Salony samochodowe, dealerzy i inwestycje motoryzacyjne
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Bo przywykliśmy do bylejakości niestety... A Toyota faktycznie ma fajne salony. Zresztą, nie tylko to, ale to już na oddzielny tematautor pisze:Cudem nie jest, ale tak wygladaja salony samochodowe, wiec nie placzeToyota jest tu wyjatkiem.
Jak dla mnie dealer który poważnie myśli o współpracy powinien zadbać o właściwą wizualizację. Wiadomo - koszty. Ale to suma sumarum się opłąca. Czemu Romanowski rozwija sieć? W Krakowie otworzył Lexusa. Marka, wyposażenie, serwic, obsługa ale i wygląd i salonu jest zachętą do zakupu.
I wiem co mówię
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
Dzisiaj w Echu jest artykuł o rozwoju branży (!) na Krakowskiej ma być Alfa Romeo i Lancia

Trzy w jednym
1 lutego Fiat dokona małej kosmetyki swojej nazwy.
Trzy działające dotąd odrębnie marki tej firmy - Fiat, Lancia i Alfa Romeo - zostaną połączone organizacyjnie w jedno, czyli Fiat Group Automobile. Trzy w jednym - zgodnie z trendami w kosmetyce?
----------------------------------------
to moze jeszcze fiat tam bedzie?
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
POLSKI ZWIĄZEK MOTOROWY OTWIERA W KIELCACH PRZY ULICY KRAKOWSKIE 32 ASO FIATA, ALFA ROMEO I LANCIA
(...)
Dwukondygnacyjny salon sprzedaży i serwis trzech włoskich marek będzie największy w regionie świętokrzyskim. Jego powierzchnia będzie liczyła w sumie prawie 2 tys. metrów kwadratowych. W obiekcie będzie mieścił się salon samochodowy (parter 360 m kw., piętro 352 m kw.), warsztat (400 m kw.), stacja kontroli pojazdów do 3,5 tony (72 m kw.), blacharnia i lakiernia (400 m kw.) oraz sklep, myjnia, biuro obsługi klienta i magazyn. Na parterze będą prezentowane osobowe i dostawcze modele fiata, a na pietrze Lancie i Alfa Romeo. Natomiast w autoryzowanej stacji obsługi będzie aż 9 stanowisk. (...) Otwarcie już w kwietniu.

Źródło: ECHO DNIA
(...)
Dwukondygnacyjny salon sprzedaży i serwis trzech włoskich marek będzie największy w regionie świętokrzyskim. Jego powierzchnia będzie liczyła w sumie prawie 2 tys. metrów kwadratowych. W obiekcie będzie mieścił się salon samochodowy (parter 360 m kw., piętro 352 m kw.), warsztat (400 m kw.), stacja kontroli pojazdów do 3,5 tony (72 m kw.), blacharnia i lakiernia (400 m kw.) oraz sklep, myjnia, biuro obsługi klienta i magazyn. Na parterze będą prezentowane osobowe i dostawcze modele fiata, a na pietrze Lancie i Alfa Romeo. Natomiast w autoryzowanej stacji obsługi będzie aż 9 stanowisk. (...) Otwarcie już w kwietniu.

Źródło: ECHO DNIA

Dziś przeje żdżałem koło Słabiaka i przyznam,że wygląda to mało ciekawie,w środku niezbyt pięknego salonu kilka Seatów,na zewnątrz żadnej porządnej reklamy marki SEAT.Coś mi się widzi,że nie jest to salon sieci SEATA,tylko jaskaś inicjatywa pana Słabiaka/może niezależny importer/ nie wróże temu przedsięwzcięciu długiego żywota.A swoją drogą nie ma w Kielcach na prawdę nikogo kto by chciał poprowadzić markę SEATA?
-
eM
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
W gazetach idą reklamy salonu Seata, a na stronie seata ani widu ani słychu.darek pisze:Dziś przeje żdżałem koło Słabiaka i przyznam,że wygląda to mało ciekawie,w środku niezbyt pięknego salonu kilka Seatów,na zewnątrz żadnej porządnej reklamy marki SEAT.Coś mi się widzi,że nie jest to salon sieci SEATA,tylko jaskaś inicjatywa pana Słabiaka/może niezależny importer/ nie wróże temu przedsięwzcięciu długiego żywota.A swoją drogą nie ma w Kielcach na prawdę nikogo kto by chciał poprowadzić markę SEATA?
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Myślę, że pylon Seata jest odsunięty od ulicy i przez to mało widoczny ponieważ tamtędy będzie przebiegać drugie pasmo ulicy. Pewnie po wybudowaniu drugiego pasma Solo uporządkuje plac przed salonem.tricky pisze:otworzyl,jest juz szyld Seat'adarek pisze:To w końcu otworzył Słabiak tego SEATA czy nie?Może to ktoś sprawdzić organoleptycznie?Póki co w serwisie SEATA takiego dealera nie stwierdza się.troche malo widoczny,ale jest