Pewnie właściciel był inny i się do pierwszego remontu elewacji nie dołożył. To go ominęli.ice pisze:heh, tez ostatnio zauwazylem, ze ktos sie zajal tym kawalkiemGrzegorz pisze: http://img260.imageshack.us/img260/9407/0000084nb0.jpg
Uffff...:
Bo wczesniejsza wersja nadawala sie do Telexpresu.
KAMIENICE - remonty, nowe elewacje
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Zauważyłem, że pomalowali wejścia do klatek schodowych i elementy na dachach szarych wieżowców przy ulicy Warszawskiej (obok Statoila), więc pewnie po woli przygotowują się do zmiany elewacji... Mam nadzieję, że nie zrobią takiej wiochy jak oczojebne skośne kreseczki w podobnych blokach całkiem niedaleko, bo na Słonecznym Wzgórzu... Byłbym zadowolony, gdyby te bloki pomalowali w stylu jednego z trzech wieżowców (tego w środku - pozostałe dwa jeszcze nie są pomalowane) przy alei Solidarności - za szkołą, która zresztą też po woli otrzymuje nową elewację.
- Jezpir
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Te dwa po boku nie są pomalowane na szaro. One po prostu są szare, bo azbest jest szary.Grzegorz pisze:Byłbym zadowolony, gdyby te bloki pomalowali w stylu jednego z trzech wieżowców (tego w środku - pozostałe dwa jeszcze nie są pomalowane) przy alei Solidarności - za szkołą, która zresztą też po woli otrzymuje nową elewację.
Jeżpir
Poszedłem zobaczyć i jakoś nie mogę dostrzec tego kakaoj'k pisze:Odsłonięto fragment nowej elewacji kamienicy na rogu pl. Wolności/Mickiewicza od strony szkoły muzycznej. Jest w kolorze kakaowym.
Ale nikt chyba nie napisał, że położyli nowy tynk na kamienicy obok (należącej do AŚ) i wynienili wszystkie okna w budynku prokuratury, gdzie jak sądzę, będą robić też elewację. Samo pomalowanie kamienicy Akademii zostawiono pewnie na wiosnę (po położeniu szarego tynku zdjęto rusztowania).
Zatem ze znajdujących się w pierzei Mickiewicza pięciu kamienic remontowane są aż trzy
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
Przecież napisałem, że "pozostałe dwa jeszcze nie są pomalowane".Jezpir pisze:Te dwa po boku nie są pomalowane na szaro. One po prostu są szare, bo azbest jest szary.Grzegorz pisze:Byłbym zadowolony, gdyby te bloki pomalowali w stylu jednego z trzech wieżowców (tego w środku - pozostałe dwa jeszcze nie są pomalowane) przy alei Solidarności - za szkołą, która zresztą też po woli otrzymuje nową elewację.
- Jezpir
Tylko azbestu nie powinno sie malować, ale zdemontować i wykonać zupełnie nową elewację. Która oczywiście może być malowana, ale są też tynki barwione w masie. Choć oczywiście cieszę się, że mój blok Ci się podoba. Jest to powód do radości i dumy z działań naszej wspólnoty. Mój poprzedni post wynika bardziej z "nadwrażliwości branżowca" niźli z faktycznej potrzeby. Ale to OT.
Jeżpir
Na bloku/wieżowcu niedaleko skrzyżowania ulic IX Wieków/Solidarności (tym na którym jest wielka reklama Makro) pojawił się świetny podświetlany szyld z napisem (o ile dobrze pamiętam) "SANDOMIERSKIE". Bardzo fajny efekt w nocy - w dzień jeszcze nie widziałem. Z tego co ktoś pisał również na Warszawskiej pojawił się taki podświetlany napis - czyżby powrót do neonów?
Właśnie takie dodatki mogą poprawić wizerunek bloków i ja podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami 
Tak jest, to akcja "KSM", więc chyba możemy liczyć na takie neony na każdym osiedlu należącym do tej spółdzielni - naprawdę świetna akcja! 
PS - Mógłby ktoś z Was wypisać wszystkie osiedla należące do Kieleckiej Spółdzielni Mieszkaniowej? W ten sposób będziemy mogli się domyśleć gdzie jeszcze ujrzymy nowe neonki
PS - Mógłby ktoś z Was wypisać wszystkie osiedla należące do Kieleckiej Spółdzielni Mieszkaniowej? W ten sposób będziemy mogli się domyśleć gdzie jeszcze ujrzymy nowe neonki
-
Patol
- Kontakt:
Neony na kieleckich osiedlach
Zabłysły wielkie neony z nazwami osiedli należących do Kieleckiej Spółdzielni Mieszkaniowej.
Na początek "Sandomierskie" na bloku przy ul. Romualda 2 oraz "Sady" na wieżowcu przy Warszawskiej 47. Jeszcze w tym roku pojawią się nazwy "Zagórska Północ" (przy Źródłowej 21) oraz "Zagórska Południe" (Chopina 15). - Po części związane jest to z jubileuszem 50-lecia naszej spółdzielni. Chcieliśmy także odtworzyć neony, które przed laty w taki sposób wskazywały nasze osiedla - mówi Krzysztof Puszyński, inspektor nadzoru w KSM-ie.
Żródło: Gazeta wyborcza
http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,4766242.html
Zabłysły wielkie neony z nazwami osiedli należących do Kieleckiej Spółdzielni Mieszkaniowej.
Na początek "Sandomierskie" na bloku przy ul. Romualda 2 oraz "Sady" na wieżowcu przy Warszawskiej 47. Jeszcze w tym roku pojawią się nazwy "Zagórska Północ" (przy Źródłowej 21) oraz "Zagórska Południe" (Chopina 15). - Po części związane jest to z jubileuszem 50-lecia naszej spółdzielni. Chcieliśmy także odtworzyć neony, które przed laty w taki sposób wskazywały nasze osiedla - mówi Krzysztof Puszyński, inspektor nadzoru w KSM-ie.
Żródło: Gazeta wyborcza