Kierowcy MPK
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Erotis
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Właśnie wróciłam do domu z podróży 19 #598 niestety nie trafil mi się odkurzaczek Otóż w tym Jelczu pewien młody kierowca jeździł po prostu kategorycznie... Na przystanek z którego ja odjeżdżałam przyjechał puntualnie, za to u celu gdzie powinien być za 20 minut, był za 13 minut, oczywiście brak zatrzymywania się na przystankach, otwierania drzwi, ruszanie z piskiem opon, tak że kamienie lecialy z pod kół (w jelczu!) szarpanie skrzynią biegów, hamowanie w sposób taki że wszyscy lecieli do przodu... a jeszcze jak wychodziłam to on do mnie "hej laska".
No i oczywiście zimno jak w lodówce ale jestem to w stanie zrozumieć bo to stary jelcz.
No i oczywiście zimno jak w lodówce ale jestem to w stanie zrozumieć bo to stary jelcz.
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
-
Erotis
- Kontakt:
Nie no nie chodzi mi o to że cos tam powiedział bo mi sie tak akurat często w autobusach zdarza
Tylko że jeździł conajmniej tak jakby dostał Jelcza na jeden wieczór i sie nim bawił....
A jeszcze tak zapytam, bo nie mam wiedzy na ten temat, czy możliwe jest by w Jelczach Pr110 było ciepło albo chociaż nie tak lodowato? Czy jest to niemożliwe z powodu ich starości i dziurawości?
A jeszcze tak zapytam, bo nie mam wiedzy na ten temat, czy możliwe jest by w Jelczach Pr110 było ciepło albo chociaż nie tak lodowato? Czy jest to niemożliwe z powodu ich starości i dziurawości?
Zeby w nich cieplo bylo moze i dalo by sie zrobic... ale wymagalo by to wlozenia jakiejs kasy ( wymiana niektorych nagrzewnic/nawiewow + uszczelnienie przynajmniej drzwi bo tam dziury ze sie reke da wlozyc )
W #598 dziala tylko ostatnia nagrzewnica... ta srodkowa dmucha chlodnym. Kasy w nie juz nie wkladaja bo za kilkanascie dni zakoncza najprawdopodobniej swoja kariere i zaczna sie przygotowywac do zapoznania z palnikiem...
btw... ten Jelcz to o ile sie nie myle jego woz.
W #598 dziala tylko ostatnia nagrzewnica... ta srodkowa dmucha chlodnym. Kasy w nie juz nie wkladaja bo za kilkanascie dni zakoncza najprawdopodobniej swoja kariere i zaczna sie przygotowywac do zapoznania z palnikiem...
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
-
Erotis
- Kontakt:
Tak myślałam właśnie że to niemożliwe, i fakt wiało mi zimny jak siedziałam na środku mniej więcejZeby w nich cieplo bylo moze i dalo by sie zrobic... ale wymagalo by to wlozenia jakiejs kasy ( wymiana niektorych nagrzewnic/nawiewow + uszczelnienie przynajmniej drzwi bo tam dziury ze sie reke da wlozyc )
Już się nie mogę doczekać by po nowym roku nie zobaczyć nic co ma numer zaczynajacy się od #5XX
#598 mial wczoraj usterke... brygada na ktorej jezdzil konczy chyba jakos po godz 20 tak ze nie wzywane bylo juz pogotowie tylko dokonczyl i zjechal prosto na warsztat.
Nie dobijal powietrza ile powinien... bylo go tyle co by jako-tako dalo sie sprzeglo wcisnac i nie blokowalo hamulcow ( swoja droga #598 czasem tak ma ).
Stad moze gwaltowne zrywy, hamowanie i jazda na wysokich obrotach. ( no chyba ze gosc ma taki styl prowadzenia )
Nie dobijal powietrza ile powinien... bylo go tyle co by jako-tako dalo sie sprzeglo wcisnac i nie blokowalo hamulcow ( swoja droga #598 czasem tak ma ).
Stad moze gwaltowne zrywy, hamowanie i jazda na wysokich obrotach. ( no chyba ze gosc ma taki styl prowadzenia )