Hotel Ibis - ul. Warszawska 19

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 3 stycznia 2007, o 20:56

KamilEm pisze: Hilton jest chyba w Warszawie

Poprawka: ma być. Jak ostatnio byłem w Wawie to wydawało mi się że jest już otwarty http://pl.wikipedia.org/wiki/Hotel_Hilton
racja, czytałem gdzieś...
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 3 stycznia 2007, o 20:59

Tylko, zeby to nie byl Etap... uuuuuu.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 3 stycznia 2007, o 21:02

autor pisze:Tylko, zeby to nie byl Etap... uuuuuu.
Nie :). Zbyt prestiżowa lokalizacja moim zdaniem. Nie ma takiej możliwości nawet.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 3 stycznia 2007, o 21:53

tom pisze:Nie :). Zbyt prestiżowa lokalizacja moim zdaniem. Nie ma takiej możliwości nawet.
A jaka tam ona prestiżowa :) Z trzech stron stare, brzydkie zabudowania. Nie przesadzajmy co do atrakcyjności - prestiżowa to przy Sienkiewicza, Paderewskiego :) Po prostu działka w centrum, ja chciałbym np Campanile - porządny hotel w rozsądnych cenach.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 3 stycznia 2007, o 21:59

Jarek pisze:
tom pisze:Nie :). Zbyt prestiżowa lokalizacja moim zdaniem. Nie ma takiej możliwości nawet.
A jaka tam ona prestiżowa :) Z trzech stron stare, brzydkie zabudowania. Nie przesadzajmy co do atrakcyjności - prestiżowa to przy Sienkiewicza, Paderewskiego :) Po prostu działka w centrum, ja chciałbym np Campanile - porządny hotel w rozsądnych cenach.
Co do atrakcyjności to bym polemizował, w końcu to zawsze centrum, obok będzie Galeria Warszawska, parę kroków do Rynku. Jak nie będzie stawiał tego Orbis to już będzie dobrze :). Liczę na wysoki, solidny obiekt, gabaryty powinny być zbliżone do poprzedniego projektu Dorbudu.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 3 stycznia 2007, o 22:42

autor pisze:Ufff sprzatna te rudery. Mysle, ze hotel bedzie stawiac jakas siec, bo malych firm nie stac na taki grunt. Z tekstu wynika, ze to ma budowac Dorbud, ale nie wiadomo czy jest inwestorem itp. Ja dopiero sie uraduje, bo zobaczeniu projektu :)
Ja już się cieszę :) :lol: :D
To za droga działka, żeby tam powstało byle co.
Warto było protestować :!: 8)

lekomin

Post autor: lekomin » 3 stycznia 2007, o 22:46

Nie chwaląc się :wink: robimy w tej chwili Holiday Inn pod Warszawą, i szybciej stanę na głowie, niż coś takiego w Kielcach ktoś postawi.. Postawią następny 3 gwiazdkowy hotel.

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 3 stycznia 2007, o 23:02

Jarek pisze:
To jedna z najlepszych działek w centrum. Nie mam co do tego wątpliwości. Teraz, po uchwaleniu miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego dla IX Wieków, w ciągu kilku lat po drugiej stronie ulicy powstanie sześciokondygnacyjna prestiżowa pierzeja. Wzdłuż Warszawskiej już powstaje ładna pierzeja. O Galerii Warszawskiej nie wspominając :!: Zresztą ta ostatnia natychmiast pociągnie za sobą obok kolejne mniejsze inwestycje. Kwestią czasu tylko jest remont odcinka Warszawskiej do Rynku i utworzenie uliczki "Nowosilnicznej". W dodatku przynajmniej jedna z bardzo dobrych architektonicznie modernistycznych kamienic miedzy jezdniami zostanie w tym roku wyremontowana, druga jako wystawiona na sprzedaż prawdopodobnie niedługo też doczeka sie remontu.

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 3 stycznia 2007, o 23:07

no to superancko a o co biega z tą 6 kondygnacyjną....
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 3 stycznia 2007, o 23:09

MAŁY pisze:no to superancko a o co biega z tą 6 kondygnacyjną....
Wysokosc zabudowy obiektow od strony IX Wiekow.

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 4 stycznia 2007, o 08:57

No to pieknie :)
A wlasnie ostatnio przejezdzajac tamtedy, i widzac ekipe rozbiorkowa tak sobie pomyslalem ze fajnie bylo by gdyby powstal tam jakis ladny hotel :)
Mam nadzieje ze bedzie to jakis sieciowy hotel i moze wkoncu **** :)
Osobiscie nie liczyl bym na te nawet 6 kondygnacji :? Mysle ze 3 max 4 pietra, i ciekawe czy bedzie to obiekt bardziej nowoczesny czy jakas kamienica, osobicie wolal bym cos nowoczesnego w samym centrum (i szescio pietrowego ;) )
Wsumie co by nie bylo, mysle ze bedzie lepsze od stacji statoil :)

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 4 stycznia 2007, o 10:44

Ja tam się boję że to będzie jakaś zwykła kamienica 2 piętrowa ze spadzistym dachem bez podziemnego parkingu, cofnięta od chodnika. Kolor elewacji zielony, ceglany dach z blachodachówki, i białe okna :(
Myślę, że jeśli inwestorem miała by być jakaś znana sieć to było by o tym słychać.
Szkoda tego miejsca dla jakiegoś tandetnego domku.
Obym się mylił!

Awatar użytkownika
tricky
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tricky » 4 stycznia 2007, o 10:51

ja tez tam widze hotel o ciekawej architekturze i co najmniej 5 pietrach :roll: ale znajac oszednosc inwestorow to moze nie byc tak kolorowo :( no ale poczekajmy na jakis projekt zebysmy moze jednak zaszaleja :D

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 4 stycznia 2007, o 11:45

RZ pisze:To jedna z najlepszych działek w centrum. Nie mam co do tego wątpliwości.
Pod względem lokalizacyjnym jest atrakcyjna ale nie prestiżowa! Co w niej takiego prestiżowego? Chyba zbytnio nadużywacie tego słowa :-)

Dziś było wiadć tam ruch i po mału znika chatka od strony IX Wieków Kielc.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

kampio1

Post autor: kampio1 » 4 stycznia 2007, o 12:46

Znalazłem fajną fotkę z tym terenem, na ktorym ma powstać hotel :D

Obrazek

ODPOWIEDZ