Stadion piłkarski - ul. Ściegiennego

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 25 marca 2006, o 16:05

Nie chce mi sie komentowac nawet tego, co wlasnie zrobiono.

Awatar użytkownika
Sz.J.
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Sz.J. » 25 marca 2006, o 16:09

W sektorze gości nie będzie przyporządkowania do miejsca, tylko listy imienne grupy wyjazdowej.
Zresztą spróbuj zmusić kibiców przyjezdnych żeby siedzieli na wyznaczonych miejscach.

Tom chyba jeszcze mało znasz polskich kibiców, zabezpiecznia i monitoring nie są żadną przeszkodą :D

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: tom » 25 marca 2006, o 17:34

Sz.J. pisze:W sektorze gości nie będzie przyporządkowania do miejsca, tylko listy imienne grupy wyjazdowej.
Zresztą spróbuj zmusić kibiców przyjezdnych żeby siedzieli na wyznaczonych miejscach.

Tom chyba jeszcze mało znasz polskich kibiców, zabezpiecznia i monitoring nie są żadną przeszkodą :D
Tu masz rację bez wątpienia, ale liczyłem na to, ze w Kielcach uda się zrobić z tym porządek i dać wzór dla innych miast. Policja jednak nie da nam mozliwosci do sprawdzenia czy mogłoby sie udać :).
Komisja Rewizyjna czuwa!

qbasck

Post autor: qbasck » 25 marca 2006, o 18:35

To jest śmieszne co ta nasza policja kochana wymyśliła. Wie ktoś dzięki jakim argumentom krzesełka zostały zdjęte? Czy jest to szeroko rozumiane bezpieczeństwo na stadionie? Kpina poprostu :evil: Krzesełka na sektorze gości nie tylko powinny być, one być muszą :!: jesli stadion ma spełniać wymogi fifa/uefa. Miejsc stojących poprostu niemoże być.Sektor buforowy też nie jest potrzebny. Zamiast krat powinno użyć przezroczystego tworzywa sztucznego (pleksy), wtedy nikt niczym nierzuci, nikogo nieopluje itp. W takim razie pytam się po co jest ten wspaniały monitoring, zabezpieczenia.

Może trzeba maila do jakiejś gazety wysłać? Nagłośnić sprawę. Przecież to wstyd zeby tak zostało.

maark

klatka

Post autor: maark » 25 marca 2006, o 23:07

Cóż nasz "wspaniała" policja lepiej wie co jest dobre dla obywatela niż on sam, jakoś na zachodzie obok klatek dla gości nikt nie myśli o niewykorzystanych i nieużywanych strefach buforowych oto przykład:

http://www.stadionwelt.de/stadionwelt_s ... os=kompakt

Ale cóż żyjemy w Polsce gdzie każdy nawet najlepszy projekt można zepsuć a policji i innym urzędasom wciąż wydaje się że to naród ( w tym przypadku kibice) jest dla nich a nie oni dla narodu.
Proponuję wysłać maile z protestem do Mosiru, Kolportera Korony, UM z protestem może nie jest jeszcze za póżno.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Re: klatka

Post autor: Autor » 25 marca 2006, o 23:13

maark pisze:Proponuję wysłać maile z protestem do Mosiru, Kolportera Korony, UM z protestem może nie jest jeszcze za póżno.
Jestem za, a jak inni?

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 25 marca 2006, o 23:24

Ja też jestem jak najbardziej za. Myślę też, że dobrze byłoby zaalarmować lokalne media.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 26 marca 2006, o 07:19

Ja wczoraj wysłałem maile z pytaniami dotyczącymi krzesełek do Policji i Skanska. Jak narazie bez odzewu. Robimy grupowy protest czy jednostkowy?

Proponuję, żeby każdy w miare możliwosci napisał mail osobisty, a potem damy wspólny. Będzie lepszy efekt.

Przez chwilą napisałem do GW.

I do MOSIR-u.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 26 marca 2006, o 10:15

Światelka czad!

Jesli chodzi o krzesla to pod jakie mejle wysylamy, zebysmy zaatakowali z siłą?

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 26 marca 2006, o 10:33

Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
kaggy

Post autor: kaggy » 26 marca 2006, o 12:13

moim zdaniem zachodzi tu czeste w Polsce nieporozumienie - kto jest dla kogo. Otoz stadion jest dla kibicow, dla jak najlepszych warunkow ogladania widowisk sportowych oraz kibicowana a nie dla wygody policji i sluzb porzadkowych. Wartaloby zachhowac odrobine zdrowego rozsadku a nie zakladac od razu zamieszki i armageddon wymagajace dewastacji nowego stadionu jezszcze przed pierwszym meczem. Skoro zainwestowano w zaawansowany monitoring to czy naprawde nie wystarczy egzekwowanie kar i realizowanie zakazow stadionowych? Jesli nie to to gdzie jest granica i czemu konczyc na wyrywaniu czesci krzeselek? Puscic druty kolczaste miedzy poszczegolnymi krzeselkami i dac tam napiecie, tak na wszelki wypadek. ;/

maark

protest

Post autor: maark » 26 marca 2006, o 13:47

Też wysłałem już maile. Niech jak najwięcej osób przyłączy się do protestu to może coś z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 26 marca 2006, o 16:33

najwazniejsze w tym momencie są media!

Awatar użytkownika
Danon
Kontakt:

Post autor: Danon » 26 marca 2006, o 22:42

Obrazek
Obrazek