no moze kilkunastuautor pisze:Kilku? Oplaca im sie budowa kilku domkow? Mam nadzieje, ze nie blizej jak w okolicach tej gorki.
Echo Investment - Osiedle Bilcza II [M]
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
-
lux
jak dla mnie Echo Inwestemnt odpada, stosuja najtańsze materiały, słabe wykończenie wszystko nietrwałe -patrz Bilcza, domki w Bilczy.
Mój kumplel budował / pracował dla Echa i cos niecoś wiemy.
za to ceny stosują nieadekwatne do wykonania.
Może tym razem się porawią.
Echo woli budowac dla Warszawy, Wrocka bo tam schodzi wszystko, duze zapotrzebiwanie i mniejsza uwaga moze na jakośc, a ceny tez maja wygórowane.
Echo woli budowac dla Warszawy, Wrocka bo tam schodzi wszystko, duze zapotrzebiwanie i mniejsza uwaga moze na jakośc, a ceny tez maja wygórowane.
hmm... ja z kolei slyszalem co innego. Znajomy pracowal w echu, teraz przy budowie mieszkan w condite i twierdzi, ze kolporter stosuje gorsze materialy. Cala budowa widac, ze leci tanim kosztem.lux pisze:jak dla mnie Echo Inwestemnt odpada, stosuja najtańsze materiały, słabe wykończenie wszystko nietrwałe -patrz Bilcza, domki w Bilczy.
Najtańsze materiały
pewnie że mogą kupić tanio takie firmy materiały, ale czy tanie czy drogie to muszą spełniać Polskie Normy. Żaden normalny kierownik budowy nie wbuduje materiałów kiepskiej jakości, lub niezgodnych z projektem, bo więcej ma później z tym problemu. A kwestie "propagandy" lobbingu np. ceramika, czy silikat, gips czy tynk cementowo-wapienny, drewno czy plastik, blacha czy dachówka, itd. itd. to już indywidualna sprawa każdego z nas.
Tak samo Echo czy Condite
Tak samo Echo czy Condite
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2007, o 20:11 przez Sirek1, łącznie zmieniany 1 raz.
W III kwartale 2006r. rozpoczęto proces projektowania osiedla domów jednorodzinnych na nieruchomości znajdującej się w Bilczy k. Kielc (Bilcza II).
W lipcu 2006r. zawarto umowę z Konsorcjum Pisarczyk i Tracz Architekci z siedzibą w Kielcach na wykonanie prac projektowych powyższego osiedla. W kolejnym kwartale 2006r. rozpocznie się także proces projektowania kolejnego osiedla domów na nieruchomości znajdującej się w Dyminach k. Kielc. Po zrealizowaniu infrastruktury technicznej Spółka planuje sprzedaż działek wraz z projektami domów (powierzchnia ok. 300.000mkw).
Planowany termin realizacji inwestycji to 2007/2008r.
Źródło: Raport skonsolidowany, III kwartał, Echo Invesmtent
W lipcu 2006r. zawarto umowę z Konsorcjum Pisarczyk i Tracz Architekci z siedzibą w Kielcach na wykonanie prac projektowych powyższego osiedla. W kolejnym kwartale 2006r. rozpocznie się także proces projektowania kolejnego osiedla domów na nieruchomości znajdującej się w Dyminach k. Kielc. Po zrealizowaniu infrastruktury technicznej Spółka planuje sprzedaż działek wraz z projektami domów (powierzchnia ok. 300.000mkw).
Planowany termin realizacji inwestycji to 2007/2008r.
Źródło: Raport skonsolidowany, III kwartał, Echo Invesmtent
Pojawiły się oficjalne informacje na stronie inwestora, rzuty poszczególnych typów domków, oraz plan osiedla:
http://www.echo-inv.com.pl/mieszkania_i ... mieszkania
Kielce, Bilcza
Osiedle Bilcza II to teren zaprojektowany i przygotowany pod realizację kompleksu budynków mieszkalnych
z infrastrukturą komunikacyjną i obiektami sportowymi: kortami tenisowymi i boiskiem do koszykówki. W ramach kompleksu zrealizowany zostanie również system całodobowego monitorowania terenu osiedla i budynek ochrony.
W centralnej części zaplanowano plac rekreacyjny dla dzieci i dorosłych.
Projekt osiedla zakłada budowę 121 budynków mieszkalnych:
11 domów jednorodzinnych w zabudowie szeregowej o pow. 145 mkw.;
38 domów jednorodzinnych w zabudowie bliźniaczej o pow. 155 mkw.;
72 domy jednorodzinne wolnostojące w trzech typach: o pow. 179,3 mkw., 225,6 mkw. i 269,2 mkw.
Projekt: Pisarczyk & Tracz Architekci
Osiedle Bilcza II zostało zaprojektowane zgodnie z zasadami sztuki feng-shui.
Nie sadzę, że Bilcza chciałaby być przyłączona do Kielc. Teraz należy do jednej z najlepszych gmin w Polsce, a tak będzie tylko kolejną "daleką" dzielnica dużego miasta. Podobnie jest z Dyminami. Po przyłączeniu była wielka feta, a później chcieli sie odłączyć od Kielc bo wszystkie inwestycje infrastrukturalne jakoś zawsze omijały tą dzielnicę.
Rozpoczęła się sprzedaż działek wraz z projektami na osiedlu Bilcza II.
Reklama była także w piątkowym dodatku do Echa Dnia.Powstać ma ponad 114 budynków.
http://echoinvestment.gratka.pl/index.p ... inwestycja
Reklama była także w piątkowym dodatku do Echa Dnia.Powstać ma ponad 114 budynków.
http://echoinvestment.gratka.pl/index.p ... inwestycja
Ostatnio zmieniony 25 października 2007, o 20:44 przez hey, łącznie zmieniany 1 raz.
nie włączą bilczy a prawda jest taka że w Kielcach w porównaniu do gminy Morawica jest dziadostwo.Grzegorz pisze:Ciekawe kiedy Bilczę włączą do Kielc?
należeć do gminy morawica czy sitkówka to prastiż a przynajmniej wygoda tam cały czas uzbrajają treny, inwestycje gminne naprawdę ułatwiają budowę domu, mają plan zagospodarowania nie potrzeba warunków zabudowy a do każdej działki (w strefie zamieszkanej) są doprowadzone media i droga asfaltowa przykre ale prawdziwe. zaden mieszkaniec bilczy przy zdrowych zmysłach nie chce być w gminie Kielce