Echo Investment - Osiedle Bilcza II [M]

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 8 września 2006, o 16:16

autor pisze:Kilku? Oplaca im sie budowa kilku domkow? Mam nadzieje, ze nie blizej jak w okolicach tej gorki.
no moze kilkunastu ;) tego nie wiem. Dzialka nie jest duza, a sam nie wiem dokladnie gdzie to jest. Ogolnie tereny od manifestu do dzialek sa bardzo ladne. Ciekawe kiedy i czy w ogole tam bedzie mozna sie budowac.

lux

Post autor: lux » 9 września 2006, o 13:58

jak dla mnie Echo Inwestemnt odpada, stosuja najtańsze materiały, słabe wykończenie wszystko nietrwałe -patrz Bilcza, domki w Bilczy.
Mój kumplel budował / pracował dla Echa i cos niecoś wiemy.
za to ceny stosują nieadekwatne do wykonania.
Może tym razem się porawią.
Echo woli budowac dla Warszawy, Wrocka bo tam schodzi wszystko, duze zapotrzebiwanie i mniejsza uwaga moze na jakośc, a ceny tez maja wygórowane.

jasiek

Post autor: jasiek » 11 września 2006, o 17:48

lux pisze:jak dla mnie Echo Inwestemnt odpada, stosuja najtańsze materiały, słabe wykończenie wszystko nietrwałe -patrz Bilcza, domki w Bilczy.
Mój kumplel budował / pracował dla Echa i cos niecoś wiemy.
za to ceny stosują nieadekwatne do wykonania.
Może tym razem się porawią.
hmm... ja z kolei slyszalem co innego. Znajomy pracowal w echu, teraz przy budowie mieszkan w condite i twierdzi, ze kolporter stosuje gorsze materialy. Cala budowa widac, ze leci tanim kosztem.

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 11 września 2006, o 20:24

Najtańsze materiały :?: :?: pewnie że mogą kupić tanio takie firmy materiały, ale czy tanie czy drogie to muszą spełniać Polskie Normy. Żaden normalny kierownik budowy nie wbuduje materiałów kiepskiej jakości, lub niezgodnych z projektem, bo więcej ma później z tym problemu. A kwestie "propagandy" lobbingu np. ceramika, czy silikat, gips czy tynk cementowo-wapienny, drewno czy plastik, blacha czy dachówka, itd. itd. to już indywidualna sprawa każdego z nas.
Tak samo Echo czy Condite :wink:
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2007, o 20:11 przez Sirek1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 28 listopada 2006, o 21:00

W III kwartale 2006r. rozpoczęto proces projektowania osiedla domów jednorodzinnych na nieruchomości znajdującej się w Bilczy k. Kielc (Bilcza II).

W lipcu 2006r. zawarto umowę z Konsorcjum Pisarczyk i Tracz Architekci z siedzibą w Kielcach na wykonanie prac projektowych powyższego osiedla. W kolejnym kwartale 2006r. rozpocznie się także proces projektowania kolejnego osiedla domów na nieruchomości znajdującej się w Dyminach k. Kielc. Po zrealizowaniu infrastruktury technicznej Spółka planuje sprzedaż działek wraz z projektami domów (powierzchnia ok. 300.000mkw).

Planowany termin realizacji inwestycji to 2007/2008r.

Źródło: Raport skonsolidowany, III kwartał, Echo Invesmtent

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 19 czerwca 2007, o 20:18

Pojawiły się oficjalne informacje na stronie inwestora, rzuty poszczególnych typów domków, oraz plan osiedla:
Kielce, Bilcza

Osiedle Bilcza II to teren zaprojektowany i przygotowany pod realizację kompleksu budynków mieszkalnych
z infrastrukturą komunikacyjną i obiektami sportowymi: kortami tenisowymi i boiskiem do koszykówki. W ramach kompleksu zrealizowany zostanie również system całodobowego monitorowania terenu osiedla i budynek ochrony.
W centralnej części zaplanowano plac rekreacyjny dla dzieci i dorosłych.
Projekt osiedla zakłada budowę 121 budynków mieszkalnych:

11 domów jednorodzinnych w zabudowie szeregowej o pow. 145 mkw.;
38 domów jednorodzinnych w zabudowie bliźniaczej o pow. 155 mkw.;
72 domy jednorodzinne wolnostojące w trzech typach: o pow. 179,3 mkw., 225,6 mkw. i 269,2 mkw.
Projekt: Pisarczyk & Tracz Architekci
Osiedle Bilcza II zostało zaprojektowane zgodnie z zasadami sztuki feng-shui.
:arrow: http://www.echo-inv.com.pl/mieszkania_i ... mieszkania

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 19 czerwca 2007, o 21:01

Ciekawe kiedy Bilczę włączą do Kielc?

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 19 czerwca 2007, o 21:21

Nieźle wygląda na tych wizualkach na stronie to osiedle, cała chmara domków :shock:
Ja też mam nadzieję, że niedługo (najbliższe lata) włączą Bilczę do Kielc jako osobną dzielnicę

Awatar użytkownika
Gandalf

Post autor: Gandalf » 20 czerwca 2007, o 13:51

I ja przyłączam się do tych nadziei. Zawsze to byłoby pozytywne i dla Bilczy i dla Kielc. Kielce zyskają na statystykach, Bilcza będzie częścią stolicy województwa. :) Ach...ten prestiż... :D

woj

Post autor: woj » 20 czerwca 2007, o 18:26

Nie sadzę, że Bilcza chciałaby być przyłączona do Kielc. Teraz należy do jednej z najlepszych gmin w Polsce, a tak będzie tylko kolejną "daleką" dzielnica dużego miasta. Podobnie jest z Dyminami. Po przyłączeniu była wielka feta, a później chcieli sie odłączyć od Kielc bo wszystkie inwestycje infrastrukturalne jakoś zawsze omijały tą dzielnicę.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 20 czerwca 2007, o 20:56

Tyle, że gdyby nie bliskość Kielc to Bilcza nie wyglądałaby teraz jak wygląda...

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 20 czerwca 2007, o 20:59

Wroccie do tematu :)

hey
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: hey » 16 października 2007, o 16:46

Rozpoczęła się sprzedaż działek wraz z projektami na osiedlu Bilcza II.
Reklama była także w piątkowym dodatku do Echa Dnia.Powstać ma ponad 114 budynków.

http://echoinvestment.gratka.pl/index.p ... inwestycja
Ostatnio zmieniony 25 października 2007, o 20:44 przez hey, łącznie zmieniany 1 raz.

Nowy

Post autor: Nowy » 25 października 2007, o 20:29

BARDZO FAJNY POMYSŁ W KIELCECH
wreszcie ktos wymyuslił fajne spójne osiedle

Wilhelm

Post autor: Wilhelm » 1 listopada 2007, o 20:52

Grzegorz pisze:Ciekawe kiedy Bilczę włączą do Kielc?
nie włączą bilczy a prawda jest taka że w Kielcach w porównaniu do gminy Morawica jest dziadostwo.

należeć do gminy morawica czy sitkówka to prastiż a przynajmniej wygoda tam cały czas uzbrajają treny, inwestycje gminne naprawdę ułatwiają budowę domu, mają plan zagospodarowania nie potrzeba warunków zabudowy a do każdej działki (w strefie zamieszkanej) są doprowadzone media i droga asfaltowa przykre ale prawdziwe. zaden mieszkaniec bilczy przy zdrowych zmysłach nie chce być w gminie Kielce

ODPOWIEDZ