Stadion piłkarski - ul. Ściegiennego
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Tu masz rację bez wątpienia, ale liczyłem na to, ze w Kielcach uda się zrobić z tym porządek i dać wzór dla innych miast. Policja jednak nie da nam mozliwosci do sprawdzenia czy mogłoby sie udaćSz.J. pisze:W sektorze gości nie będzie przyporządkowania do miejsca, tylko listy imienne grupy wyjazdowej.
Zresztą spróbuj zmusić kibiców przyjezdnych żeby siedzieli na wyznaczonych miejscach.
Tom chyba jeszcze mało znasz polskich kibiców, zabezpiecznia i monitoring nie są żadną przeszkodą
Komisja Rewizyjna czuwa!
To jest śmieszne co ta nasza policja kochana wymyśliła. Wie ktoś dzięki jakim argumentom krzesełka zostały zdjęte? Czy jest to szeroko rozumiane bezpieczeństwo na stadionie? Kpina poprostu
Krzesełka na sektorze gości nie tylko powinny być, one być muszą
jesli stadion ma spełniać wymogi fifa/uefa. Miejsc stojących poprostu niemoże być.Sektor buforowy też nie jest potrzebny. Zamiast krat powinno użyć przezroczystego tworzywa sztucznego (pleksy), wtedy nikt niczym nierzuci, nikogo nieopluje itp. W takim razie pytam się po co jest ten wspaniały monitoring, zabezpieczenia.
Może trzeba maila do jakiejś gazety wysłać? Nagłośnić sprawę. Przecież to wstyd zeby tak zostało.
Może trzeba maila do jakiejś gazety wysłać? Nagłośnić sprawę. Przecież to wstyd zeby tak zostało.
-
maark
klatka
Cóż nasz "wspaniała" policja lepiej wie co jest dobre dla obywatela niż on sam, jakoś na zachodzie obok klatek dla gości nikt nie myśli o niewykorzystanych i nieużywanych strefach buforowych oto przykład:
http://www.stadionwelt.de/stadionwelt_s ... os=kompakt
Ale cóż żyjemy w Polsce gdzie każdy nawet najlepszy projekt można zepsuć a policji i innym urzędasom wciąż wydaje się że to naród ( w tym przypadku kibice) jest dla nich a nie oni dla narodu.
Proponuję wysłać maile z protestem do Mosiru, Kolportera Korony, UM z protestem może nie jest jeszcze za póżno.
http://www.stadionwelt.de/stadionwelt_s ... os=kompakt
Ale cóż żyjemy w Polsce gdzie każdy nawet najlepszy projekt można zepsuć a policji i innym urzędasom wciąż wydaje się że to naród ( w tym przypadku kibice) jest dla nich a nie oni dla narodu.
Proponuję wysłać maile z protestem do Mosiru, Kolportera Korony, UM z protestem może nie jest jeszcze za póżno.
Re: klatka
Jestem za, a jak inni?maark pisze:Proponuję wysłać maile z protestem do Mosiru, Kolportera Korony, UM z protestem może nie jest jeszcze za póżno.
- tom
- Kontakt:
Ja wczoraj wysłałem maile z pytaniami dotyczącymi krzesełek do Policji i Skanska. Jak narazie bez odzewu. Robimy grupowy protest czy jednostkowy?
Proponuję, żeby każdy w miare możliwosci napisał mail osobisty, a potem damy wspólny. Będzie lepszy efekt.
Przez chwilą napisałem do GW.
I do MOSIR-u.
Proponuję, żeby każdy w miare możliwosci napisał mail osobisty, a potem damy wspólny. Będzie lepszy efekt.
Przez chwilą napisałem do GW.
I do MOSIR-u.
Komisja Rewizyjna czuwa!
- tom
- Kontakt:
listy@kielce.agora.pl
inwestycje@mosir.kielce.pl
skargi@inf.kielce.com.pl
budownictwo.kielce@skanska.pl
wioletta.balicka@um.kielce.pl
krzysztof.przybylski@um.kielce.pl
Takie pierwsze znalezione, na pewno jest jeszcze duzo innych miejsc do których warto wysłać.
inwestycje@mosir.kielce.pl
skargi@inf.kielce.com.pl
budownictwo.kielce@skanska.pl
wioletta.balicka@um.kielce.pl
krzysztof.przybylski@um.kielce.pl
Takie pierwsze znalezione, na pewno jest jeszcze duzo innych miejsc do których warto wysłać.
Komisja Rewizyjna czuwa!
moim zdaniem zachodzi tu czeste w Polsce nieporozumienie - kto jest dla kogo. Otoz stadion jest dla kibicow, dla jak najlepszych warunkow ogladania widowisk sportowych oraz kibicowana a nie dla wygody policji i sluzb porzadkowych. Wartaloby zachhowac odrobine zdrowego rozsadku a nie zakladac od razu zamieszki i armageddon wymagajace dewastacji nowego stadionu jezszcze przed pierwszym meczem. Skoro zainwestowano w zaawansowany monitoring to czy naprawde nie wystarczy egzekwowanie kar i realizowanie zakazow stadionowych? Jesli nie to to gdzie jest granica i czemu konczyc na wyrywaniu czesci krzeselek? Puscic druty kolczaste miedzy poszczegolnymi krzeselkami i dac tam napiecie, tak na wszelki wypadek. ;/