PUK Kielce Centrum handlowe - ul. Planty 11
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Kupcy już na swoim
Nowoczesna, bardzo okazała hala na Plantach w Kielcach jest prawie gotowa
Kupcy rozpoczęli zagospodarowywanie swoich pomieszczeń w nowej hali w Kielcach. Obecnie Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych podpisuje umowy z kupcami, a ci przygotowują się już do wielkiego otwarcia hali, które nastąpi pod koniec czerwca.
- Od kilku dni podpisujemy umowy z kupcami i wszystko przebiega spokojnie. Mam nadzieję, że do czwartku zakończymy sprawy formalne - ocenia Krzysztof Solecki, prezes Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych w Kielcach. Prezes dodaje, że nie ma już żadnych kłótni między kupcami, które towarzyszyły handlarzom od początku, czyli od powstania pomysłu budowy nowej hali.
PUK umowy z kupcami podpisuje według listy, która powstała w sierpniu ubiegłego roku. - Przy wyborze lokali zachowaliśmy taką samą kolejność, jak przy podpisywaniu umów przedwstępnych z PUK. To najsprawiedliwsze rozwiązanie, bo każdy kupiec, który chciał budowy nowej hali wpisywał się na listę. Ci którzy byli na początku, jako pierwsi wybierali lokal dla siebie - mówi Krzysztof Solecki, prezes Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych.
Ponad 30 lokali jest już rozdysponowanych. Obecnie najemcy urządzają się w nowych boksach i kupują atrakcyjny towar. Jak twierdzą ceny nie zmienią się i tak jak wcześniej asortyment będzie na każdą kieszeń.
HALA Z KLIMATEM
A jak wygląda nowa hala - na pewno nie ma stylu bazarowego. Na powierzchni 3500 metrów kwadratowych znajdą się 103 klimatyzowane boksy, a sama architektura obiektu nawiązuje do stylu lat 20 tych i 30-tych. Na ścianach zawisły obrazy w kolorze sepii, przedstawiające Kielce z dawnych lat. W środku zamontowano ruchome schody, przeszklone windy, po dwóch stronach alejek stoją stylowe latarnie. Jest tez patio z egzotyczną roślinnością.
Dla klientów przewidziano parking na 70 samochodów. Wykonawcą hali jest MITEX.
PUK dziś bądź jutro ma wystąpić do magistratu o pozwolenie na użytkowanie. Ten dokument zezwala na otwarcie hali.
W hali o powierzchni 3500 metrów kwadratowych znajdą się 103 klimatyzowane boksy. Architektura obiektu nawiązuje do stylu lat 20 tych i 30-tych. Na ścianach nie mogło zabraknąć obrazów przedstawiające Kielce właśnie z tych lat.
-
maju
- Kontakt:
niewiarygodne , ale prawdziwe...
....jestem szczerze zaskoczony , go jak na razie wszystkie zapowiadane w tej okolicy budowle są zbudowane, względnie są budowane...przyznam szczaerze nie wierzyłem w to za bardzo, ma nadzieję ,że teraz przyjdzie pora na realizację samej ulicy Planty wg przedstawionowego niegdyś pomysłu z bulwarem...no i mam nadzieję że podobnie mile bede zaskoczony w przypadku ulicy Stasica, jak dla mnie jednej z ładniejszych w Kielcach....a już bardzo bym chciał żeby w budynku na rogu Stasica i Solnej powstał wkrótce kolejny w Kielcach czterogwiazdkowy hotel, jak dla mnie miejsce jak ulał 
-
seba_ck
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Fajny pomysł z tymi obrazami. Z miłą chęcią je sobie pooglądam, jak dziewczyna będzie tam robić zakupy.Sirek1 pisze: Architektura obiektu nawiązuje do stylu lat 20 tych i 30-tych. Na ścianach nie mogło zabraknąć obrazów przedstawiające Kielce właśnie z tych lat.
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.
-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Re: niewiarygodne , ale prawdziwe...
Ja też zawsze uważałem że w tym miejscu powinien powstać hotel. To zbyt dobra działka aby zmarnować ją na parking.maju pisze:....jestem szczerze zaskoczony , go jak na razie wszystkie zapowiadane w tej okolicy budowle są zbudowane, względnie są budowane...przyznam szczaerze nie wierzyłem w to za bardzo, ma nadzieję ,że teraz przyjdzie pora na realizację samej ulicy Planty wg przedstawionowego niegdyś pomysłu z bulwarem...no i mam nadzieję że podobnie mile bede zaskoczony w przypadku ulicy Stasica, jak dla mnie jednej z ładniejszych w Kielcach....a już bardzo bym chciał żeby w budynku na rogu Stasica i Solnej powstał wkrótce kolejny w Kielcach czterogwiazdkowy hotel, jak dla mnie miejsce jak ulał
-
seba_ck
Z Echo dnia:
KIELCE
28 czerwca 2007 - 0:01
Wielkie halo w hali
Ruchome schody, przeszklone windy, patio będą do dyspozycji kupców i klientów.
