MZD Kielce - Węzeł ul. Radomska/Solidarności
Ja Cię rozumiem i podoba mi się Twoja druga koncepcja, ale tylko do przejścia dla pieszych. Za przejściem puściłbym te pasy prosto, tak jak na pierwszym rysynku. W ten sposób jadący prawym pasem nie musi "skręcać" aż 4 razy.AR pisze:No po to motac, żeby jakoś ominąc tę wystającą częśc
Coś w ten deseń:

Użyłem Twojego szablonu, mam nadzieję, że się nie obrazisz
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Latarni to chyba nie będzie, natomiast układają kostkę na chodniku przy przystanku autobusowym. Mam nadzieje, że cały chodnik wymienią.Grzegorz pisze:PS - Widziałeś może, czy przy remontowanej obecnie nawierzchni wymianiają stare płyty chodnikowe na kosteczkę i czy wstawiają latarnie dla przechodniów, jak to zrobili przy drugim pasie Al. Solidarności?
- AR
- Kontakt:
Chyba wiem dlaczego zwężenie jest po lewej stronie. Dzisiaj się przyjrzałem i wg mnie to będzie pas dla włączających się do ruchu z zawijki, która jest wcześniej. Także zwężenie do dwóch pasów wystąpi jeszcze kawałek przed zawijką jadąc od strony Reala.
Niby w porządku ale kierowcy zamiast patrzeć na pieszych będą patrzeć w lusterka żeby się włączyć do ruchu
Niby w porządku ale kierowcy zamiast patrzeć na pieszych będą patrzeć w lusterka żeby się włączyć do ruchu
-
seba_ck
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Z Echo dnia:
AKTUALNOŚCI
29 czerwca 2007 - 23:30
Kielce > Brak białych pasów myli kierowców
Na nowo wyremontowanej kieleckiej Alei Solidarności nie ma żadnego oznakowania poziomego. Brak pasów powoduje, że kierowcy zajeżdżają sobie drogę.
Najgorzej jest przy zjeździe z osiedla Świętokrzyskiego ulicą Jana Nowaka Jeziorańskiego i z ulicy Radomskiej w stronę centrum – mówią kierowcy – Z obu ulic zjeżdża się w Aleję Solidarności, na której nie ma jeszcze białych linii oddzielających trzy pasy ruchu. Efekt jest taki, że ludzie są zdezorientowani, a samochody najeżdżają na siebie.
Remont Alei Solidarności zakończył się przed tygodniem. Ulica ma już nową nawierzchnię, ale nie jest jeszcze pomalowana.
Oznakowanie poziome będzie malowane za tydzień, prawdopodobnie w nocy z piątku na sobotę – mówi Wojciech Kowalczyk z Miejskiego Zarządu Dróg – Od położenia nawierzchni do namalowania białych linii trzeba odczekać, bo w przeciwnym wypadku oznakowanie jest bardzo nietrwałe. Z nowej nawierzchni muszą wyparować rozpuszczalniki, żeby farba się trzymała. W przeciwnym razie oznakowanie zetrze się bardzo szybko. Testowaliśmy to już podczas innych remontów, gdy malowaliśmy linie zaraz po położeniu asfaltu. Dlatego jeszcze przez kilka dni apelujemy do kierowców o ostrożność i przepraszamy za utrudnienia.
/MPB/
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... POWIAT0102
AKTUALNOŚCI
29 czerwca 2007 - 23:30
Kielce > Brak białych pasów myli kierowców
Na nowo wyremontowanej kieleckiej Alei Solidarności nie ma żadnego oznakowania poziomego. Brak pasów powoduje, że kierowcy zajeżdżają sobie drogę.
Najgorzej jest przy zjeździe z osiedla Świętokrzyskiego ulicą Jana Nowaka Jeziorańskiego i z ulicy Radomskiej w stronę centrum – mówią kierowcy – Z obu ulic zjeżdża się w Aleję Solidarności, na której nie ma jeszcze białych linii oddzielających trzy pasy ruchu. Efekt jest taki, że ludzie są zdezorientowani, a samochody najeżdżają na siebie.
Remont Alei Solidarności zakończył się przed tygodniem. Ulica ma już nową nawierzchnię, ale nie jest jeszcze pomalowana.
Oznakowanie poziome będzie malowane za tydzień, prawdopodobnie w nocy z piątku na sobotę – mówi Wojciech Kowalczyk z Miejskiego Zarządu Dróg – Od położenia nawierzchni do namalowania białych linii trzeba odczekać, bo w przeciwnym wypadku oznakowanie jest bardzo nietrwałe. Z nowej nawierzchni muszą wyparować rozpuszczalniki, żeby farba się trzymała. W przeciwnym razie oznakowanie zetrze się bardzo szybko. Testowaliśmy to już podczas innych remontów, gdy malowaliśmy linie zaraz po położeniu asfaltu. Dlatego jeszcze przez kilka dni apelujemy do kierowców o ostrożność i przepraszamy za utrudnienia.
/MPB/
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... POWIAT0102
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.
- AR
- Kontakt:
No niestety, z tego co widziałem to nowa kostka pojawiła się tylko na przystanku i wygląda jakby prace nad chodnikiem w tej części już się zakończyłyAR pisze:Latarni to chyba nie będzie, natomiast układają kostkę na chodniku przy przystanku autobusowym. Mam nadzieje, że cały chodnik wymienią.Grzegorz pisze:PS - Widziałeś może, czy przy remontowanej obecnie nawierzchni wymianiają stare płyty chodnikowe na kosteczkę i czy wstawiają latarnie dla przechodniów, jak to zrobili przy drugim pasie Al. Solidarności?
No oni są chyba niepoważni... Przecież tam potrzeba tylko wymienić na kostkę dwa małe odcinki - od przystanku do istniejącej już kostki - idąc w stronę osiedli i od przystanku do skrzyżowania Świętokrzyskiej z IX Wieków... Przy tak poważnym remoncie powinni to zrobić, bo jak teraz tego nie wymienią to latami będzie straszyła przechodniów stara zniszczona wielka płyta chodnikowa