MZD Kielce - Węzeł ul. Radomska/Solidarności
No szkoda slow...powstana wreszcie w miare szeroka droga, z bezpiecznym wjazdem z drogi podporzadkowaniem, na ktorym mozna rozpedzic auto i nie stwarzac bezpieczenstwa, to polglowki chca zwezac. Przeciez z tego przejscia korzysta bardzo niewiele osob... lipa straszna, "specjalisci" widac znaja jedno rozwiazanie.Gazeta Wyborcza pisze:Zbigniew Czekaj zapewnia, że drogowcy poszukają jakiegoś rozwiązania. - Zastanawiamy się nad zawężeniem jednego z trzech pasów jezdni w kierunku centrum - mówi wicedyrektor MZD.
- Tomek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Jeśli jest problem z bezpieczeństwem pieszych to powinni (wydawałoby się chyba
)zrobić coś w tym kierunku - jakieś kładki, tunele itp. Tak Panowie, zwęźmy drogę to będziemy mieć ruch drogowy i też bezpieczeństwo pieszych do niczego... A wypadki i tak będą się przytrafiać i tak, tym bardziej że szaleńców nie brakuje. Zakorkować miasto jeszcze bardziej! Najlepiej. Marzą się miastu super-drogie inwestycje drogowe (tunele pod centrum, itp), a z takim „maleńkim” przejściem jest kłopot. Tam (szczególnie teraz kiedy budują się biura i Akademia) potrzebny jest szybki przejazd i niezależne szybkie, nie kolidujące przejście dla pieszych.
-
halny
MZD jak zwykle specjalizuje się w realizowaniu głupawych pomysłów i zapomina że ludzie tam zatrudnieni mają nam ułatwiać życie a nie utrudniać. Powinni to być ludzie na miarę Miasta Wojewódzkiego a nie jakiejś gminy gdzie krowa musi bezpiecznie wrócić z pastwiska ! Zero nadzoru nad inwestycjami czego przykładem jest budowa Łódzkiej,świetne rozwiązania typu Ogrodowa,powszechny brak lewoskrętów itd.itd.Żenada

- Jarek
Pisząc miesiąc temu, że przydałaby się kłądka, jakoś miałem przeczucie co do możliwych pomysłów. Niestety, nie myliłem się. Najłatwiej zabrać jeden pas i wpierniczyć jeszcze wysepkę - oni myślą że to zwiększy bezpieczeństwo - porażka. Nie dość że kłądka byłaby idealnym, bezpiecznym rozwiązaniem, to mogłaby ładnie wkomponować się w tamtej okolicy.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
dlatego powinny być odpowiednio szerokie, jasno oświetlone i monitorowane (na kładce monitoring to też dobry pomysł swoją drogą, widząc co się dzieje na źródłowej)Daniel pisze:Nie lubię przejść podziemnych, zazwyczaj są one zdewastowane, ciemne i niebezpieczne, dlatego i tutaj i przy ogrodowej jestem przeciwnikiem takiego rozwiązania.
- Jarek
A ja sądze, że może być fajnym miejscem obserwacyjnymDaniel pisze:Nie lubię przejść podziemnych, zazwyczaj są one zdewastowane, ciemne i niebezpieczne, dlatego i tutaj i przy ogrodowej jestem przeciwnikiem takiego rozwiązania.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
- MAŁY
RADIO KIELCE
Skarpa przy nowym paśmie ulicy Radomskiej w Kielcach, która obsunęła się praktycznie w całości będzie poprawiona – zapewnił Radio Kielce dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg Piotr Wójcik. Problem pojawił się jesienią ubiegłego roku. Trudno było przewidzieć taką sytuację. Przedstawiciel wykonawcy, Świętokrzyskiego Przedsiębiorstwa Robót Drogowych TRAKT Damian Urbanowski powiedział Radiu Kielce, że istnieją skuteczniejsze metody zapobiegania tego typu obsunięciom terenu, ale jest to zbyt kosztowne. Przyznał, że termin formowania skarpy nie sprzyjał jej stabilności, ale było to podyktowane zobowiązaniami wobec inwestora. Urbański zapewnił, że technologia zastosowana przez jego firmę jest skuteczna i sprawdzona. Jeżeli pogoda na to pozwoli, to prace przy odnowieniu skarpy zakończą się do połowy kwietnia – dodał Damian Urbanowski.

Skarpa przy nowym paśmie ulicy Radomskiej w Kielcach, która obsunęła się praktycznie w całości będzie poprawiona – zapewnił Radio Kielce dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg Piotr Wójcik. Problem pojawił się jesienią ubiegłego roku. Trudno było przewidzieć taką sytuację. Przedstawiciel wykonawcy, Świętokrzyskiego Przedsiębiorstwa Robót Drogowych TRAKT Damian Urbanowski powiedział Radiu Kielce, że istnieją skuteczniejsze metody zapobiegania tego typu obsunięciom terenu, ale jest to zbyt kosztowne. Przyznał, że termin formowania skarpy nie sprzyjał jej stabilności, ale było to podyktowane zobowiązaniami wobec inwestora. Urbański zapewnił, że technologia zastosowana przez jego firmę jest skuteczna i sprawdzona. Jeżeli pogoda na to pozwoli, to prace przy odnowieniu skarpy zakończą się do połowy kwietnia – dodał Damian Urbanowski.

Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!