Muszkietera nie będzie stać, a ITS to chyba w wawie wygrał przetarg na obsługe linii niskimi przegubami.b@rtek pisze:Już wolę Muszkietera od Connexu. Chociaż całkiem możliwe, że ITS kupi MPK lub chociaż przystąpi do przetargu na linie.
Prywatyzacja MPK Kielce
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
eM
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Z całym szacunkiem, ale w przypadku Muszkietera będzie to samo co z prywaciarzami i PKM Bytom. Inwestor jezeli już będzie musi mieć ugruntowaną pozycję na rynku, a przynajmniej zaplecze finansowe, żeby mógł wymienić cały tabor od razu
albo przynajmnie żeby mógł wymienić tablice kierunkowe i pomalował nasze "fszystkie kolory tęczy na kółkach" 
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Nikt nie wprowadzi nowego sprzętu do Kielc jeśli nie będzie takiego wymogu narzuconego przez ZTM, bo po co inwestować duże pieniądze skoro można mniejsze? Przecież w ostatnim czasie w Radomiu ITS nie kupił nic co było by młodsze niż 13 lat, a to ich rodzinne miasto.b@rtek pisze:Jeżeli przetarg na 8 lat to może go wygrać ITS i zapewnić nawet nowy sprzęt. Muszkieter jest dobry, bo kielecki, a do tego złomy tam nie jeżdżą, więc można podejrzewać, że nie byłoby źle. Byleby nie wygrał Connex.
Przypomne jeszcze jakie stawki zoferowali ajenci w ostatnim przetargu na obsługę 50 nowymi wozami przegubowymi przez 8 lat:
ITS A.Michalczewski Radom -6,55
Connex Warszawa -6,81
MZA Warszawa -6.84
Mobilis Izabelin -6,90
MPK Łódź -7,19
PKS Grodzisk Mazowiecki -7,21
W Kielcach za 1 km. jazdy Ikarusa ZTM płaci 4,39 chociaż dopuszczona w warunkach przetargu stawka to max. 4,02 złotego brutto.
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2006, o 14:09 przez Daniel, łącznie zmieniany 2 razy.
-
eM
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
To ja tylko coś mnie wylogowało.Anonymous pisze:I będziemy mieć takie skarbyDaniel pisze:Takie jest moje zdanie, chyba że w ostatniej chwili miasto się wycofa z pomysłu sprzedaży (bo o takiej ewentualności równiez słyszałem).
http://zkm.tczew.pl/index.php?akcja=wydarzenia&id=6
Chociaż może lepsze niż te nasze i w jednolitym kolorze.
Wracając do tematu będziemy też testować takie skarby
http://zkm.tczew.pl/index.php?akcja=aktualnosci&id=59