MZD Kielce - Węzeł ul. Radomska/Solidarności
- cm
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Nasunęła mi się tak refleksja: przewężenie na wysokości Exbudu będzie pułapką głównie na przyjezdnych i ruch tranzytowy. Kielczanie szybko się zorientują, że jeśli od strony Reala jedzie się prawym pasem, to zwężenia w ogóle się nie zauważa, natomiast każdego, kto nie zna Kielc może czekać niemiła niespodzianka...
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Trzeba będzie uważac na samochody z obcymi rejestracjamicm pisze:Nasunęła mi się tak refleksja: przewężenie na wysokości Exbudu będzie pułapką głównie na przyjezdnych i ruch tranzytowy. Kielczanie szybko się zorientują, że jeśli od strony Reala jedzie się prawym pasem, to zwężenia w ogóle się nie zauważa, natomiast każdego, kto nie zna Kielc może czekać niemiła niespodzianka...
Myślę, że przewężenie trochę złagodzą oznaczenia poziome.
- cm
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Aż jestem ciekaw, jak to pomalują. Mam nadzieję, że nie będzie "zygzaków" jak na Grunwaldzkiej (za Jagiellońską, na wysokości stacji krwiodawstwa). Chocież jak wiadomo MZD potrafi najprostszą rzecz skomplikować, może ktoś już wpadł na pomysł, żeby zakończyć w tym miejscu prawy pas, a bieg pozostałych dostosować do biegu krawężnika...AR pisze:Myślę, że przewężenie trochę złagodzą oznaczenia poziome.
- AR
- Kontakt:
No zobaczymy jak to pomalują. To są jedynie moje przypuszczenia. Wariant 1 ma tę wadę że samochody z lewego pasa będą musiały (?) ustępować pierszeństwa samochodom jadącym pasem środkowym - troche średnio bezpiecznie się zrobi.autor pisze:Szczerze mowiac to chyba wariant 2 bylby bezpieczniejszy i w miare do przelkniecia.
Drugi wariant choć bardziej "zamotany" jest bezpieczniejszy. Oczywiście wszystkie zakręty na moich rysunkach są tylko schematem.
Do tego malowania dojdzie jeszcze oznakowanie pionowe.
Zastanawiam się tylko czy w wersji nr 2, linie wyznaczające pasy będą widoczne. Np. słabo widoczne są takie linie za skrzyżowaniem Grunwaldzkiej z Jagiellońską jadąc w kierunku Ślichowic. Tam zmieniono organizację ruchu i teraz ciężko trafić na swój pas
- AR
- Kontakt:
No po to motac, żeby jakoś ominąc tę wystającą częśc, a że nie zbudowano jej po prawej stronie to teraz trzeba motac (nie wiem jaki był cel zbudowania jej po lewej stronie, może te zakręty?).pawloz pisze:Najlepiej wariant nr3 czyli prawa strona rysunku nr2 i lewa strona rysunku nr 1. Nie za bardzo mogę zrozumieć lewą stronę rysunku nr2Po co tam tak motać?
Kto będzie kogo przepuszczał na pierwszym rysunku? Samochody jadące lewym pasem tych jadących prawym czy odwrotnie?
Niestety tak samo zamotani są chyba projektanci dróg w NeoInvestNo po to motac, żeby jakoś ominąc tę wystającą częśc, a że nie zbudowano jej po prawej stronie to teraz trzeba motac (nie wiem jaki był cel zbudowania jej po lewej stronie, może te zakręty?).
Kto będzie kogo przepuszczał na pierwszym rysunku? Samochody jadące lewym pasem tych jadących prawym czy odwrotnie?