Forum
Moderator: Autor
podczas logowania i wystawiania postów pojawia mi się coś takiego
"Could not delete old search id sessions
DEBUG MODE
SQL Error : 1054 Unknown column 'search_time' in 'where clause'
DELETE FROM phpbb_search_results WHERE search_time < 1196200354
Line : 658
File : search.php"
albo
"Could not insert new word matches
DEBUG MODE
SQL Error : 1195 Table 'phpbb_search_wordmatch' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 41596, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('logowania', 'wystawiania', 'postów', 'pojawia', 'coś', 'takiego', 'quot', 'could', 'not', 'delete', 'old', 'search', 'sessions', 'debug', 'mode', 'sql', 'error', '1054', 'unknown', 'column', 'searchtime', 'where', 'clause', 'from', 'phpbbsearchresults', '1196200354', 'line', '658', 'file', 'php')
Line : 251
File : functions_search.php"
nie mam pojęcia co to jest i skąd to się wzięło
"Could not delete old search id sessions
DEBUG MODE
DELETE FROM phpbb_search_results WHERE search_time < 1196200354
File : search.php"
albo
"Could not insert new word matches
DEBUG MODE
SQL Error : 1195 Table 'phpbb_search_wordmatch' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
INSERT INTO phpbb_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 41596, word_id, 0 FROM phpbb_search_wordlist WHERE word_text IN ('logowania', 'wystawiania', 'postów', 'pojawia', 'coś', 'takiego', 'quot', 'could', 'not', 'delete', 'old', 'search', 'sessions', 'debug', 'mode', 'sql', 'error', '1054', 'unknown', 'column', 'searchtime', 'where', 'clause', 'from', 'phpbbsearchresults', '1196200354', 'line', '658', 'file', 'php')
Line : 251
File : functions_search.php"
nie mam pojęcia co to jest i skąd to się wzięło
Limp
- gaki majster
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
- gaki majster
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Nie mogę wejść w swoje i innych posty w profilu, bo dalej wyskakują te zaklęcia w języku komputerowym. A na stronie:
http://www.inwestycje.kielce.pl/forum/v ... 44d4033299
napisałem posta, który nie znalazł się w statystyce, dlatego skasowałem go wczoraj w nocy, teraz widzę, że ten post istnieje. Odpisał na niego ice, ale dalej, jako ostatni post w dziale Ogólne figuruje B@rtek.
http://www.inwestycje.kielce.pl/forum/v ... 44d4033299
napisałem posta, który nie znalazł się w statystyce, dlatego skasowałem go wczoraj w nocy, teraz widzę, że ten post istnieje. Odpisał na niego ice, ale dalej, jako ostatni post w dziale Ogólne figuruje B@rtek.
Kielce Kielce Kielce to jest to...
- Tomek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Potwierdzam, "szukaj" nie działa. Nawiasem mówiąc nie wiem, co miałoby się zmienić na lepsze w raz z ta podobno nowszą wersją forum. Wszystko wygląda tak samo i jeszcze jak na złość są błędy. Czy nie można poprosić wsparcia technicznego o pomoc w zainstalowaniu jakiejś całkiem nowej wersji forum. Najlepiej "modified by Przemo" gdzie byłyby też nowe przydatne funkcje?Sirek1 pisze:Nie działa moja ulubiona "lupa" czyli przycisk szukaj
Nie wiem jakie jest zdanie wszystkich w tej sprawie. Może zrobimy ankiete co do wyglądu forum. Ja chciałbym aby forum wyglądało ładniej bo ten wygląd już jest troche archaiczny. Ucieszyły by mnie nowe funkcje. Szczególnie:
- tytuł ostatniego tematu w danym pod forum na głównej stronie:

- po zalogowaniu się na głównej stronie wyświetlenie ilości nie przeczytanych postów.

Najbardziej jednak denerwuje mnie inna niedogodność. Nie wiem czy wszyscy tak maja, pewnie tak bo mi się to robi od zawsze na tym forum. Mianowicie po dłuższej nie obecności, trzeba za jednym razem przeczytać wszystko aby nie stracić zaznaczeń przy nie czytanych rzeczach. Po prostu jeśli mam nie czytanych np. 10 tematów i po zalogowaniu przeczytam 2, a później potrzebuje wyłączyć komputer to następnym razem te nie czytane 8 tematów wcale już mi się nie zaznaczą. Wiem, że w nowych wersjach to żaden problem. Można wiele razy się wylogowywać i logować od nowa i nie przepadają zaznaczenia nie czytanych.
Z logowaniem i pisaniem postów już nie ma problemu, wszystko dobrze działa ale gdy biore "szukaj" pojawia mi się coś takiego:
Could not delete old search id sessions
DEBUG MODE
DELETE FROM phpbb_search_results WHERE search_time < 1196584522
File : search.php
Could not delete old search id sessions
DEBUG MODE
DELETE FROM phpbb_search_results WHERE search_time < 1196584522
File : search.php