Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Ja jestem przeciwny poprzedniej nazwy, dlaczego mamy miec w Kielcach Galerie Warszawska.
Przeciez tylko mieszkancy Kielc beda wiedzieli ze to nazwa od ulicy przy ktorej galeria sie znajduje, a inni jeszcze pomysla ze czczimy stolice czy co
Wydaje mi sie ze obecna nazwa tez jest jeszzce nazwa robocza i jeszcze moze ulec zmianie.
Przeciez tylko mieszkancy Kielc beda wiedzieli ze to nazwa od ulicy przy ktorej galeria sie znajduje, a inni jeszcze pomysla ze czczimy stolice czy co
Wydaje mi sie ze obecna nazwa tez jest jeszzce nazwa robocza i jeszcze moze ulec zmianie.
-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
"Warszawska" - jakoś szybciej się to wymawia, a we Wrocławiu np: jest "Galeria Legnicka".ice pisze:Ja jestem przeciwny poprzedniej nazwy, dlaczego mamy miec w Kielcach Galerie Warszawska.
- Gandalf
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Nowa wizualizacja jest jak najbardziej "in plus", stare projekty były pokazane nie dość dokładnie aby można było pokusić się o jakieś bardziej szczegółowe porównanie. Sam budynek ładny, trochę szkła, ładnie się zapewne wkomponuje.
Co do nazwy to jestem za Galerią IX Wieków. Nazwa ładniejsza, mniej banalna niż Galeria Warszawska.
Co do nazwy to jestem za Galerią IX Wieków. Nazwa ładniejsza, mniej banalna niż Galeria Warszawska.
Super, mimo, że wyobrażałem sobie nieco większą.
26 tys m2 - licząc, ze delikatesy zajmą 4 tys oraz kilka sklepów mniejszych- po 2 tys (nie wiem czemu u jurka www.inwestycje.kielce.pl jest też na 2 piętrze "do 6 tys m2"?), to sklepików nie będzie aż tak wiele. Ale jak napisano wcześniej- ważne by były te, których nie ma u nas gdzie indziej.
I szybciej budować, szybciej
26 tys m2 - licząc, ze delikatesy zajmą 4 tys oraz kilka sklepów mniejszych- po 2 tys (nie wiem czemu u jurka www.inwestycje.kielce.pl jest też na 2 piętrze "do 6 tys m2"?), to sklepików nie będzie aż tak wiele. Ale jak napisano wcześniej- ważne by były te, których nie ma u nas gdzie indziej.
I szybciej budować, szybciej
---- > Civitas Kielcensis < ----
Dzisiaj byłem w tamtych rejonach i wreszcie do mnie dotarło jak tam się wszystko zmienia na lepsze
To będzie za kilka lat naprawdę prawdziwe centrum Kielc
Jednak odstrasza i przeszkadza w krajobrazie budynek między pasmami Warszawskiej
Jemu remont niewiele da - jego trzeba wyburzyć i lokaorom znaleźć nowe lokale. Ja wiem, że miasto może stracić sporo pieniędzy za wykup tych dwóch budynków i wyburzenie ich, oraz na nowe mieszkania dla obecnych lokatorów, ale wyburzenie tego obiektu to naprawdę sprawa bardzo ważna i prestiżowa dla miasta. Krótko mówiąc to zakała tamtych ostatnio coraz piękniejszych rejonów centrum. Co do nazwy nowej galerii to jak dla mnie IX Wieków pasuje idealnie a nowy projekt na duży plus jeśli chodzi o tamto miejsce (nowy dworzec kolejowy z galerią mógłby też wyglądać podobnie)