Hmmm, trochę się zmartwiłemautor pisze: Jeśli okazałoby się, że firma opracowująca koncepcję powie "dajcie sobie spokój z lotniskiem, bo to nie ma sensu”...
- Wówczas weźmiemy tę koncepcję i odłożymy na półkę. Nie zmienimy przeznaczenia tych gruntów. Nasze dzieci, czy wnukowie nam za to podziękują. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości.
Lotnisko Kielce
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
-
seba_ck
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Z artykułu wynika, że wszystko raczej idzie zgodnie z planem. Oby tak dalej. Jedno co mnie martwi to spółka, która ma naszym przyszłym lotniskiem zarządzać. Mam mieszane uczucia w tej sprawie. Może to chyba spowodować marginalizację naszego lotniska. Z drugiej strony taka współpraca może przynieść korzyści. Czas pokaże.
http://www.mojeprzeloty.pl/lotniska.php
Warto odwiedzić tą stronkę. Zawiera lotniska w Polsce, Europie i nie tylko. Można sobie pooglądać, co nas czeka w niedalekiej przyszłości
Warto odwiedzić tą stronkę. Zawiera lotniska w Polsce, Europie i nie tylko. Można sobie pooglądać, co nas czeka w niedalekiej przyszłości
Ja też...AR pisze:Hmmm, trochę się zmartwiłemautor pisze: Jeśli okazałoby się, że firma opracowująca koncepcję powie "dajcie sobie spokój z lotniskiem, bo to nie ma sensu”...
- Wówczas weźmiemy tę koncepcję i odłożymy na półkę. Nie zmienimy przeznaczenia tych gruntów. Nasze dzieci, czy wnukowie nam za to podziękują. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości.
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Ogólnie plany są bardzo ambitne. Lubawski zdaje się wiedzieć co mówi i jest w tym opanowany. Zastanawiam się tylko czy z tą spółką z Balicami nie wyjdziemy tak jak na powiązaniu Targów Kielce z Międzynarodowymi Targami Poznańskimi. Dla mnie argumenty typu "w promieniu 200 km są trzy międzynarodowe lotniska" są niedorzeczne. Chyba tylko ktoś spoza Kielc mógł je wysunąć i pragnie "wdeptania" Kielc
Przecież co nam przyjdzie z lotniska krakowskiego czy warszawskiego?! NIC! One mogą służyć tylko mieszkańcom regionu przy lotach na wakcje, ale osoby związane z biznesem będą wolały się przenieść bliżej lotniska niż jeździć samochodem ponad 100 km
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
AR pisze:Hmmm, trochę się zmartwiłemautor pisze: Jeśli okazałoby się, że firma opracowująca koncepcję powie "dajcie sobie spokój z lotniskiem, bo to nie ma sensu”...
Ja myślę,że tu chodzi o to,że jeśli firma opracowująca koncepcję uzna że lotniska nie ma sensu budować to Lubawski tę ich koncepcję odłoży na półkę a lotnisko i tak będzie budował nawet mając na uwadze,że się ekonomicznie nie opłaca. I za to właśnie dzieci będą nam wdzięczne...