Kolporter Development (Herby, Sł. Wzgórze, Podkarczówka) [M]

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

PawelCu

Post autor: PawelCu » 9 marca 2007, o 20:22

Jasne. Internet z TPSA można podzielić routerkiem na kilka mieszkań :)
Jeżeli chodzi o dalszą zabudowę to nie myślałem, że na takim skrawku można budować. Osiedla ze spółdzielni mieszkaniowych mają więcej przestrzeni .. ale to były inne czasy. Developerzy teraz wciskają się gdzie się da. Szkoda by było, aby nas zabudowali i tak od tej strony jest mało światła (wschód) tzn. krótko. Nie wiem jak u Bechera ten domek, ale nasz kolos całkiem zabiera mu światło....szczególnie tym na parterze - widać to na zdjęciach z galerii Piotra.

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 9 marca 2007, o 22:38

Piotrek pisze:
PawelCu pisze:Mam nadzieję, że internet będzie. Może być i TPSA ...
Ja też mam taką nadzieję.
Zresztą chyba każdy będzie miał doprowadzoną do mieszkania instalację komputerową.
jestes pewny, ze bedzie taka instalacja? z tego co czytalem w specyfikacji to nie bylo nic o kablu komputerowym.

Piotrek

Post autor: Piotrek » 10 marca 2007, o 10:40

jasiek pisze:jestes pewny, ze bedzie taka instalacja? z tego co czytalem w specyfikacji to nie bylo nic o kablu komputerowym.
Chyba tak. O ile dobrze pamiętam przy wybieraniu miejsca na gniazdka elektryczne było pytanie gdzie chce gniazdko telefoniczne i komputerowe. Ale głowy za to nie dam.
A w specyfikacji jest napisane o drzwiach płycinowych a są bardzo solidne stalowe.
Piotrek

lucas

Post autor: lucas » 10 marca 2007, o 12:01

Jest jeszcze instalacja telewizyjna... Jedno gniazdo w pokoju dziennym.
Ale kulawo jak nie będzie kablówki. Chciałem mieć telewizję, internet i telefon w Vectrze lub UPC i uwolnić się wreszcie od TP SA. Byłoby taniej... A tak trzeba teraz się zastanawiać, Cyfra, Polsat czy N i gdzie zamontować talerz. Do tego telefon i internet w TP SA i zamiast 100 zł miesięcznie będzie 200. :?
Łukasz

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 10 marca 2007, o 13:21

lucas pisze:Jest jeszcze instalacja telewizyjna... Jedno gniazdo w pokoju dziennym.
Ale kulawo jak nie będzie kablówki. Chciałem mieć telewizję, internet i telefon w Vectrze lub UPC i uwolnić się wreszcie od TP SA. Byłoby taniej... A tak trzeba teraz się zastanawiać, Cyfra, Polsat czy N i gdzie zamontować talerz. Do tego telefon i internet w TP SA i zamiast 100 zł miesięcznie będzie 200. :?
Już niedługo w kielcach będzie działała Cyfra via TP ;) Plany na ten rok. W sumie wreszcie ciekawe rozwiazanie, dla nowopowstawających inwestycji, gdzie szkoda szpecić elewacje antenami.
Ale to już lekki OT :)
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

PawelCu

Post autor: PawelCu » 10 marca 2007, o 14:04

Instalacja sieciowa i telefoniczna będzie. Pamiętam to z rozmowy z p. Kamilem. Tak więc zostają tylko podłączenia ... ale skąd. Nie wyobrażam sobie aby każdy miał talerz na balkonie czy np. antenkę do netu. Powinna być kablówka. A czy te domy (chyba też Becher-a) obok nas tzn. na zachód i południe mają kablówkę ?

lucas

Post autor: lucas » 12 marca 2007, o 17:12

Napisałem do Vectry i taką oto otrzymałem odpowiedź:

Witam
Uprzejmie informujemy, że na podanym adresie brak jest możliwości
podłączenia usług z naszej sieci.
Z poważaniem
Biuro Obsługi Klienta

Także teraz wiem już czemu na Szydłówku Górnym jest tak dużo talerzy na balkonach.
Łukasz

Piotrek

Post autor: Piotrek » 14 marca 2007, o 12:57

Kiedy jest oddanie budynku na Domaniówce? Na stronie internetowej kolportera jest czerwiec 2007 i tak też pamiętam z rozmów przy zakupie.
A teraz rozmawiałem z p. Kamilem i wspominał coś o sierpniu :?: :!:
Piotrek

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 14 marca 2007, o 13:25

Ja ostatnio pytałem się odnośnie Panoramy - póki co nie znana data oddania, obowiazuje termin podawany wcześniej.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Piotrek

Post autor: Piotrek » 16 marca 2007, o 20:58

lucas pisze:Na razie nic więcej nie wiem niż to co napisałem, czyli że kazali się powoli z garaży wyprowadzać. Ale jak jakieś świeże ploty usłyszę to oczywiście podzielę się na forum.
Zaciągnąłem języka u właścicieli garaży.
Z tego, co mi mówili to mają tam powstać ładne murowane garaże za 45 000 zł za sztukę :shock: . Podobnie jak koło przychodni na Słonecznym wzgórzu i jeszcze gdzieś (nie pamiętam gdzie). Podobno grunt jest miasta i jeszcze nie jest pewne czy inwestycja dojdzie do skutku.
Tyle z plotek garażowych ;)
Piotrek

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 17 marca 2007, o 00:29

I było by bardzo dobrze :-)

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 17 marca 2007, o 10:39

Grzesiek pisze:I było by bardzo dobrze :-)
No ja nie wiem czy za 45000 zł to tak dobrze?
Obrazek

damzaw

Post autor: damzaw » 17 marca 2007, o 19:07

No to dobrze że garaże od razu poprawił mi się humor, mam nadzieje że to się potwierdzi.

PawelCu

Post autor: PawelCu » 17 marca 2007, o 20:40

Ufff .... tez mi lepiej

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 17 marca 2007, o 21:22

Daniel pisze:
Grzesiek pisze:I było by bardzo dobrze :-)
No ja nie wiem czy za 45000 zł to tak dobrze?
A co w tym złego? Jeśli będą drogie to znaczy, że będą eleganckie, czyli zmienią okolicę na lepsze :D

ODPOWIEDZ