Pożar....

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 29 lipca 2006, o 20:19

Tylko, że ja wyszedłem przed blok i nic nie czuję i nic niepokojącego nie widzę, a mieszkam na Grunwaldzkiej
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 29 lipca 2006, o 20:20

Moze wiatr w inną strone zawiał...

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 29 lipca 2006, o 21:12

Groźny pożar lasu na peryferiach miasta

Strażacy dogaszają pożar, który w sobotę po południu wybuchł na peryferiach Kielc w dzielnicy Białogon. Spłonęło ponad 20 hektarów lasu, łąk i nieużytków.

Z żywiołem walczyło 150 strażaków z Kielc i kilku powiatów. W akcji gaśniczej, którą utrudniał wiatr, uczestniczył samolot. Zagrożone były cztery gospodarstwa, ale na szczęście spłonęła tylko jedna szopa. Zapach spalenizny był wyczuwalny w odległych częściach Kielc.

- Strażacy będą dogaszać pożar do rana. W pobliżu znajdują się torfowiska, więc istnieje obawa, że mogą się zapalić - powiedziała rzeczniczka świętokrzyskiej straży pożarnej Magdalena Porwet.

Dodała, że według wstępnych ustaleń pożar zaczął się od traw. Przypuszczalną przyczyną mogło być podpalenie - wcześniej w tym miejscu świadkowie widzieli młodych ludzi.

W całym województwie świętokrzyskim, ze względu na katastrofalną suszę, od kilku tygodni obowiązuje zakaz wstępu do lasu. Za złamanie zakazu grozi grzywna do 500 zł.

Źródło informacji: PAP

Oskar
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Oskar » 10 czerwca 2007, o 12:03

Groźny pożar w centrum Kielc opanowany

Dwie godziny trwała akcja gaszenia pożaru, który wieczorem wybuchł w centrum Kielc. po godzinie 22-ej strażacy zostali wezwani do płonącego budynku w pobliżu dworca PKP. Okazało się, że pali się dawna świetlica kolejowa. W akcji wzięło udział aż szesnaście zastępów ratowników- poinformowała Radio Kielce rzecznik prasowy świętokrzyskiej straży pozarnej Magdalena Porwet. Strażakom udało się uratować jedną trzecią budynku. W pożarze nikt nie ucierpiał. Przyczyna powstania ognia nie jest na razie znana. Dyspozytor PKP informuje, że akcja gaśnicza nie spowodowała żadnych zmian w kursowaniu pociągów. Wszystkie składy odprawiane były na bieżąco

radio.kielce.pl

I kilka fot, które zrobiłem:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 10 czerwca 2007, o 15:02

Eeee jak jechalem po spotkaniu, czyli ok. 21, to byly 3 zastepy strazy, a przed 24 byli ich juz 8... chyba ich sila ognia zaskoczyla.

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 10 czerwca 2007, o 16:35

Tyle zostało z d. świetlicy PKP: (mam nadzieję, że teraz wreszcie budynek trafi do działu "rozbiórki" - szczerze mówiąc, już dawno mu się to należało :!: )

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 10 czerwca 2007, o 16:44

cm pisze:Tyle zostało z d. świetlicy PKP: (mam nadzieję, że teraz wreszcie budynek trafi do działu "rozbiórki" - szczerze mówiąc, już dawno mu się to należało :!: )
Czasem natura sprzata nam miasto :) nic sie nikomu nie stalo, wiec teraz czekamy tylko na rozbiorke.

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 10 czerwca 2007, o 18:41

Obrazek
Groźny pożar w centrum
anar2007-06-10, ostatnia aktualizacja 2007-06-10 18:18

Strażacy gasili i ratowali
Przez ponad pięć godzin kieleccy strażacy zmagali się z pożarem świetlicy kolejowej przy ulicy Żelaznej. Wybuchł około godz. 22 w sobotę. Strażacy, którzy przybyli na miejsce, mieli problem ze znalezieniem sprawnych hydrantów. Dlatego na miejsce została ściągnięta cysterna z wodą. Jak się okazało, przydali się na miejscu nie tylko ze względu na pożar. - W pobliżu dworca PKP doszło do bójki. Strażacy, którzy brali udział w akcji, ruszyli na pomoc poszkodowanym, zatrzymali jednego z chuliganów - informuje Magdalena Porwet, rzeczniczka świętokrzyskich strażaków.

:arrow: http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,4214544.html

Boss

Post autor: Boss » 10 czerwca 2007, o 23:49

w momencie pożaru szedłem sobie ze znajomym od strony czarnowa do centrum, zadymienie było tak duże że praktycznie nie było widac dworca :!: nawet tunel był cały w dymie i częśc ludzi o "słabych płucach" biegła jak najszybciej do wyjścia. a smród spalenizny było czuc nawet jak wracaliśmy, czyli około godz. 2:30
od taka moja krótka relacja.
CK|PL|EU

Awatar użytkownika
Nowak

Post autor: Nowak » 23 maja 2008, o 16:38

Co sie pali w centrum, moze Wojska Polskiego ?? Z Barwinka niezly dym widać..

Boss

Post autor: Boss » 23 maja 2008, o 17:05

Naos pisze:Co sie pali w centrum, moze Wojska Polskiego ?? Z Barwinka niezly dym widać..
znowu miałem szczęście lub też nie że byłem w pobliżu. akurat przejeżdzałem obok jak przyjechały 2 straże. paliło sie gdzieś przy ulicy głowackiego/żeromskiego - gdzieś od strony podwórka.

ps. nie mam nic wspólnego z podpaleniami to poprostu czysty zbieg okoliczności że znów byłem w tym rejonie :lol:
CK|PL|EU

Awatar użytkownika
Ahmed

Post autor: Ahmed » 23 maja 2008, o 17:48

Za echem dnia:

Pożar wybuch w kamienicy przy ulicy Głowackiego w Kielcach. Nie wiadomo czy w środku są ludzie.

W akcji gaszenia
W akcji gaszenia pożaru bierze udział sześć strażackich zastępów. (D. Kosiorski)
PRZECZYTAJ WIĘCEJ
Strażacy uratowali 17-latkę (zdjęcia)
10-05-2008
ZOBACZ ZDJĘCIA
Pożar w centrum Kielc

W akcji ratunkowej bierze udział sześć strażackich zastępów oraz policja. Wszystkiemu przygląda się tłum gapiów.
[/img]

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 24 maja 2008, o 00:09

Wlasnie dzis widzialem czarna chmure nad centrum.

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 17 stycznia 2009, o 18:50

AKTUALNOŚCI
17 stycznia 2009
Płonie pustostan

Trzy strażackie zastępy Gasza pożar, jaki wybuchł przy al. Na Stadion w Kielcach. Pali się opuszczony budynek. Na razie nie wiadomo, co było przyczyną pożaru.

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /659843911

Awatar użytkownika
Tomasso
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Tomasso » 19 stycznia 2009, o 09:09

Pewnie chodzi o ten dom syna ginekologa - Bobrskiego. To już drugi pozar w jego karierze. Tylko ten dom stoi raczej przy Alei Na Stadion?.....ale to w końcu Echo - oni zawsze są rzetelni ;)

ODPOWIEDZ