Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
krzysiu1493
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: krzysiu1493 » 28 kwietnia 2008, o 20:53

DO pk5:
Ja słyszałem, że jest drugi taki niskopodłogowy przegub (chyba taki jak #235) ale tylko słyszałem, więc nie jestem pewien, ale słyszałem to od 2 osób.

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 28 kwietnia 2008, o 21:01

Jeszcze fotki z dzisiaj
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 28 kwietnia 2008, o 21:06

AR pisze:Obrazek
Spójrzcie jak odstaje osłona silnika od reszty karoserii :shock:
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
Kiecu

Post autor: Kiecu » 29 kwietnia 2008, o 06:50

krzysiu, a co z tym pakoszem?
pk5 jesli ci chodzi o opuszczenie bazy na pakoszu (nie jestem w temacie :? ) to pakosz bedzie przechodził na bazę na Jagiellońskiej najpawdopodobniej w czerwcu lub nawet w maju . ciekawe jak się oni pomieszczą , a z nieoficjalnych źródeł dowiedziałem się że prezes MPK szuka nowego miejsca na bazę .... pożyjemy zobaczymy . Szkoda tego Ikarusa ...

Erotis
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Erotis » 29 kwietnia 2008, o 08:41

Podobno miał nie wracać o własnych siłach.
Nie wracał, był holowany, ale to uszkodzenie nie wyglądało groźnie, byłam i widziałam wszystko na miejscu:P

Nawet mam znaczek z Audi^^

W każdym razie, biedny ikarusek :(

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 29 kwietnia 2008, o 11:52

Daniel pisze:Czy silnik lub jego oprzyrządowanie w Ikarusie uległo uszkodzeniu?
Silnik cały tylko do wymiany jest pompa wtryskowa.
krzysiu1493 pisze:Ja słyszałem, że jest drugi taki niskopodłogowy przegub (chyba taki jak #235) ale tylko słyszałem, więc nie jestem pewien, ale słyszałem to od 2 osób.
Nie ma żadnego drugiego nieskopodłogowca.

eM

Post autor: eM » 29 kwietnia 2008, o 13:02

Dzierżawa autobusów
Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji Sp. z o.o. w Kielcach ul. Jagiellońska 92 jest zainteresowane wydzierżawieniem na okres 6-7 m-cy , 4-5 autobusów regularnej komunikacji miejskiej, spełniających wymagania polskich przepisów w sprawie dopuszczenia autobusu do ruchu (na dzień sporządzania SIWZ określone w rozporządzeniu Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia -Dz.U. z 2003 r. Nr 32, poz. 262 z późniejszymi zmianami).

Powyższe autobusy powinny spełniać min następujące warunki:
1.nie starsze jak 5 lat
2.długość 11-12 m
3.kolor czerwono-kremowy
4.posiadających co najmniej 22 miejsca siedzące i 70 miejsc stojących
5.Silnik EURO 3
6.3 drzwi o szerokości nie mniejszej niż 1200 mm, otwierane z kabiny kierowcy.
7.elektroniczne kasowniki, z jednakowym systemem kodowania , w ilości nie mniejszej niż ilość drzwi
8.wydzielona kabina kierowcy typu zamkniętego z okienkiem do sprzedaży biletów.
9. wyświetlacze elektroniczne wykonane z diod LED wg specyfikacji podanej poniżej:
a.tablica informacyjna przednia: wyświetlanie numeru linii i kierunku jazdy (przystanku docelowego), kursów zjazdowych, zjazdu awaryjnego, zjazdu do bazy, minimalna wielkość pola odczytowego: 1600 x 220 mm,
b.tablica informacyjna boczna: wyświetlanie numeru linii i kierunku jazdy (przystanku docelowego), kursów zjazdowych, zjazdu
awaryjnego, zjazdu do bazy, minimalna wielkość pola odczytowego: 800 x 140 mm
c.tablica informacyjna tylna: wyświetlanie numeru linii, minimalna wielkość pola odczytowego: 270 x 140 mm
d.tablica informacyjna wewnętrzna dwurzędowa umieszczona za kabiną kierowcy: wyświetlanie numeru linii i kolejnego przystanku (górny rząd) oraz kolejne przystanki jakie pozostały do ukończenia kursu (dolny rząd) na zasadzie przewijania tekstu. Musi również istnieć możliwość wyświetlania innych informacji i komunikatów dla pasażerów. Minimalna wielkość pola odczytowego: 700 x 100 mm.

Zainteresowanych wydzierżawieniem posiadający tabor spełniający powyższe wymagania prosimy o kontakt z p. Januszem Wilkiem tel 041 345 000 14 wew 205.

:arrow: http://www.mpk.kielce.pl/?page[0]=aktua ... etargi#135

OCB :?:

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 29 kwietnia 2008, o 13:15

M@rcin pisze:3.kolor czerwono-kremowy
Rzeczywiście żółty to kremowy...
Sami wprowadzają w błąd zainteresowanego.
W ogóle to powinien byc ustalony schemat malowania a nie tylko kolory.

