Kierowcy MPK

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Ziarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Ziarek » 30 listopada 2008, o 20:53

Trzeba by je wprowadzić bo jak widziałem ktoś napisał że młodsi pasażerowie będą umieć korzystać z CG ale i starsi też umieli by jak by teraz się wprowadzić aby się nauczyli i do tego. Nawet jeśli mieli byśmy nie co pogorszyć estetkę autobusu z zewnątrz (choć nie jestem tego zwolennikiem) wlepami informującymi o istnieniu ciepłego guzika dużą trzcinką aby starsze osoby zauważyły ten napis, no i też ktoś o tym wspomniał kampania "Przystanek. Teraz mój" aby rozgłosić też.

Awatar użytkownika
krzysiu1493

Post autor: krzysiu1493 » 30 listopada 2008, o 20:55

Jestem ZA!! Jurek może ty masz jakieś znajomości w mediach, ja może mógłbym coś w PLANECIE zadziałać... Ale najpierw trzeba to z ZTM i MPK ustalić :? ...

Ziarek

Post autor: Ziarek » 30 listopada 2008, o 21:03

i było by też głośniej w Kielcach o miłośnikach komunikacji miejskiej że angażują się w poprawę komunikacji zbiorowej. Trzeba nad tym pomyśleć ale nie tak na hura!!! Bo nic z tego nie wyjdzie ale znowu nie do 2015r. nie zasłaniajmy się starym taborem!!! Kupiliśmy nowe niskopodłogowe pojazdy w tym roku które mają CG jest ich 26, w tym roku wątpię aby jeszcze kasowali PeeRy więc je skasują na początku przyszłego roku później 10 120M będą kasować wiec większość pojazdów będzie miała ten ciepły guzik.

Awatar użytkownika
krzysiu1493

Post autor: krzysiu1493 » 30 listopada 2008, o 21:06

Jakoś w Warszawie ZTM i MZA mają dobry kontakt z MKM-ami dzięki czemu mają różne spotkania z zarządem :) A u Nas :?: U Nas jest tak, że MPK nie interesuje się tym co myślą MKM-owie o firmie...

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 30 listopada 2008, o 21:18

Sporo MKMów pracuje w miejscowym ZTMie co i tak nijak ma się do "świeżości umysłu" tego organizatora. Nie jest problemem również znalezienie MKMa za kierownicą miejskiego autobusu.

Awatar użytkownika
leo

Post autor: leo » 7 grudnia 2008, o 19:42

Ale zastój w temacie czyżby kierowcy jakieś szkolenia kulturowe przeszli a może wszyscy przesiedli się do swoich 4 kółek
BĄDZMY LUDZMI

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 7 grudnia 2008, o 19:45

Zima.
Wszyscy ubrani ;)
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

kadoron

Post autor: kadoron » 7 grudnia 2008, o 20:53

Ja jednego pochwalę. Jechałem pewną linią z centrum poza miasto. Był to już ostatni kurstego dnia. Wsiadałem na pierwszym przystanku tej trasy, kierowca (prawdopodobnie wyjeżdżał z zajezdni) przyjechał na przystanek ok 5 minut za wcześnie. Wsiadam, a tu niespodzianka. Kierowca poczekał z odjazdem te kilka minut, odjechał dopiero gdy nadeszła odpowiednia godzina- punktualnie. Były to póżne godziny nocne, wiec nie przeszakdzał tym innym autobusom.

Erotis
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Erotis » 7 grudnia 2008, o 20:57

Tak, to zadziwiające ale w tych ostatnich kursach kierowcy starają się czekać jeśli przyjadą za wcześnie, też często byłam tego świadkiem. Rozumieją że jak odjadą za wcześnie to ludzie nie będą mieli jak do domu dojechać :) Brawo!

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 7 grudnia 2008, o 21:04

O kursach w nocy moge powiedziec tyle, ze dobrze jest sie przygotować do tego, że nasz kurs odbędzie się ok. 10 min. wcześniej niż jest to w rozkladzie.

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 7 grudnia 2008, o 21:05

Jeśli to prawda, to jakaś pozytywna metamorfoza. Dawniej ostatnie kursy często były grubo przed czasem
Sorry, takiego mamy prezydenta...

andrzej

Post autor: andrzej » 7 grudnia 2008, o 21:07

AR pisze:O kursach w nocy moge powiedziec tyle, ze dobrze jest sie przygotować do tego, że nasz kurs odbędzie się ok. 10 min. wcześniej niż jest to w rozkladzie.
Mogę powiedzieć dokładnie to samo, zawsze od godziny ostatniego kursu 3 lub 34 odejmuje 10 minut i zazwyczaj jakoś udaje mi się zdążyć :P

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 7 grudnia 2008, o 21:11

Kierowcy w nocy jadą szybko i nie zatrzymują się na przystankach.
Zazwyczaj jestem już w domu o tej godzinie o ktorej autobus dopiero mial odjechac z przystanku na ktorym wsiadalem.

Awatar użytkownika
leo

Post autor: leo » 7 grudnia 2008, o 21:33

kadoron pisze:Ja jednego pochwalę. Jechałem pewną linią z centrum poza miasto. Był to już ostatni kurstego dnia. Wsiadałem na pierwszym przystanku tej trasy, kierowca (prawdopodobnie wyjeżdżał z zajezdni) przyjechał na przystanek ok 5 minut za wcześnie. Wsiadam, a tu niespodzianka. Kierowca poczekał z odjazdem te kilka minut, odjechał dopiero gdy nadeszła odpowiednia godzina- punktualnie. Były to póżne godziny nocne, wiec nie przeszakdzał tym innym autobusom.

jaka to linia była i numer boczny autobusu jeśli pamietasz
BĄDZMY LUDZMI

Awatar użytkownika
Michel2
Kontakt:

Post autor: Michel2 » 7 grudnia 2008, o 21:58

To ja wam opowiem moja "przygodę".
Idę na przystanek i widzę z odległości 100m ze 19S właśnie odjeżdża, wiec zaczynam biec. Kierowca na szczęście zatrzymuje sie. Z pospiechu nie zauważam ze otworzył środkowe drzwi i podbiegam do tych przy kierowcy. Czekam kilka sekund i otwierają sie a kierowca do mnie: "jak cię p*******e to zobaczysz te drzwi. :evil:
www.nowiny.com.pl - serwis internetowy gminy Sitkówka-Nowiny
Kocham Świętokrzyskie :* :)

ODPOWIEDZ