kiedy mozna sie będzie nim przejechać? bo na zdjęciacjh z phototrans srodek wygląda okropnie..a tył.. prawie nic szyby.. :O
a wozów z ForBusa jak nie była tak nie ma...
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Mam dumke ze Kielce kupi LAZy....AR pisze:Hmm... ja tam wole 100 razy od LAZów. Lion'sów sie nie spodziewałem, w ogóle żadnego testera się nie spodziewałem...Daniel pisze:Na trzy tygodniowe testy przyjechał do Kielc Irisbus Citelis 12M. Tylko nie to - mam nadzieję że testy nie wróżą zakupu pojazdów właśnie tej marki.
Taka informacja mówi przynajmniej o tym że LAZy nie spełniły oczekiwań KASP/MPK.
No i długie te testy - trzy tygodnie.
Nie sądzę żeby taki wandal interesował się komunikacją miejską by wiedzieć który autobus jest odnowiony a który nie:P Poza tym im większe zniszczenia tym większa frajda przecież o to chodzi.omalował autobus, który niedawno odnowiono, a nie sąsiedni, który czeka na remont - mówi Zbigniew Śledź, dyrektor ds. techniczno-eksploatacyjnych MPK.
I o to kolejny przykład ulegania!M@rcin pisze: Zgodnie z umową pomiędzy MPK i Zarządem Transportu Miejskiego po mieście nie powinny jeździć samochody, które np. są brudne. Jeżeli taki autobus wyjedzie, miejski przewoźnik może dostać karę. - Wiedziałem, że takie ikarusy wyjadą na miasto, zgodziliśmy się na to warunkowo - mówi Zbigniew Michnicki z ZTM.

Mam pytanie czy to zdjęcie jest twojego autorstwa? Jeśli tak to inforuje Cię że zostało ono uzyte w artykule Gazety Wyborczej - Kielce
Nowy rozkład jazdy autobusów kieleckiego MPK
Tylu zmian w kursowaniu kieleckich autobusów nie było od dawna. Jutro do "Gazety" dołączymy rozkład jazdy komunikacji miejskiej.
Zaczęło się w kwietniu od uruchomienia dwóch nowych linii - autobusy nr 50 i 51 dowożą pasażerów do Świętokrzyskiego Centrum Onkologii. Później stopniowo udoskonalono rozkłady kilkunastu linii, które jeździły przez centrum. - Staraliśmy się uwzględnić korki, które w różnych porach dnia tworzą się w mieście i opóźniają przejazdy - tłumaczy Zbigniew Michnicki z Zarządu Transportu Miejskiego. Kolejne zmiany naniesiono po prośbach pracowników firm mających swe siedziby w rejonie Chemaru. Dlatego autobusy uruchomionej w ubiegłym tygodniu linii nr 52 kursują na trasie Bukówka - ul. Batalionów Chłopskich. - To prawdopodobnie ostatnia tak duża zmiana w tym roku - mówi Michnicki.
W planach jest jeszcze m.in. wyznaczenie przystanku przed wejściem na Cmentarz Stary oraz korekta rozkładu jazdy linii nr 27 i 29.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce