Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
pk5 jesli ci chodzi o opuszczenie bazy na pakoszu (nie jestem w temaciekrzysiu, a co z tym pakoszem?
-
Patol
- Kontakt:
Silnik cały tylko do wymiany jest pompa wtryskowa.Daniel pisze:Czy silnik lub jego oprzyrządowanie w Ikarusie uległo uszkodzeniu?
Nie ma żadnego drugiego nieskopodłogowca.krzysiu1493 pisze:Ja słyszałem, że jest drugi taki niskopodłogowy przegub (chyba taki jak #235) ale tylko słyszałem, więc nie jestem pewien, ale słyszałem to od 2 osób.
-
eM
Dzierżawa autobusów
Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji Sp. z o.o. w Kielcach ul. Jagiellońska 92 jest zainteresowane wydzierżawieniem na okres 6-7 m-cy , 4-5 autobusów regularnej komunikacji miejskiej, spełniających wymagania polskich przepisów w sprawie dopuszczenia autobusu do ruchu (na dzień sporządzania SIWZ określone w rozporządzeniu Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia -Dz.U. z 2003 r. Nr 32, poz. 262 z późniejszymi zmianami).
Powyższe autobusy powinny spełniać min następujące warunki:
1.nie starsze jak 5 lat
2.długość 11-12 m
3.kolor czerwono-kremowy
4.posiadających co najmniej 22 miejsca siedzące i 70 miejsc stojących
5.Silnik EURO 3
6.3 drzwi o szerokości nie mniejszej niż 1200 mm, otwierane z kabiny kierowcy.
7.elektroniczne kasowniki, z jednakowym systemem kodowania , w ilości nie mniejszej niż ilość drzwi
8.wydzielona kabina kierowcy typu zamkniętego z okienkiem do sprzedaży biletów.
9. wyświetlacze elektroniczne wykonane z diod LED wg specyfikacji podanej poniżej:
a.tablica informacyjna przednia: wyświetlanie numeru linii i kierunku jazdy (przystanku docelowego), kursów zjazdowych, zjazdu awaryjnego, zjazdu do bazy, minimalna wielkość pola odczytowego: 1600 x 220 mm,
b.tablica informacyjna boczna: wyświetlanie numeru linii i kierunku jazdy (przystanku docelowego), kursów zjazdowych, zjazdu
awaryjnego, zjazdu do bazy, minimalna wielkość pola odczytowego: 800 x 140 mm
c.tablica informacyjna tylna: wyświetlanie numeru linii, minimalna wielkość pola odczytowego: 270 x 140 mm
d.tablica informacyjna wewnętrzna dwurzędowa umieszczona za kabiną kierowcy: wyświetlanie numeru linii i kolejnego przystanku (górny rząd) oraz kolejne przystanki jakie pozostały do ukończenia kursu (dolny rząd) na zasadzie przewijania tekstu. Musi również istnieć możliwość wyświetlania innych informacji i komunikatów dla pasażerów. Minimalna wielkość pola odczytowego: 700 x 100 mm.
Zainteresowanych wydzierżawieniem posiadający tabor spełniający powyższe wymagania prosimy o kontakt z p. Januszem Wilkiem tel 041 345 000 14 wew 205.
OCB
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Rzeczywiście żółty to kremowy...M@rcin pisze:3.kolor czerwono-kremowy
Sami wprowadzają w błąd zainteresowanego.
W ogóle to powinien byc ustalony schemat malowania a nie tylko kolory.
Znów się nikt nie zgłosi.
Malowanie tylko kilku miast może pasowac do naszego: Łódź, W-wa, Rzeszów, Wrocław już mniej, małych miast nie liczę bo one same posiadają po kilkanaście pojazdów. Chyba, że ktoś pokusiłby się o zaklejenie całego autobusu folią samoprzylepną.
Chyba chodzi znów o braki w taborze. Czas 6-7 m-cy to ewentualny czas do pojawienia się nowych autobusów, choc i tak wydaje on się naciągnięty ale prawie tyle czasu pozostało do końca roku.
Może warszawska Veolia się zgłosi?
