Jeżeli chodzi o dalszą zabudowę to nie myślałem, że na takim skrawku można budować. Osiedla ze spółdzielni mieszkaniowych mają więcej przestrzeni .. ale to były inne czasy. Developerzy teraz wciskają się gdzie się da. Szkoda by było, aby nas zabudowali i tak od tej strony jest mało światła (wschód) tzn. krótko. Nie wiem jak u Bechera ten domek, ale nasz kolos całkiem zabiera mu światło....szczególnie tym na parterze - widać to na zdjęciach z galerii Piotra.
Kolporter Development (Herby, Sł. Wzgórze, Podkarczówka) [M]
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
Jasne. Internet z TPSA można podzielić routerkiem na kilka mieszkań
Jeżeli chodzi o dalszą zabudowę to nie myślałem, że na takim skrawku można budować. Osiedla ze spółdzielni mieszkaniowych mają więcej przestrzeni .. ale to były inne czasy. Developerzy teraz wciskają się gdzie się da. Szkoda by było, aby nas zabudowali i tak od tej strony jest mało światła (wschód) tzn. krótko. Nie wiem jak u Bechera ten domek, ale nasz kolos całkiem zabiera mu światło....szczególnie tym na parterze - widać to na zdjęciach z galerii Piotra.
jestes pewny, ze bedzie taka instalacja? z tego co czytalem w specyfikacji to nie bylo nic o kablu komputerowym.Piotrek pisze:Ja też mam taką nadzieję.PawelCu pisze:Mam nadzieję, że internet będzie. Może być i TPSA ...
Zresztą chyba każdy będzie miał doprowadzoną do mieszkania instalację komputerową.
Chyba tak. O ile dobrze pamiętam przy wybieraniu miejsca na gniazdka elektryczne było pytanie gdzie chce gniazdko telefoniczne i komputerowe. Ale głowy za to nie dam.jasiek pisze:jestes pewny, ze bedzie taka instalacja? z tego co czytalem w specyfikacji to nie bylo nic o kablu komputerowym.
A w specyfikacji jest napisane o drzwiach płycinowych a są bardzo solidne stalowe.
Piotrek
Jest jeszcze instalacja telewizyjna... Jedno gniazdo w pokoju dziennym.
Ale kulawo jak nie będzie kablówki. Chciałem mieć telewizję, internet i telefon w Vectrze lub UPC i uwolnić się wreszcie od TP SA. Byłoby taniej... A tak trzeba teraz się zastanawiać, Cyfra, Polsat czy N i gdzie zamontować talerz. Do tego telefon i internet w TP SA i zamiast 100 zł miesięcznie będzie 200.
Ale kulawo jak nie będzie kablówki. Chciałem mieć telewizję, internet i telefon w Vectrze lub UPC i uwolnić się wreszcie od TP SA. Byłoby taniej... A tak trzeba teraz się zastanawiać, Cyfra, Polsat czy N i gdzie zamontować talerz. Do tego telefon i internet w TP SA i zamiast 100 zł miesięcznie będzie 200.
Łukasz
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Już niedługo w kielcach będzie działała Cyfra via TPlucas pisze:Jest jeszcze instalacja telewizyjna... Jedno gniazdo w pokoju dziennym.
Ale to już lekki OT
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
Instalacja sieciowa i telefoniczna będzie. Pamiętam to z rozmowy z p. Kamilem. Tak więc zostają tylko podłączenia ... ale skąd. Nie wyobrażam sobie aby każdy miał talerz na balkonie czy np. antenkę do netu. Powinna być kablówka. A czy te domy (chyba też Becher-a) obok nas tzn. na zachód i południe mają kablówkę ?
Zaciągnąłem języka u właścicieli garaży.lucas pisze:Na razie nic więcej nie wiem niż to co napisałem, czyli że kazali się powoli z garaży wyprowadzać. Ale jak jakieś świeże ploty usłyszę to oczywiście podzielę się na forum.
Z tego, co mi mówili to mają tam powstać ładne murowane garaże za 45 000 zł za sztukę
Tyle z plotek garażowych
Piotrek