PUK Kielce Centrum handlowe - ul. Planty 11

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 9 czerwca 2007, o 09:56

Fajny dach jest w tym centrum tylko mógłby być na całej jego powierzchni

Awatar użytkownika
wloczykij
Kontakt:

Post autor: wloczykij » 9 czerwca 2007, o 23:07

Oskar pisze:Obrazek
zmarnowano atrakcyjny kawałe gruntu. AŚka i tak ma ambicje sie wynieść z centrum do formujacego sie kampusu. 2/3 działki w ścisłym centrum 200tys miasta zajmuje jednopoziomowy parking naziemny, a pozostała część urocza, pietrowa hala.

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 10 czerwca 2007, o 08:48

Też na to zwróciłem uwagę niby hala ładna, uporządkowano plac w centrum miasta, ale... przecież zabudowa sąsiednich działek jest wyższa, zostawiono z tyłu kawał placu na którym znów mogą urosnąć namioty, stragany, ...
Tak naprawdę zmarnowano kawał porządnego placu...

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 13 czerwca 2007, o 17:33

Obrazek
Kupcy już na swoim
Nowoczesna, bardzo okazała hala na Plantach w Kielcach jest prawie gotowa

Kupcy rozpoczęli zagospodarowywanie swoich pomieszczeń w nowej hali w Kielcach. Obecnie Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych podpisuje umowy z kupcami, a ci przygotowują się już do wielkiego otwarcia hali, które nastąpi pod koniec czerwca.

- Od kilku dni podpisujemy umowy z kupcami i wszystko przebiega spokojnie. Mam nadzieję, że do czwartku zakończymy sprawy formalne - ocenia Krzysztof Solecki, prezes Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych w Kielcach. Prezes dodaje, że nie ma już żadnych kłótni między kupcami, które towarzyszyły handlarzom od początku, czyli od powstania pomysłu budowy nowej hali.

PUK umowy z kupcami podpisuje według listy, która powstała w sierpniu ubiegłego roku. - Przy wyborze lokali zachowaliśmy taką samą kolejność, jak przy podpisywaniu umów przedwstępnych z PUK. To najsprawiedliwsze rozwiązanie, bo każdy kupiec, który chciał budowy nowej hali wpisywał się na listę. Ci którzy byli na początku, jako pierwsi wybierali lokal dla siebie - mówi Krzysztof Solecki, prezes Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych.

Ponad 30 lokali jest już rozdysponowanych. Obecnie najemcy urządzają się w nowych boksach i kupują atrakcyjny towar. Jak twierdzą ceny nie zmienią się i tak jak wcześniej asortyment będzie na każdą kieszeń.

HALA Z KLIMATEM

A jak wygląda nowa hala - na pewno nie ma stylu bazarowego. Na powierzchni 3500 metrów kwadratowych znajdą się 103 klimatyzowane boksy, a sama architektura obiektu nawiązuje do stylu lat 20 tych i 30-tych. Na ścianach zawisły obrazy w kolorze sepii, przedstawiające Kielce z dawnych lat. W środku zamontowano ruchome schody, przeszklone windy, po dwóch stronach alejek stoją stylowe latarnie. Jest tez patio z egzotyczną roślinnością.

Dla klientów przewidziano parking na 70 samochodów. Wykonawcą hali jest MITEX.
PUK dziś bądź jutro ma wystąpić do magistratu o pozwolenie na użytkowanie. Ten dokument zezwala na otwarcie hali.

W hali o powierzchni 3500 metrów kwadratowych znajdą się 103 klimatyzowane boksy. Architektura obiektu nawiązuje do stylu lat 20 tych i 30-tych. Na ścianach nie mogło zabraknąć obrazów przedstawiające Kielce właśnie z tych lat.

:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... 4/70612060

maju
Kontakt:

niewiarygodne , ale prawdziwe...

Post autor: maju » 14 czerwca 2007, o 19:23

....jestem szczerze zaskoczony , go jak na razie wszystkie zapowiadane w tej okolicy budowle są zbudowane, względnie są budowane...przyznam szczaerze nie wierzyłem w to za bardzo, ma nadzieję ,że teraz przyjdzie pora na realizację samej ulicy Planty wg przedstawionowego niegdyś pomysłu z bulwarem...no i mam nadzieję że podobnie mile bede zaskoczony w przypadku ulicy Stasica, jak dla mnie jednej z ładniejszych w Kielcach....a już bardzo bym chciał żeby w budynku na rogu Stasica i Solnej powstał wkrótce kolejny w Kielcach czterogwiazdkowy hotel, jak dla mnie miejsce jak ulał :P

seba_ck

Post autor: seba_ck » 15 czerwca 2007, o 08:26

Sirek1 pisze: Architektura obiektu nawiązuje do stylu lat 20 tych i 30-tych. Na ścianach nie mogło zabraknąć obrazów przedstawiające Kielce właśnie z tych lat.
Fajny pomysł z tymi obrazami. Z miłą chęcią je sobie pooglądam, jak dziewczyna będzie tam robić zakupy. :D
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Re: niewiarygodne , ale prawdziwe...

