Salony samochodowe, dealerzy i inwestycje motoryzacyjne

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 31 stycznia 2007, o 23:35

Ale ten obiekt to zadna prowizorka...przeciez to normalny obiekt, podobny do salonu Citroena.

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 31 stycznia 2007, o 23:39

autor pisze:Ale ten obiekt to zadna prowizorka...przeciez to normalny obiekt, podobny do salonu Citroena.
No nie mów mi tylko że Ci się podoba salon Citroena. Jak tylko tamtędy jadę, to mnie zęby bolą...
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 31 stycznia 2007, o 23:46

Cudem nie jest, ale tak wygladaja salony samochodowe, wiec nie placze :) Toyota jest tu wyjatkiem.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 31 stycznia 2007, o 23:55

autor pisze:Cudem nie jest, ale tak wygladaja salony samochodowe, wiec nie placze :) Toyota jest tu wyjatkiem.
Bo przywykliśmy do bylejakości niestety... A Toyota faktycznie ma fajne salony. Zresztą, nie tylko to, ale to już na oddzielny temat :-)

Jak dla mnie dealer który poważnie myśli o współpracy powinien zadbać o właściwą wizualizację. Wiadomo - koszty. Ale to suma sumarum się opłąca. Czemu Romanowski rozwija sieć? W Krakowie otworzył Lexusa. Marka, wyposażenie, serwic, obsługa ale i wygląd i salonu jest zachętą do zakupu.

I wiem co mówię :D Mój pracodawca nie należy do najtańszych, a mimo to jesteśmy aktualnie lidearmi. I klienci chwalą sobie właśnie 'ciepłą' wizualizację salonu.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
tricky
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tricky » 1 lutego 2007, o 14:07

Dzisiaj w Echu jest artykuł o rozwoju branży (!) na Krakowskiej ma być Alfa Romeo i Lancia
Obrazek

Trzy w jednym

1 lutego Fiat dokona małej kosmetyki swojej nazwy.

Trzy działające dotąd odrębnie marki tej firmy - Fiat, Lancia i Alfa Romeo - zostaną połączone organizacyjnie w jedno, czyli Fiat Group Automobile. Trzy w jednym - zgodnie z trendami w kosmetyce?

----------------------------------------
to moze jeszcze fiat tam bedzie? :wink:

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 6 lutego 2007, o 17:02

POLSKI ZWIĄZEK MOTOROWY OTWIERA W KIELCACH PRZY ULICY KRAKOWSKIE 32 ASO FIATA, ALFA ROMEO I LANCIA

(...)
Dwukondygnacyjny salon sprzedaży i serwis trzech włoskich marek będzie największy w regionie świętokrzyskim. Jego powierzchnia będzie liczyła w sumie prawie 2 tys. metrów kwadratowych. W obiekcie będzie mieścił się salon samochodowy (parter 360 m kw., piętro 352 m kw.), warsztat (400 m kw.), stacja kontroli pojazdów do 3,5 tony (72 m kw.), blacharnia i lakiernia (400 m kw.) oraz sklep, myjnia, biuro obsługi klienta i magazyn. Na parterze będą prezentowane osobowe i dostawcze modele fiata, a na pietrze Lancie i Alfa Romeo. Natomiast w autoryzowanej stacji obsługi będzie aż 9 stanowisk. (...) Otwarcie już w kwietniu.

Obrazek

Źródło: ECHO DNIA
Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 6 lutego 2007, o 20:17

To to juz jest w trakcie realizacji?

darek

Post autor: darek » 7 lutego 2007, o 21:09

To w końcu otworzył Słabiak tego SEATA czy nie?Może to ktoś sprawdzić organoleptycznie?Póki co w serwisie SEATA takiego dealera nie stwierdza się.

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 8 lutego 2007, o 08:06

darek pisze:To w końcu otworzył Słabiak tego SEATA czy nie?Może to ktoś sprawdzić organoleptycznie?Póki co w serwisie SEATA takiego dealera nie stwierdza się.
otworzyl,jest juz szyld Seat'a :wink: troche malo widoczny,ale jest

darek

Post autor: darek » 10 lutego 2007, o 10:12

Dziś przeje żdżałem koło Słabiaka i przyznam,że wygląda to mało ciekawie,w środku niezbyt pięknego salonu kilka Seatów,na zewnątrz żadnej porządnej reklamy marki SEAT.Coś mi się widzi,że nie jest to salon sieci SEATA,tylko jaskaś inicjatywa pana Słabiaka/może niezależny importer/ nie wróże temu przedsięwzcięciu długiego żywota.A swoją drogą nie ma w Kielcach na prawdę nikogo kto by chciał poprowadzić markę SEATA?

eM

Post autor: eM » 10 lutego 2007, o 19:57

darek pisze:Dziś przeje żdżałem koło Słabiaka i przyznam,że wygląda to mało ciekawie,w środku niezbyt pięknego salonu kilka Seatów,na zewnątrz żadnej porządnej reklamy marki SEAT.Coś mi się widzi,że nie jest to salon sieci SEATA,tylko jaskaś inicjatywa pana Słabiaka/może niezależny importer/ nie wróże temu przedsięwzcięciu długiego żywota.A swoją drogą nie ma w Kielcach na prawdę nikogo kto by chciał poprowadzić markę SEATA?
W gazetach idą reklamy salonu Seata, a na stronie seata ani widu ani słychu.

halny

Post autor: halny » 11 lutego 2007, o 20:55

Coś chyba ten PZMOT ściemnia tam nie ma piętra ani takich powierzchni które można uruchomić w kwietniu :lol:

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 12 lutego 2007, o 08:07

tricky pisze:
darek pisze:To w końcu otworzył Słabiak tego SEATA czy nie?Może to ktoś sprawdzić organoleptycznie?Póki co w serwisie SEATA takiego dealera nie stwierdza się.
otworzyl,jest juz szyld Seat'a :wink: troche malo widoczny,ale jest
Myślę, że pylon Seata jest odsunięty od ulicy i przez to mało widoczny ponieważ tamtędy będzie przebiegać drugie pasmo ulicy. Pewnie po wybudowaniu drugiego pasma Solo uporządkuje plac przed salonem.

halny

Post autor: halny » 12 lutego 2007, o 12:12

Jasne że tak. Ulica będzie blisko salonu.

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 12 lutego 2007, o 23:12

Ciekawe czy pojawi sie jakis szyld na samym budynku :?: czy bedzie tylko ten ktory jest teraz

ODPOWIEDZ