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2008, o 13:25 przez AR, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- krzysiu1493
Patol pisze:Silnik cały tylko do wymiany jest pompa wtryskowa.Daniel pisze:Czy silnik lub jego oprzyrządowanie w Ikarusie uległo uszkodzeniu?Nie ma żadnego drugiego nieskopodłogowca.krzysiu1493 pisze:Ja słyszałem, że jest drugi taki niskopodłogowy przegub (chyba taki jak #235) ale tylko słyszałem, więc nie jestem pewien, ale słyszałem to od 2 osób.
Ja nie mówiłem ze jest tylko ze slyszalem.
zbyt dużo szczegolow podanych co do tych autobusow i podejrzewam ze to KASP odda te 4 LAZy do MPK w dzierzawe a chodzi chyba tylko o to zeby to bylo oficjalnie (to tylko moje przypuszczenia byc moze mylne, no ciekawe jak to bedzie)AR pisze:Rzeczywiście żółty to kremowy...M@rcin pisze:3.kolor czerwono-kremowy
Sami wprowadzają w błąd zainteresowanego.
W ogóle to powinien byc ustalony schemat malowania a nie tylko kolory.
Znów się nikt nie zgłosi.
Malowanie tylko kilku miast może pasowac do naszego: Łódź, W-wa, Rzeszów, Wrocław już mniej, małych miast nie liczę bo one same posiadają po kilkanaście pojazdów. Chyba, że ktoś pokusiłby się o zaklejenie całego autobusu folią samoprzylepną.
Chyba chodzi znów o braki w taborze. Czas 6-7 m-cy to ewentualny czas do pojawienia się nowych autobusów, choc i tak wydaje on się naciągnięty ale prawie tyle czasu pozostało do końca roku.
Może warszawska Veolia się zgłosi?
- AR
- Kontakt:
Pewnie masz rację. Nie pomyślałem o KASP.Mat pisze:zbyt dużo szczegolow podanych co do tych autobusow i podejrzewam ze to KASP odda te 4 LAZy do MPK w dzierzawe a chodzi chyba tylko o to zeby to bylo oficjalnie (to tylko moje przypuszczenia byc moze mylne, no ciekawe jak to bedzie)
Wszystko by się zgadzało.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- Daniel
- Kontakt:
Ale KASPowe wozy mają na 99% silnik z normą Euro4, więc nie spełniają warunków tego ogłoszenia.
Wydaje mi się, że chodzi o załatanie braków związanych z koniecznością wycofywania naszych PeeRek (ze względu na ich wiek). Grodzisk Mazowiecki powinien mieć jeszcze kilka Jelczy M120 spełniających wymagania tego ogłoszenia.
Duża liczba szczegółów myślę nie wynika z chęci wydzierżawienia LAZów lecz ze specyfikacji umowy na wożenie. Szczegóły tu podane są wierną kopią wyżej wspomnianej umowy.
Wydaje mi się, że chodzi o załatanie braków związanych z koniecznością wycofywania naszych PeeRek (ze względu na ich wiek). Grodzisk Mazowiecki powinien mieć jeszcze kilka Jelczy M120 spełniających wymagania tego ogłoszenia.
Duża liczba szczegółów myślę nie wynika z chęci wydzierżawienia LAZów lecz ze specyfikacji umowy na wożenie. Szczegóły tu podane są wierną kopią wyżej wspomnianej umowy.
znowu ..
.. puścili takich młodeych kierowczyków.. :/ jeżdża bez uwagi
czy w takiej sytuacji mpk nalezy sie nowy wyświetlacz od firmy gratis - gwarancyjnie ? moze pojawi sie nowy pomarańczowy?
co prawda w niektórych solarkach są piekne wyświetlacze..tez zielone ale takie wyrażne i ąłdny krój literek
fale w większości nei za abrdzo... 
czy w takiej sytuacji mpk nalezy sie nowy wyświetlacz od firmy gratis - gwarancyjnie ? moze pojawi sie nowy pomarańczowy?
co prawda w niektórych solarkach są piekne wyświetlacze..tez zielone ale takie wyrażne i ąłdny krój literek