Jurek i Michał przekazaliście kamerki, powiedzieliście że z autobusami dzieje sie to i to, więc zareagował, albo sam siebie p. Wołoch zainterweniował - jeśli tak to dla niego duży plus z mojej strony. Może dzisiaj zrobię pierwsze foty jak niechlujnie są poobklejane kabiny kierowców, ale to będzie zależało od tego czy jakiś MAZ nie będzie jechał w centrum (okolice Warszawskiej, IX wieków, no i może jeszcze być rondo przy Czarnowskiej).Autor pisze:Potrzebne zestawienie wszystkich nowych autobusow, ktore zostaly oklejone przez kierowcow. Pan Woloch zobowiazal sie do natychmiastowej reakcji. Temat jest bardzo wrazliwy dla MPK, bo autobusy sa wlasnoscia firmy leasingowej i nikt nie ma prawa w nie ingerowac. Do dziela!
Dobry pomysł trzeba jak najszybciej sporządzić listę wozów które napewno są oblepione przez kierowców, wraz ze zdjęciami przekazać to panu Wołochowi.AR pisze:Kolejny MAZ oklejony żółtą folią.
Nie widziałem dokładnie ale chyba #908.
Jeden z MAZów ma także biały, krótki pasek naklejony na przedniej ścianie (#910?)
Zróbmy spis, z opisem co i jak zostało oklejone.
no pasazerowie, którzy malują i rysują też, oj ludzie kiedy Wy dorośniecie i przestaniecie miec fobie na temat oklejania przez kierowców...śmiechu warteAutor pisze:Potrzebne zestawienie wszystkich nowych autobusow, ktore zostaly oklejone przez kierowcow. Pan Woloch zobowiazal sie do natychmiastowej reakcji. Temat jest bardzo wrazliwy dla MPK, bo autobusy sa wlasnoscia firmy leasingowej i nikt nie ma prawa w nie ingerowac. Do dziela!
No i każdy na forum (no przynajmniej większość) dąży do tego aby nie zaklejali lub w ostateczności przyciemnianą folią, ale też estetycznie a nie na odpiernicz, byle szybko i zaszpanować folią.Mat pisze:no pasazerowie, którzy malują i rysują też, oj ludzie kiedy Wy dorośniecie i przestaniecie miec fobie na temat oklejania przez kierowców...śmiechu warteAutor pisze:Potrzebne zestawienie wszystkich nowych autobusow, ktore zostaly oklejone przez kierowcow. Pan Woloch zobowiazal sie do natychmiastowej reakcji. Temat jest bardzo wrazliwy dla MPK, bo autobusy sa wlasnoscia firmy leasingowej i nikt nie ma prawa w nie ingerowac. Do dziela!
nie zmienia to jednak faktu ze można okleic ale przyzwoicie (niechby kupili przyciemnianą folie, która byłaby uniwersalna pod względem koloru) i po problemie
Podobno mają zamontować kamere na słupie która będzie na nie skierowana.Piotr pisze:Po drugie powinny być zaparkowane bliżej ulicy Jagiellońskiej by były na oku i nie stały się obiektem "zainteresowania"chuliganów szczególnie w nocy.
może właśnie ci od tych Jelczy.abaddon pisze: wczoraj jakas grupka ludzi ogladala te MANy na malym placu ale kto to , w jakim celu itd. to nie mam pojecia