Kierowcy MPK

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
leo

Post autor: leo » 22 października 2008, o 17:46

Autor pisze:Obserwowalem jezdzac po calym miescie, niestety, ale byli to kierowcy z wieloletnim stazem.
ok to masz rację że żenada ja myślałem ze tak duża rotacja jest teraz w firmie i dlatego czasem widzę ich bez firmówek.Dzisiaj 655 linia 22 stary szofer piękną klatę pokazywał za fajerą to dopiero żenada :evil:
BĄDZMY LUDZMI

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 22 października 2008, o 17:52

Zima się zbliża, a jemu było gorąco :lol: A tak na poważnie, to pewnie te ubranka niejednemu już się zniszczyły, jak żona prała w zwykłym proszku, a nie w perwolu jakimś tam :P
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Erotis
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Erotis » 22 października 2008, o 18:42

Dziś #304, linia 33, kurs z wrzosowej o 12:58, przystanek wojska polskiego lecznica zdaje się, autobus ruszył powoli z przystanku ktoś krzyczy zeby się zatrzymac bo pani na wózku chciała wsiaść. Kierowca zastanowił się po czym posłusznie cofnął, potem jeszcze bardziej bo pani nie miala jak podjechać, zatrzymał się, wysiadł, wysunął podest dla wózków, pani się ulokowała i dopiero wyruszył dalej. fakt że narobił sobie przez to cofanie 5 minut opóźnienia ale za to pomógł bez nerwów za co plus.

Aha, ubrany w firmowy sweterek :lol:

Awatar użytkownika
leo

Post autor: leo » 22 października 2008, o 22:23

o coś nowego drugi post pozytywny, :D kulturalni kierowcy KASP to jak (prawie) zommbi- ludzie wiedzą ze są a nikt ich nie widział :lol: ALE PRAWIE ROBI WIELKĄ RÓZNICĘ :lol:
BĄDZMY LUDZMI

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 22 października 2008, o 22:32

Bardzo cieszy zaistniała sytuacja i życzę sobie więcej takich kierowców.

Awatar użytkownika
leo

Post autor: leo » 23 października 2008, o 18:30

Ja zauważyłem ze młodzi są kulturalniejsi od starych szoferów dzisiaj jechałem #325# linia 8 godzina 9:12 z ślichowic cuda się działy młody kierowca na wygląd w firmówce wykazał się refleksem zamykał dzwi ,a babka zdecydowała się wsiąść ciekawe bo najpierw włożyła berecik zamiast nóżkę i mogła być tragedja taka jak na Jana Pawła II co ciekawe nie przycioł jej , jedziemy dalej przystanek koło szpitala poczekał na dobiegającego dziadka no i szok pasy kobieta z wózkiem ,a on co :?: nie uwieżycie zatrzymuje maszyne i przepuszcza.BRAWO kierowco więcej takich szoferów :wink:
BĄDZMY LUDZMI

Erotis
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Erotis » 23 października 2008, o 18:54

Ogólnie to już jest jakoś tak że kierowcy Solarisów są najbardziej uprzejmi, a najbardziej chamscy są Ci ze starych Jelczów (>600).
Tak zauważyłam osobiście. :P

Awatar użytkownika
hst

Post autor: hst » 23 października 2008, o 19:25

pewnie maja poszarpane nerwy przez te złomy. 8)

Przemek

Post autor: Przemek » 24 października 2008, o 16:31

Było trochę dobrego to teraz przyszedł czas na coś złego (niestety). #213kierunek Ślichowice kierowca od przystanku przy wiadukcie na Grunwaldzkiej ani razy nie wjechał w zatoczkę przystankową tylko zatrzymywał się na pasie dla ruchu.

Awatar użytkownika
krzysiu1493
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: krzysiu1493 » 24 października 2008, o 16:39

A to niby z jakiej racji....? Po to c@#j ma tą zatoczkę żeby na nią wjechać , pewnie by go nie puścili żeby wyjechał z tej zatoczki tylko by musiał czekać jakby mniej samochodów jechało, albo na czerwone światło...... Podłość ludzka nie ma granic...

aaa

Post autor: aaa » 24 października 2008, o 16:49

krzysiu1493 pisze:A to niby z jakiej racji....? Po to c@#j ma tą zatoczkę żeby na nią wjechać , pewnie by go nie puścili żeby wyjechał z tej zatoczki tylko by musiał czekać jakby mniej samochodów jechało, albo na czerwone światło...... Podłość ludzka nie ma granic...
Ikarus ma mocne blachy, gorzej zapewne wygladala by osobowka, a nasi spece waleczkiem by pomalowali i jutro juz by jezdzil :D :D :D

TOLEK

Post autor: TOLEK » 24 października 2008, o 20:21

Nie znam sprawy bo nie widziałem,ale na usprawiedliwienie(może niesłuszne,powtarzam że nie widziałem akcji),następne dwa przystanki są zwykle zajęte w szczycie przez busiarzy,może jechał młody kierowca...a Ikarkiem jak lekko złamie w zatoce to drzwi 3 i 4-tych nie widzi...ostrożność?

Awatar użytkownika
Nowak

Post autor: Nowak » 25 października 2008, o 20:57

Maz #900 linia 34 kierunek Żytnia, 13:03 przystanek Tarnowska-WojPol. odjeżdża z przystanku z otwartymi ostatnimi drzwiami i tak jedzie aż mi znikł z widnokręgu :)

Awatar użytkownika
krzysiu1493

Post autor: krzysiu1493 » 25 października 2008, o 21:27

Ja miałem tak samo, tylko że stałem wtedy przy tych drzwiach, ale to było tylko jakieś 100m., bo od skrzyżowania do przystanku...

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 29 października 2008, o 00:19

Kierowcy autobusów pomogą policji
Kieleccy policjanci dla poprawy bezpieczeństwa w mieście chcą nawiązać współpracę z kierowcami autobusów komunikacji miejskiej. Kierowcy autobusów przemieszczając się po mieście dużo widzą, a my chcemy jedynie skorzystać z ich doświadczeń by jeszcze skuteczniej walczyć z przestępcami i chuliganami - mówi komendant miejski policji podinspektor Michał Domaradzki.
Jak podkreśla komendant Domaradzki funkcjonariuszom zależy na szybkiej informacji, która pozwoli na skuteczną interwencję.
Współpraca pomiędzy policją, a kierowcami autobusów komunikacji miejskiej i szybka interwencja mają podnieść poziom poczucia bezpieczeństwa wśród mieszkańców.
:arrow: http://www.radio.kielce.pl/page,,Kierow ... c69fa.html
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

ODPOWIEDZ