Kierowcy MPK

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
hst

Post autor: hst » 13 lipca 2008, o 15:45

Już niedługo będą automaty w części autobusów i na bardziej ruchliwych przystankach więc problem zniknie.

Pepe

Post autor: Pepe » 13 lipca 2008, o 16:23

Jeśli chodzi o kieleckich kierowców MPK to zdecydowanie najlepszy (jak dla mnie) jest taki siwy pan z Solarisa "328". Niejednokrotnie słyszałem jego teksty np gdy ktoś za pozno podszedl dodrzwi "eeeeee!! kierowniczko!!, później sie nie dało???" albo "oj teściowo teściowo" hehe

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 13 lipca 2008, o 17:13

Ostatnio pewien starszy kierowca w Neoplanie (prawdopodobnie #307) próbował zabić muchę, która naruszyła granicę jego kabiny. Miałem niezły ubaw gdy wymachiwał zrolowaną gazetą :lol:

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 13 lipca 2008, o 21:47

Przed chwilą wracałem #588 na linii 46 z otwartymi przednimi drzwiami, nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że była to połówka drzwi przeznaczona dla pasażera. Kierowca jadąc ze Stoku, drzwi dopiero zamknął koło Dworca PKP 8)
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 13 lipca 2008, o 21:58

Pepe pisze:Jeśli chodzi o kieleckich kierowców MPK to zdecydowanie najlepszy (jak dla mnie) jest taki siwy pan z Solarisa "328".
Oooo to jeden z moich ulubiencow, uosobienie braku kultury i maksymalnej dawki chamstwa. Nigdy nie chcial otwierac pierwszych drzwi, bezszczelnie traktowal pasazerow. Nadal pracuje...

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 13 lipca 2008, o 22:17

Autor pisze:
Pepe pisze:Jeśli chodzi o kieleckich kierowców MPK to zdecydowanie najlepszy (jak dla mnie) jest taki siwy pan z Solarisa "328".
Oooo to jeden z moich ulubiencow, uosobienie braku kultury i maksymalnej dawki chamstwa. Nigdy nie chcial otwierac pierwszych drzwi, bezszczelnie traktowal pasazerow. Nadal pracuje...
...i do tego w jednym z najlepszych autobusów w Kielcach. Za karę powinien dostać LAZa :twisted:
Sorry, takiego mamy prezydenta...

kadoron

Post autor: kadoron » 13 lipca 2008, o 22:19

Witam!

mam następujące pytanie: czy jest sens pisać skrge na kierowce, któy na przystanek przyjechał 10:27 a w rozkładzie jest 10:32? mam numery, ale niestety nie na bilecie, bo nie zdażyłęm na ten autobus. Następny atobus był dopeiro za ładne kilka godzin.

A żebysmy sie tak wszyscy tu nie dołowali to Wam napsize że jechałem dzisiaj z idealnym wręcz kierowcą linia 20 #647 13 lip 14:24 spod PKP
(dzwonek, otwieranie wszystkich drzwi, sprzedaż biletu, PUNKTUALNOŚĆ,)

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 17 lipca 2008, o 07:31

Kierowca (ED249) autobusu #349, używał podczas jazdy biegu "N".
Autobus ma przekładnię automatyczną :!:
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
krzysiu1493
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: krzysiu1493 » 17 lipca 2008, o 10:20

AR pisze:Kierowca (ED249) autobusu #349, używał podczas jazdy biegu "N".
Autobus ma przekładnię automatyczną :!:
Powinni jakas blokade montowac zeby nie mozna bylo zmieniac na "N" podczas gdy pojazd sie porusza!

Awatar użytkownika
PiotrekG
Kontakt:

Post autor: PiotrekG » 17 lipca 2008, o 10:53

Po co te wszytkie skragi i zazalenia jak i tak kierowcy wychodza z tego bezkarnie . Juz nie mowiac o zwolnieniach z pracy,przy takich brakach kadrowych.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 17 lipca 2008, o 12:27

Nie chodzi o to żeby od razu kogoś zwalniac i nie chodzi o to żeby ktoś dostał jakąś gigantyczną karę. Chodzi o to żeby pokazano kierowcom co robią źle i nauczono ich właściwych zachowań. Może potrzeba właśnie im zwrócic tylko uwagę, a może nigdy się nie nauczą jak pracowac. Jeśli nie nauczą się tej pracy i nie wezmą sobie na poważnie tych uwag to znaczy, że się do niej nie nadają i są butnymi ignorantami. Ja nie chciałbym miec takich pracowników, którzy niczego i nikogo nie szanują. Mnie jako pasażera nie obchodzi czy kierowca wstał rano lewą nogą, czy jest zły na cały świat, czy taki ma charakter, czy cokolwiek.
Stan czystości autobusu to też jego działka i świadczy o kierowcy. Największą odpowiedzialnośc za taki stan ponosi zarząd firmy ze wskazaniem palcem - na prezesa zarządu, na dyrektora ds. techniczno-eksploatacyjnych itd.
Może to ich trzeba wymienic skoro rola ich przerosła?
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
Kiecu

Post autor: Kiecu » 25 lipca 2008, o 17:08

Teraz w autobusach mają jeździć ludzie z administracji sprawdzając PUNKTUALNOŚĆ i KULTURĘ kierowcy. Czyżby koniec z chamstwem :?:

Awatar użytkownika
krzysiu1493
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: krzysiu1493 » 25 lipca 2008, o 20:48

Kiecu pisze:Teraz w autobusach mają jeździć ludzie z administracji sprawdzając PUNKTUALNOŚĆ i KULTURĘ kierowcy. Czyżby koniec z chamstwem :?:
Tak Kiecu :? Kierowca pod nadzorem bedzie sie zachowywal bardzo, ale to bardzo grzecznie zeby nie dotal punktow na "-"( czy jak oni to beda oceniac) :? :?

Awatar użytkownika
Kiecu

Post autor: Kiecu » 26 lipca 2008, o 09:30

krzysiu1493 pisze:
Kiecu pisze:Teraz w autobusach mają jeździć ludzie z administracji sprawdzając PUNKTUALNOŚĆ i KULTURĘ kierowcy. Czyżby koniec z chamstwem :?:
Tak Kiecu :? Kierowca pod nadzorem bedzie sie zachowywal bardzo, ale to bardzo grzecznie zeby nie dotal punktow na "-"( czy jak oni to beda oceniac) :? :?
Tak krzysiu1493 ... Kierowca nie będzie wiedział która to osoba . Wszyscy będą jeździć normalnie jako zwykli pasażerowie... Skąd wiesz że w autobusie, którym jedziesz nie ma np. kieszonkowca - to będzie działało na tej samej zasadzie ''nie znasz dnia ani godziny''

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 5 sierpnia 2008, o 11:45

Pozdrawiam kierowce Solarisa #310 na lini 42.
Czy tak ciężko grzecznie poinformować pasażera o tym, że kierowca nie posiada biletów do sprzedarzy tylko "sypmatycznym" tonem odpowiadać: "w kiosku :!: Trzeba se przeczytać zasady kupowania biletów u kierowcy".
Grzeczność jest za darmo tak jak rozmowy do trzech osób w jednej z telefonii komórkowych.
Ale nie zmyjesz pasków z zebry :?
Widać kierowca z którym dziś jechałem zbytnio się tym nie przejmuje.

ODPOWIEDZ