Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 13 lutego 2007, o 12:01

A ja się cieszę ze zmiany projektu bo rzeczywiście ten bardziej pasuje w tamto miejsce i ma 3 piętra a tamten miał 2 :)

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 13 lutego 2007, o 13:19

Nowy projekt jest fajny ale nazwa mogłaby pozostać stara.

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 13 lutego 2007, o 14:54

Ja jestem przeciwny poprzedniej nazwy, dlaczego mamy miec w Kielcach Galerie Warszawska.
Przeciez tylko mieszkancy Kielc beda wiedzieli ze to nazwa od ulicy przy ktorej galeria sie znajduje, a inni jeszcze pomysla ze czczimy stolice czy co :)
Wydaje mi sie ze obecna nazwa tez jest jeszzce nazwa robocza i jeszcze moze ulec zmianie.

msz1

Post autor: msz1 » 13 lutego 2007, o 15:03

ice pisze:Ja jestem przeciwny poprzedniej nazwy, dlaczego mamy miec w Kielcach Galerie Warszawska.
Przeciez tylko mieszkancy Kielc beda wiedzieli ze to nazwa od ulicy przy ktorej galeria sie znajduje, a inni jeszcze pomysla ze czczimy stolice czy co :)
Wydaje mi sie ze obecna nazwa tez jest jeszzce nazwa robocza i jeszcze moze ulec zmianie.
"Warszawska" - jakoś szybciej się to wymawia, a we Wrocławiu np: jest "Galeria Legnicka".

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 13 lutego 2007, o 16:05

Mnie się podoba IX wieków, już jest Centrum Radomska :? co nie podoba mi się zbytnio, a warszawska niech Powstanie sobie w Wawie no chyba że juz jest :wink:
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 13 lutego 2007, o 16:40

voodoo pisze:A ja się cieszę ze zmiany projektu bo rzeczywiście ten bardziej pasuje w tamto miejsce i ma 3 piętra a tamten miał 2 :)
oba projekty mialy dwa pietra,a 3 kondygnacje :wink:

Awatar użytkownika
Gandalf

Post autor: Gandalf » 13 lutego 2007, o 21:12

Nowa wizualizacja jest jak najbardziej "in plus", stare projekty były pokazane nie dość dokładnie aby można było pokusić się o jakieś bardziej szczegółowe porównanie. Sam budynek ładny, trochę szkła, ładnie się zapewne wkomponuje.

Co do nazwy to jestem za Galerią IX Wieków. Nazwa ładniejsza, mniej banalna niż Galeria Warszawska.

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 13 lutego 2007, o 21:59

Żeby hotel był tak samo porządny jak galeria
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
CKielce1

Post autor: CKielce1 » 13 lutego 2007, o 22:05

Super, mimo, że wyobrażałem sobie nieco większą.

26 tys m2 - licząc, ze delikatesy zajmą 4 tys oraz kilka sklepów mniejszych- po 2 tys (nie wiem czemu u jurka www.inwestycje.kielce.pl jest też na 2 piętrze "do 6 tys m2"?), to sklepików nie będzie aż tak wiele. Ale jak napisano wcześniej- ważne by były te, których nie ma u nas gdzie indziej.

I szybciej budować, szybciej :)
---- > Civitas Kielcensis < ----

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 13 lutego 2007, o 22:12

fajnie by było jakby powstał saturn i wszystkie te atrakcje co w zeszłych założeniach.
Obrazek

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 13 lutego 2007, o 22:19

atrakcje typu sciana wspinaczkowa ogrod zimowy napewno powstana bo to bedzie atrakcja w tej galerii nie tylko sklepy,to wsyztsko ma zachecic klijenta do odwiedzenia tej galerii :wink: a wiec spokojnie na pewno to wszytsko sie pojawi :D

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 14 lutego 2007, o 00:43

Dzisiaj byłem w tamtych rejonach i wreszcie do mnie dotarło jak tam się wszystko zmienia na lepsze :D To będzie za kilka lat naprawdę prawdziwe centrum Kielc :D Jednak odstrasza i przeszkadza w krajobrazie budynek między pasmami Warszawskiej :| Jemu remont niewiele da - jego trzeba wyburzyć i lokaorom znaleźć nowe lokale. Ja wiem, że miasto może stracić sporo pieniędzy za wykup tych dwóch budynków i wyburzenie ich, oraz na nowe mieszkania dla obecnych lokatorów, ale wyburzenie tego obiektu to naprawdę sprawa bardzo ważna i prestiżowa dla miasta. Krótko mówiąc to zakała tamtych ostatnio coraz piękniejszych rejonów centrum. Co do nazwy nowej galerii to jak dla mnie IX Wieków pasuje idealnie a nowy projekt na duży plus jeśli chodzi o tamto miejsce (nowy dworzec kolejowy z galerią mógłby też wyglądać podobnie) :D

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 14 lutego 2007, o 00:54

Delikatesy zajma ok. 3 tys. m2, zobaczymy ile bedzie sklepow sieciowych. Mysle, ze ok. 100 butikow powstanie na pewno.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 14 lutego 2007, o 14:40

Możecie mi powiedzieć co wam się tam bardzo podoba w wyglądzie zewnętrznym galerii? Bo jak dla mnie to poza ścianą frontową wygląda to mizernie.
Komisja Rewizyjna czuwa!

maciej

Post autor: maciej » 14 lutego 2007, o 18:19

Tom, odpowiem Ci pytaniem na pytanie: podaj mi JEDNĄ (1) lepszą (nowocześniejszą) realizację w Kielcach z ostatnich... ja wiem 10, 15 lat?

ODPOWIEDZ