MZD Kielce - Węzeł ul. Radomska/Solidarności

Inwestycje zrealizowane

Moderatorzy: Nowak, Autor

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 23 lutego 2007, o 21:36

Od razu zwęzić... W tym miejscu idealne byłoby przejście podziemne (kładki to ja tam nie widzę)... A czy wysepka wystarczy? Nie sądzę... Ale niech próbują...

bernard

Post autor: bernard » 23 lutego 2007, o 21:57

taaaa, skąd ja to znam :x czy naprawdę kieleccy drogowcy znają tylko jeden sposób na poprawę bezpieczeństwa? Moja propozycja - jeden pas to za mało, walnąć na 2 pasach bambuły i będzie git! Aha, no i ograniczenie do 20 km/h postawić! Na pewno będzie bezpieczniej!
bernard

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 23 lutego 2007, o 22:03

Gazeta Wyborcza pisze:Zbigniew Czekaj zapewnia, że drogowcy poszukają jakiegoś rozwiązania. - Zastanawiamy się nad zawężeniem jednego z trzech pasów jezdni w kierunku centrum - mówi wicedyrektor MZD.
No szkoda slow...powstana wreszcie w miare szeroka droga, z bezpiecznym wjazdem z drogi podporzadkowaniem, na ktorym mozna rozpedzic auto i nie stwarzac bezpieczenstwa, to polglowki chca zwezac. Przeciez z tego przejscia korzysta bardzo niewiele osob... lipa straszna, "specjalisci" widac znaja jedno rozwiazanie.

Awatar użytkownika
Tomek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Tomek » 24 lutego 2007, o 11:14

Jeśli jest problem z bezpieczeństwem pieszych to powinni (wydawałoby się chyba :?: )zrobić coś w tym kierunku - jakieś kładki, tunele itp. Tak Panowie, zwęźmy drogę to będziemy mieć ruch drogowy i też bezpieczeństwo pieszych do niczego... A wypadki i tak będą się przytrafiać i tak, tym bardziej że szaleńców nie brakuje. Zakorkować miasto jeszcze bardziej! Najlepiej. Marzą się miastu super-drogie inwestycje drogowe (tunele pod centrum, itp), a z takim „maleńkim” przejściem jest kłopot. Tam (szczególnie teraz kiedy budują się biura i Akademia) potrzebny jest szybki przejazd i niezależne szybkie, nie kolidujące przejście dla pieszych.

seba_ck

Post autor: seba_ck » 24 lutego 2007, o 14:10

Zwężeniu tej drogi mówię stanowcze nie!!! Przecież to nie rozwiązuje problemu. Nadal przecież będzie przejazd i przejście dla pieszych. Potrzebna w tym miejscu jest kładka lub tunelik. Tak to stracimy naszą małą autostradę w mieście. :twisted:

Awatar użytkownika
kaggy

Post autor: kaggy » 25 lutego 2007, o 13:34

no a myślałem że jeden debilizm jak zniszczenie 1 pasa na Warszawskiej już wystarczy, ale jednak nie...

halny

Post autor: halny » 25 lutego 2007, o 13:49

MZD jak zwykle specjalizuje się w realizowaniu głupawych pomysłów i zapomina że ludzie tam zatrudnieni mają nam ułatwiać życie a nie utrudniać. Powinni to być ludzie na miarę Miasta Wojewódzkiego a nie jakiejś gminy gdzie krowa musi bezpiecznie wrócić z pastwiska ! Zero nadzoru nad inwestycjami czego przykładem jest budowa Łódzkiej,świetne rozwiązania typu Ogrodowa,powszechny brak lewoskrętów itd.itd.Żenada :!: :!:

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 25 lutego 2007, o 19:59

Pisząc miesiąc temu, że przydałaby się kłądka, jakoś miałem przeczucie co do możliwych pomysłów. Niestety, nie myliłem się. Najłatwiej zabrać jeden pas i wpierniczyć jeszcze wysepkę - oni myślą że to zwiększy bezpieczeństwo - porażka. Nie dość że kłądka byłaby idealnym, bezpiecznym rozwiązaniem, to mogłaby ładnie wkomponować się w tamtej okolicy.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 26 lutego 2007, o 23:15

Kładka mogłaby zasłaniać ładny widok miasta, ja bym jednak był za nieco droższym przejściem podziemnym...

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 26 lutego 2007, o 23:21

Nie lubię przejść podziemnych, zazwyczaj są one zdewastowane, ciemne i niebezpieczne, dlatego i tutaj i przy ogrodowej jestem przeciwnikiem takiego rozwiązania.
Obrazek

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 27 lutego 2007, o 01:47

Daniel pisze:Nie lubię przejść podziemnych, zazwyczaj są one zdewastowane, ciemne i niebezpieczne, dlatego i tutaj i przy ogrodowej jestem przeciwnikiem takiego rozwiązania.
dlatego powinny być odpowiednio szerokie, jasno oświetlone i monitorowane (na kładce monitoring to też dobry pomysł swoją drogą, widząc co się dzieje na źródłowej)

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 27 lutego 2007, o 09:13

Zwężenie to oczywisty idiotyzm - ale taka to już się zrobiła tradycja kielecka ostatnio :evil: Tunel albo kładka, Panowie Drogowcy. Albo likwidacja przejścia - trudno. Ale oczywiście lepiej zwęzić :? Czy doświadczenia z ul. Ogrodowej niczego ich nie nauczyły?

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 27 lutego 2007, o 12:58

Daniel pisze:Nie lubię przejść podziemnych, zazwyczaj są one zdewastowane, ciemne i niebezpieczne, dlatego i tutaj i przy ogrodowej jestem przeciwnikiem takiego rozwiązania.
A ja sądze, że może być fajnym miejscem obserwacyjnym 8) Kwestia tylko fajnego projektu. A przejscia podziemne - tak, ale zagospodarowane, a nie takie w które strach wejsć i które będą służyć za wychodek.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 8 marca 2007, o 16:40

RADIO KIELCE
Skarpa przy nowym paśmie ulicy Radomskiej w Kielcach, która obsunęła się praktycznie w całości będzie poprawiona – zapewnił Radio Kielce dyrektor Miejskiego Zarządu Dróg Piotr Wójcik. Problem pojawił się jesienią ubiegłego roku. Trudno było przewidzieć taką sytuację. Przedstawiciel wykonawcy, Świętokrzyskiego Przedsiębiorstwa Robót Drogowych TRAKT Damian Urbanowski powiedział Radiu Kielce, że istnieją skuteczniejsze metody zapobiegania tego typu obsunięciom terenu, ale jest to zbyt kosztowne. Przyznał, że termin formowania skarpy nie sprzyjał jej stabilności, ale było to podyktowane zobowiązaniami wobec inwestora. Urbański zapewnił, że technologia zastosowana przez jego firmę jest skuteczna i sprawdzona. Jeżeli pogoda na to pozwoli, to prace przy odnowieniu skarpy zakończą się do połowy kwietnia – dodał Damian Urbanowski.
Obrazek
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

eM

Post autor: eM » 9 marca 2007, o 08:44

Żeby tylko nie było, jak ze skarpą na Łódzkiej, przy moście koło straży, osuwała się - poprawiali, osuwała się poprawiali, osunęła się i tak została :(

ODPOWIEDZ