MZD Kielce - Węzeł ul. Radomska/Solidarności

Inwestycje zrealizowane

Moderatorzy: Nowak, Autor

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 27 czerwca 2007, o 19:23

Fajny motyw rozdzielający pasy :)

Obrazek

Awatar użytkownika
pawloz

Post autor: pawloz » 27 czerwca 2007, o 20:37

AR pisze:No po to motac, żeby jakoś ominąc tę wystającą częśc
Ja Cię rozumiem i podoba mi się Twoja druga koncepcja, ale tylko do przejścia dla pieszych. Za przejściem puściłbym te pasy prosto, tak jak na pierwszym rysynku. W ten sposób jadący prawym pasem nie musi "skręcać" aż 4 razy.

Coś w ten deseń:
Obrazek

Użyłem Twojego szablonu, mam nadzieję, że się nie obrazisz

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 27 czerwca 2007, o 20:49

No w sumie racja :) Już nie pamiętam czy miałem coś na myśli ciągnąc jeszcze za przejściem 2 pasy :)

PS. Moje materiały na Forum nie posiadają praw autorskich :)

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 27 czerwca 2007, o 22:02

AR pisze:Fajny motyw rozdzielający pasy :)

Obrazek
Oooo, fajnie - lubię takie rozwiązania :D

PS - Widziałeś może, czy przy remontowanej obecnie nawierzchni wymianiają stare płyty chodnikowe na kosteczkę i czy wstawiają latarnie dla przechodniów, jak to zrobili przy drugim pasie Al. Solidarności?

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 29 czerwca 2007, o 07:02

Grzegorz pisze:PS - Widziałeś może, czy przy remontowanej obecnie nawierzchni wymianiają stare płyty chodnikowe na kosteczkę i czy wstawiają latarnie dla przechodniów, jak to zrobili przy drugim pasie Al. Solidarności?
Latarni to chyba nie będzie, natomiast układają kostkę na chodniku przy przystanku autobusowym. Mam nadzieje, że cały chodnik wymienią.

Awatar użytkownika
KamilEm
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 29 czerwca 2007, o 09:23

AR pisze:Latarni to chyba nie będzie, natomiast układają kostkę na chodniku przy przystanku autobusowym. Mam nadzieje, że cały chodnik wymienią.
Tam już chyba były wymieniane latarnie wtedy jak ekrany montowali.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 29 czerwca 2007, o 10:02

KamilEm pisze:
AR pisze:Latarni to chyba nie będzie, natomiast układają kostkę na chodniku przy przystanku autobusowym. Mam nadzieje, że cały chodnik wymienią.
Tam już chyba były wymieniane latarnie wtedy jak ekrany montowali.
Ja mówię o tych małych latarenkach przy chodnikach ;-)

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 29 czerwca 2007, o 12:56

Ja też o tych małych :)

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 29 czerwca 2007, o 20:17

Chyba wiem dlaczego zwężenie jest po lewej stronie. Dzisiaj się przyjrzałem i wg mnie to będzie pas dla włączających się do ruchu z zawijki, która jest wcześniej. Także zwężenie do dwóch pasów wystąpi jeszcze kawałek przed zawijką jadąc od strony Reala.

Niby w porządku ale kierowcy zamiast patrzeć na pieszych będą patrzeć w lusterka żeby się włączyć do ruchu :)

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 29 czerwca 2007, o 21:04

AR pisze:Ja też o tych małych :)
Ale ja do Kamila mówiłem, bo jemu chyba chodziło o te duże, które rzeczywiście są już wymienione ;-) :D

seba_ck
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: seba_ck » 29 czerwca 2007, o 23:46

Z Echo dnia:

AKTUALNOŚCI
29 czerwca 2007 - 23:30

Kielce > Brak białych pasów myli kierowców

Na nowo wyremontowanej kieleckiej Alei Solidarności nie ma żadnego oznakowania poziomego. Brak pasów powoduje, że kierowcy zajeżdżają sobie drogę.

Najgorzej jest przy zjeździe z osiedla Świętokrzyskiego ulicą Jana Nowaka Jeziorańskiego i z ulicy Radomskiej w stronę centrum – mówią kierowcy – Z obu ulic zjeżdża się w Aleję Solidarności, na której nie ma jeszcze białych linii oddzielających trzy pasy ruchu. Efekt jest taki, że ludzie są zdezorientowani, a samochody najeżdżają na siebie.

Remont Alei Solidarności zakończył się przed tygodniem. Ulica ma już nową nawierzchnię, ale nie jest jeszcze pomalowana.

Oznakowanie poziome będzie malowane za tydzień, prawdopodobnie w nocy z piątku na sobotę – mówi Wojciech Kowalczyk z Miejskiego Zarządu Dróg – Od położenia nawierzchni do namalowania białych linii trzeba odczekać, bo w przeciwnym wypadku oznakowanie jest bardzo nietrwałe. Z nowej nawierzchni muszą wyparować rozpuszczalniki, żeby farba się trzymała. W przeciwnym razie oznakowanie zetrze się bardzo szybko. Testowaliśmy to już podczas innych remontów, gdy malowaliśmy linie zaraz po położeniu asfaltu. Dlatego jeszcze przez kilka dni apelujemy do kierowców o ostrożność i przepraszamy za utrudnienia.

/MPB/
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... POWIAT0102
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 5 lipca 2007, o 11:19

AR pisze:
Grzegorz pisze:PS - Widziałeś może, czy przy remontowanej obecnie nawierzchni wymianiają stare płyty chodnikowe na kosteczkę i czy wstawiają latarnie dla przechodniów, jak to zrobili przy drugim pasie Al. Solidarności?
Latarni to chyba nie będzie, natomiast układają kostkę na chodniku przy przystanku autobusowym. Mam nadzieje, że cały chodnik wymienią.
No niestety, z tego co widziałem to nowa kostka pojawiła się tylko na przystanku i wygląda jakby prace nad chodnikiem w tej części już się zakończyły :(

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 6 lipca 2007, o 12:23

No oni są chyba niepoważni... Przecież tam potrzeba tylko wymienić na kostkę dwa małe odcinki - od przystanku do istniejącej już kostki - idąc w stronę osiedli i od przystanku do skrzyżowania Świętokrzyskiej z IX Wieków... Przy tak poważnym remoncie powinni to zrobić, bo jak teraz tego nie wymienią to latami będzie straszyła przechodniów stara zniszczona wielka płyta chodnikowa :|

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 8 lipca 2007, o 21:26

seba_ck pisze:Oznakowanie poziome będzie malowane za tydzień, prawdopodobnie w nocy z piątku na sobotę
...prawdopodobnie termin się zmienił bo prace na al. Solidarności ws. oznakowania nie rozpoczęły się w ten weekend.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 9 lipca 2007, o 11:28

Przeglądałem wątek budowy estakady Kwatkowskiego w Gdyni i widząc jedno zastosowanie pomyślałem sobie o tej naszej inwestycji. W miejscu, gdzie obsunęła się ziemia powinni zamontowa.ć takie siatki:

Obrazek

Swoją drogą ciekawe kiedy poprawią tą obsuniętą ziemię - wygląda to bardzo nieładnie...

ODPOWIEDZ