Znów się nikt nie zgłosi.

Malowanie tylko kilku miast może pasowac do naszego: Łódź, W-wa, Rzeszów, Wrocław już mniej, małych miast nie liczę bo one same posiadają po kilkanaście pojazdów. Chyba, że ktoś pokusiłby się o zaklejenie całego autobusu folią samoprzylepną.

Chyba chodzi znów o braki w taborze. Czas 6-7 m-cy to ewentualny czas do pojawienia się nowych autobusów, choc i tak wydaje on się naciągnięty ale prawie tyle czasu pozostało do końca roku.

Może warszawska Veolia się zgłosi? :lol:
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2008, o 13:25 przez AR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krzysiu1493

Post autor: krzysiu1493 » 29 kwietnia 2008, o 13:24

Patol pisze:
Daniel pisze:Czy silnik lub jego oprzyrządowanie w Ikarusie uległo uszkodzeniu?
Silnik cały tylko do wymiany jest pompa wtryskowa.
krzysiu1493 pisze:Ja słyszałem, że jest drugi taki niskopodłogowy przegub (chyba taki jak #235) ale tylko słyszałem, więc nie jestem pewien, ale słyszałem to od 2 osób.
Nie ma żadnego drugiego nieskopodłogowca.

Ja nie mówiłem ze jest tylko ze slyszalem.

Mat

Post autor: Mat » 29 kwietnia 2008, o 13:31

AR pisze:
M@rcin pisze:3.kolor czerwono-kremowy
Rzeczywiście żółty to kremowy...
Sami wprowadzają w błąd zainteresowanego.
W ogóle to powinien byc ustalony schemat malowania a nie tylko kolory.

Znów się nikt nie zgłosi.

Malowanie tylko kilku miast może pasowac do naszego: Łódź, W-wa, Rzeszów, Wrocław już mniej, małych miast nie liczę bo one same posiadają po kilkanaście pojazdów. Chyba, że ktoś pokusiłby się o zaklejenie całego autobusu folią samoprzylepną.

Chyba chodzi znów o braki w taborze. Czas 6-7 m-cy to ewentualny czas do pojawienia się nowych autobusów, choc i tak wydaje on się naciągnięty ale prawie tyle czasu pozostało do końca roku.

Może warszawska Veolia się zgłosi? :lol:
zbyt dużo szczegolow podanych co do tych autobusow i podejrzewam ze to KASP odda te 4 LAZy do MPK w dzierzawe a chodzi chyba tylko o to zeby to bylo oficjalnie (to tylko moje przypuszczenia byc moze mylne, no ciekawe jak to bedzie)

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 29 kwietnia 2008, o 13:33

Mat pisze:zbyt dużo szczegolow podanych co do tych autobusow i podejrzewam ze to KASP odda te 4 LAZy do MPK w dzierzawe a chodzi chyba tylko o to zeby to bylo oficjalnie (to tylko moje przypuszczenia byc moze mylne, no ciekawe jak to bedzie)
Pewnie masz rację. Nie pomyślałem o KASP.
Wszystko by się zgadzało.

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 29 kwietnia 2008, o 14:37

Ale KASPowe wozy mają na 99% silnik z normą Euro4, więc nie spełniają warunków tego ogłoszenia.
Wydaje mi się, że chodzi o załatanie braków związanych z koniecznością wycofywania naszych PeeRek (ze względu na ich wiek). Grodzisk Mazowiecki powinien mieć jeszcze kilka Jelczy M120 spełniających wymagania tego ogłoszenia.
Duża liczba szczegółów myślę nie wynika z chęci wydzierżawienia LAZów lecz ze specyfikacji umowy na wożenie. Szczegóły tu podane są wierną kopią wyżej wspomnianej umowy.

qbasck

Post autor: qbasck » 29 kwietnia 2008, o 15:32

Ale norma Euro4 jest przecież bardziej rygorystyczna od Euro3 więc to by było chore. Pewnie trzeba to interpretować jako Euro3 i w górę, tak na chłopski rozum ale co ja sie tam znam. 8) Od 2009 będzie już obowiązywać nowa norma Euro5

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 29 kwietnia 2008, o 16:51

po 16 na Warszawskiej na wysokości Szydłówka któryś z solarisów miał kolizje z osobówką ma rozwalony przedni prawy wyświetlacz i cała przednia szyba do wymiany.
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

pk5

Post autor: pk5 » 29 kwietnia 2008, o 17:12

znowu .. :(.. puścili takich młodeych kierowczyków.. :/ jeżdża bez uwagi

czy w takiej sytuacji mpk nalezy sie nowy wyświetlacz od firmy gratis - gwarancyjnie ? moze pojawi sie nowy pomarańczowy? :D
co prawda w niektórych solarkach są piekne wyświetlacze..tez zielone ale takie wyrażne i ąłdny krój literek :) fale w większości nei za abrdzo... :(

ODPOWIEDZ