Przystanki
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- Gandalf
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Jako, że mam od niedawna okazję pomieszkiwać w Krakowie to podzielę się pewnymi spostrzeżeniami. Mianowicie codziennie niemal mam okazję korzystać z tamtejszego transporty zbiorowego i widziałem paręnaście tamtejszych przystanków. Wprawdzie były to przystanki znajdujące się głównie w centrum lub niedaleko centrum ale i tak jestem zaskoczony. Czyściutkie, niezdemolowane przystanki, niezamalowane rozkłady jazdy etc. Na paru wiatach przystankowych są wprawdzie lekko porysowane szyby ale i tak są to defekty mało widoczne. Jestem pod wrażeniem - tyle, że tak naprawdę nie wiem czy są to stare wiaty czy np. niedawno wymieniane. Jeśli stare - tym bardziej ogromny "szacun" za poradzenie sobie z chamstwem i wandalizmem.
BTW. Wydaje mi się, że w Krk wiaty są "chronione" przez bodajże Juwentus.
BTW. Wydaje mi się, że w Krk wiaty są "chronione" przez bodajże Juwentus.
- kamilkw
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
To może do nastepnęgo przetargu zgłosi sie całe nasze forum.Praca lekka a troche kasy sie przydaAutor pisze:Nie powinno, bo to nie jest ochrona stala, a cos w formie dozorowania przy okazji przejazdu. Mysle, ze zadna firma nie stanelaby do przetargu, gdyby byli obciazeni kosztami za zniszczenie.
pletwa
Znalem kiedys ekipe jezdzaca w jednej z kieleckich firm ochroniarskich. Czesto pili wodke i jezdzili na bani, gdy dostawali zgloszenie wyjezdzali 10min pozniej. Dla mnie to taka ochrona jest tylko po to aby powiesic sobie tabliczke "obiekt chroniony" i miec nadzieje, ze to odstraszy potencjalnych zlodziei. To tak jak z trzymaniem samochodu na parkingu strzezonym. Auto trzemam tam tylko dlatego zeby nikt mi nie obil czy nie urwal lusterka. Jak ktos go bedzie chcial ukrasc to nie bedzie mial problemu. Ciecie (bo inaczej nie mozna ich nazwac) czesto sa nawaleni, a w nocy spia zamiast pilnowac.tomascyzor pisze:justus chroni w tedy kiedy widzi a kiedy nic sie nie dzieje idą na tzw piwo :/
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
...a w Warszawie pojawiły się nowe przystanki w kolorze... srebrnym
takim o jakim pisaliśmy na forum.
są bardzo ładne, mają czerwone wstawki.
kieleckie MZD powinno wybrać się na wycieczkę do W-wy aby zobaczyć jak powinny wyglądać przystanki.
tym naszym niczego by nie brakowało gdyby były właśnie w takiej kolorystyce jak warszawskie.
są bardzo ładne, mają czerwone wstawki.
kieleckie MZD powinno wybrać się na wycieczkę do W-wy aby zobaczyć jak powinny wyglądać przystanki.
tym naszym niczego by nie brakowało gdyby były właśnie w takiej kolorystyce jak warszawskie.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
co do ogłoszeń na przystankach, przecież najczęściej jest tam i numer telefonu i adres ogłoszeniodawcy - wezwać do posprzątanie - nie posprząta wystawić rachunek za usługę - gwarantuję że po kilku tygodniach nikt się nie odważy kleić - "sprzedam wersalkę mało używaną.."
Mój kraj Polska, moja Ojczyzna Świętokrzyskie, mój Dom Kielce