Nowoczesna hala targowa przy kieleckich Plantach jest gotowa. Dokładnie za tydzień, czyli 5 lipca o godzinie 9 nastąpi wielkie otwarcie.
Kupcy z targowiska przy Plantach, którzy nie chcieli opuszczać placu pod budowę hali, bo obawiali się likwidacji handlu w tym miejscu, lada dzień wprowadzą się do boksów. Teraz mają do dyspozycji klimatyzowaną galerię handlową, która jest perełką architektoniczną.
- Mamy pełną dokumentację obiektu, w tym pozwolenie na użytkowanie, stąd decyzja o jak najszybszym otwarciu hali - mówi Krzysztof Solecki, prezes Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych w Kielcach. - Podpisaliśmy też umowy z wszystkimi kupcami, którzy w większości urządzili się już w boksach.
Kupcy już przygotowują się do wielkiego otwarcia hali. Zapowiadają promocje i atrakcyjne towary. Jak twierdzą, ceny nie zmienią się i tak jak wcześniej asortyment będzie na każdą kieszeń. Wykonawcą hali jest MITEX.
Agnieszka Białek
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... 4/70627092
P.S. Mam nadzieje, że podobny efekt będzie z kupcami na Pl. Wolności.
KIELCE
28 czerwca 2007 - 0:01
Wielkie halo w hali
Ruchome schody, przeszklone windy, patio będą do dyspozycji kupców i klientów.
Nowoczesna hala targowa przy kieleckich Plantach jest gotowa. Dokładnie za tydzień, czyli 5 lipca o godzinie 9 nastąpi wielkie otwarcie.
Kupcy z targowiska przy Plantach, którzy nie chcieli opuszczać placu pod budowę hali, bo obawiali się likwidacji handlu w tym miejscu, lada dzień wprowadzą się do boksów. Teraz mają do dyspozycji klimatyzowaną galerię handlową, która jest perełką architektoniczną.
- Mamy pełną dokumentację obiektu, w tym pozwolenie na użytkowanie, stąd decyzja o jak najszybszym otwarciu hali - mówi Krzysztof Solecki, prezes Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych w Kielcach. - Podpisaliśmy też umowy z wszystkimi kupcami, którzy w większości urządzili się już w boksach.
Kupcy już przygotowują się do wielkiego otwarcia hali. Zapowiadają promocje i atrakcyjne towary. Jak twierdzą, ceny nie zmienią się i tak jak wcześniej asortyment będzie na każdą kieszeń. Wykonawcą hali jest MITEX.
Agnieszka Białek
P.S. Mam nadzieje, że podobny efekt będzie z kupcami na Pl. Wolności.
Zmieniaj świat na taki, jaki sobie wymarzyłeś.
Ehhh to Echo... Stary Browar by zobaczyli to by zmienili zdanie
Hala przyzwoita, ale żeby aż tak ją wychwalać... Galeria IX Wieków będzie mocno przyzwoita jak na Polskę, ale też nie jakaś super, więc robienie z tej mini galerii wielkiego halo jest nieuzasadnione... Chyba, że to takie kuszenie kupców z Placu Wolności, że jak nie będą się stawiać to oni też podobną dostaną 
-
eM
Tylko pięterko by się jeszcze przydało, przy następnej nie mozna popełnić tego błęduvoodoo pisze:Coś mi sie wydaje, że dostanie ona kieleckiego Asa Architekturycm pisze:Brzydka nie jest, ale żeby od razu perełka...seba_ck pisze:Z Echo dnia:
(...)Teraz mają do dyspozycji klimatyzowaną galerię handlową, która jest perełką architektoniczną.![]()
Ale trzeba przyznać, że hala elegancka jest
-
maju
- Kontakt:
najważniejsze ,że jest...
.. i zniknął ten obskórny targ w ścisłym centrum, jak dla mnie , to można w przysżłości zrobić z tyłu parking 2-poziomowy i nad nim kolejny taki pawilon...jak to mówiqa w miarę narastających potrzeb