Post autor: msz1 » 15 czerwca 2007, o 09:04

maju pisze:....jestem szczerze zaskoczony , go jak na razie wszystkie zapowiadane w tej okolicy budowle są zbudowane, względnie są budowane...przyznam szczaerze nie wierzyłem w to za bardzo, ma nadzieję ,że teraz przyjdzie pora na realizację samej ulicy Planty wg przedstawionowego niegdyś pomysłu z bulwarem...no i mam nadzieję że podobnie mile bede zaskoczony w przypadku ulicy Stasica, jak dla mnie jednej z ładniejszych w Kielcach....a już bardzo bym chciał żeby w budynku na rogu Stasica i Solnej powstał wkrótce kolejny w Kielcach czterogwiazdkowy hotel, jak dla mnie miejsce jak ulał :P
Ja też zawsze uważałem że w tym miejscu powinien powstać hotel. To zbyt dobra działka aby zmarnować ją na parking.

seba_ck

Post autor: seba_ck » 28 czerwca 2007, o 09:55

Z Echo dnia:

KIELCE
28 czerwca 2007 - 0:01

Wielkie halo w hali

Ruchome schody, przeszklone windy, patio będą do dyspozycji kupców i klientów.

Nowoczesna hala targowa przy kieleckich Plantach jest gotowa. Dokładnie za tydzień, czyli 5 lipca o godzinie 9 nastąpi wielkie otwarcie.

Kupcy z targowiska przy Plantach, którzy nie chcieli opuszczać placu pod budowę hali, bo obawiali się likwidacji handlu w tym miejscu, lada dzień wprowadzą się do boksów. Teraz mają do dyspozycji klimatyzowaną galerię handlową, która jest perełką architektoniczną.

- Mamy pełną dokumentację obiektu, w tym pozwolenie na użytkowanie, stąd decyzja o jak najszybszym otwarciu hali - mówi Krzysztof Solecki, prezes Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych w Kielcach. - Podpisaliśmy też umowy z wszystkimi kupcami, którzy w większości urządzili się już w boksach.

Kupcy już przygotowują się do wielkiego otwarcia hali. Zapowiadają promocje i atrakcyjne towary. Jak twierdzą, ceny nie zmienią się i tak jak wcześniej asortyment będzie na każdą kieszeń. Wykonawcą hali jest MITEX.

Agnieszka Białek
:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... 4/70627092

P.S. Mam nadzieje, że podobny efekt będzie z kupcami na Pl. Wolności.
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 28 czerwca 2007, o 10:10

seba_ck pisze:Z Echo dnia:

(...)Teraz mają do dyspozycji klimatyzowaną galerię handlową, która jest perełką architektoniczną.
Brzydka nie jest, ale żeby od razu perełka...:?:

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 28 czerwca 2007, o 11:03

Ehhh to Echo... Stary Browar by zobaczyli to by zmienili zdanie ;-) Hala przyzwoita, ale żeby aż tak ją wychwalać... Galeria IX Wieków będzie mocno przyzwoita jak na Polskę, ale też nie jakaś super, więc robienie z tej mini galerii wielkiego halo jest nieuzasadnione... Chyba, że to takie kuszenie kupców z Placu Wolności, że jak nie będą się stawiać to oni też podobną dostaną ;-)

voodoo

Post autor: voodoo » 28 czerwca 2007, o 11:19

cm pisze:

(...)Teraz mają do dyspozycji klimatyzowaną galerię handlową, która jest perełką architektoniczną.
Coś mi sie wydaje, że dostanie ona kieleckiego Asa Architektury :wink:
Ale trzeba przyznać, że hala elegancka jest

eM

Post autor: eM » 28 czerwca 2007, o 14:07

voodoo pisze:
cm pisze:

Coś mi sie wydaje, że dostanie ona kieleckiego Asa Architektury :wink:
Ale trzeba przyznać, że hala elegancka jest
Tylko pięterko by się jeszcze przydało, przy następnej nie mozna popełnić tego błędu :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 28 czerwca 2007, o 22:09

Hala jest poprawna, ale zeby mowic o niej perelka, to chyba lekka przesada :shock:

maju
Kontakt:

najważniejsze ,że jest...

Post autor: maju » 28 czerwca 2007, o 23:28

.. i zniknął ten obskórny targ w ścisłym centrum, jak dla mnie , to można w przysżłości zrobić z tyłu parking 2-poziomowy i nad nim kolejny taki pawilon...jak to mówiqa w miarę narastających potrzeb :wink:

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 29 czerwca 2007, o 09:59

Tak i zasłonić całkowicie widok z budynku AŚ? 8) Jest wiele więcej niedoinwestowanych miejsc w samym centrum - tam trzeba budować nowe obiekty i modernizować istniejące - ten rejon wygląda już bardzo przyzwoicie :-)

ODPOWIEDZ