Lotnisko Kielce

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 9 marca 2007, o 08:07

autor pisze: Jeśli okazałoby się, że firma opracowująca koncepcję powie "dajcie sobie spokój z lotniskiem, bo to nie ma sensu”...

- Wówczas weźmiemy tę koncepcję i odłożymy na półkę. Nie zmienimy przeznaczenia tych gruntów. Nasze dzieci, czy wnukowie nam za to podziękują. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości.
Hmmm, trochę się zmartwiłem :?

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 9 marca 2007, o 08:07

Coś staniało to nasze lotnisko miało być 500 a jest 300 mln zł tylko żeby to sie nie odbiło na jakości

Lucens

Post autor: Lucens » 9 marca 2007, o 09:13

500 mln to koszt całkowity obejmujący budowę kolejki na lini Busko-Lotnisko-Targi Kielce, modernizację dróg itp.[/quote]

seba_ck

Post autor: seba_ck » 9 marca 2007, o 12:21

Z artykułu wynika, że wszystko raczej idzie zgodnie z planem. Oby tak dalej. Jedno co mnie martwi to spółka, która ma naszym przyszłym lotniskiem zarządzać. Mam mieszane uczucia w tej sprawie. Może to chyba spowodować marginalizację naszego lotniska. Z drugiej strony taka współpraca może przynieść korzyści. Czas pokaże.

kampio1

Post autor: kampio1 » 9 marca 2007, o 12:53

No widać, że nabiero to wszystko rozpędu. Ja wyczekuję teraz na wyniki tych rozmów. Mam nadzieję, że dobrą firmę wybiorą, która profesjonalnie i terminowo przygotuje to wszystko :D

Awatar użytkownika
Loan
Kontakt:

Post autor: Loan » 9 marca 2007, o 13:09

Na prawdę podziwiam optymizm i chęć do pracy jaką ma prezydent Lubawski. Tak trzymać. A to, że będzie to najnowocześniejsze lotnisko w PL nie mam wątpliwosci. Mnie osobiście podoba się lotnisko w Brukseli i chciałbym aby coś takiego powstało i u nas.

kampio1

Post autor: kampio1 » 9 marca 2007, o 13:28

http://www.mojeprzeloty.pl/lotniska.php
Warto odwiedzić tą stronkę. Zawiera lotniska w Polsce, Europie i nie tylko. Można sobie pooglądać, co nas czeka w niedalekiej przyszłości :D

seba_ck

Post autor: seba_ck » 9 marca 2007, o 13:33

Świetną stonkę wynalazłeś kampio1. Teraz musimy czekać, aż pojawi się tam też nasze lotnisko.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 9 marca 2007, o 14:07

AR pisze:
autor pisze: Jeśli okazałoby się, że firma opracowująca koncepcję powie "dajcie sobie spokój z lotniskiem, bo to nie ma sensu”...

- Wówczas weźmiemy tę koncepcję i odłożymy na półkę. Nie zmienimy przeznaczenia tych gruntów. Nasze dzieci, czy wnukowie nam za to podziękują. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości.
Ja też... :| Oby tylko wyszło, że lotnisko jest potrzebne! :) Kiedy mają być znane wyniki analizy? (to będzie sądny dzień dla lotnioska Kielce-Obice)...

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 9 marca 2007, o 17:47

Ogólnie plany są bardzo ambitne. Lubawski zdaje się wiedzieć co mówi i jest w tym opanowany. Zastanawiam się tylko czy z tą spółką z Balicami nie wyjdziemy tak jak na powiązaniu Targów Kielce z Międzynarodowymi Targami Poznańskimi. Dla mnie argumenty typu "w promieniu 200 km są trzy międzynarodowe lotniska" są niedorzeczne. Chyba tylko ktoś spoza Kielc mógł je wysunąć i pragnie "wdeptania" Kielc :roll: Przecież co nam przyjdzie z lotniska krakowskiego czy warszawskiego?! NIC! One mogą służyć tylko mieszkańcom regionu przy lotach na wakcje, ale osoby związane z biznesem będą wolały się przenieść bliżej lotniska niż jeździć samochodem ponad 100 km
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

halny

Post autor: halny » 9 marca 2007, o 18:13

Bezprzedmitowa jest dyskusja czy lotnisko budować .Można jedynie zastanawiać się nad tym jakie ma być w pierwszym etapie budowy aby zaczeło funkcjonować.

Awatar użytkownika
Sz.J.

Post autor: Sz.J. » 9 marca 2007, o 18:45

Widzieliście papierowe wydanie Echa?
Tak są rozemocjonowani tym tematem, że zrobili byka na pierwszej stronie.
Tytuł artykułu "Wielki plac handlowy" :D

Koval

Post autor: Koval » 9 marca 2007, o 20:15

A, że miało być "budowy"? :lol: A ja się patrzę na "h" !

hey

Post autor: hey » 10 marca 2007, o 17:17

AR pisze:

Ja myślę,że tu chodzi o to,że jeśli firma opracowująca koncepcję uzna że lotniska nie ma sensu budować to Lubawski tę ich koncepcję odłoży na półkę a lotnisko i tak będzie budował nawet mając na uwadze,że się ekonomicznie nie opłaca. I za to właśnie dzieci będą nam wdzięczne...

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 10 marca 2007, o 19:32

Mam nadzieję :)

ODPOWIEDZ