SM Domator - Ślichowice II etap III

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

gosciu

Post autor: gosciu » 17 listopada 2006, o 19:58

A i jeszcze jedno - dlaczego na Slichowicach II ceny mieszkan (na rynku wtornym) zaczynaja sie od 3400, bo jak cos dobre to i kosztowac musi. A jak sie tylko jakies mieszkanie pojawi na sprzedaz to znika w mgnieniu oka - o czyms to swiadczy.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 listopada 2006, o 23:09

Mozna powiedziec, ze jest to w pelni wystarczalna dzielnica, bo jest szkola, przedszkole, kompleks sportowy, park, wiele linii autobusowych, przychodnia, centrum handlowe. Jedyne czego brakuje to wydzial Urzedu Miejskiego, zeby nie trzeba bylo jezdzic do centrum.

Boss
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Boss » 17 listopada 2006, o 23:13

"gosciu" ochłoń :roll:
ślichowice to juz prawie drugi stok sie robi - za kilka lat to będzie jedno wielkie blokowisko, blok na bloku, a za następne kilka lat ten teren spatologizuje sie bardziej niz w tej chwili mój Czarnów :P dla mnie najlepszy jest Czarnów ale tylko ze wzgledu na sentyment bo tu sie wychowałem i spędziłem całe życie. ale gdy tylko pojawi sie okazja to zmykam stąd :P na osiedla które ja osobiscie uważam za nieporównywalnie lepszą lokalizacje niż ślichowice 1 czy 2. dla mnei takie tereny to ostra górka(rewelacja mam tam 2 kumpli - jak dla mnie to ameryka :!: ), pod telegrafem, baranówek, kochanowskiego, rejon przy zalewie,częśc barwinka, częsc pakosza, podkarczówka ale tam z kolei wg mnie lipa z komunikacją ale jak ktos ma auto to go to nie interesuje), domki jednorodzinne na ksmie w pobliżu basenu i po drugiej stronie ul szczecińskiej. acha i jeszcze osiedla które az tak mnie nie urzekły ale wg mnei są lepszym miejscem do zamieszkania niż ślichowice2 - np dąbrowa i osiedle związkowiec (to są te domki po jednej stronie ul orkana) można jeszcze dodac rejon ul leszczyńskiej, szermantowskiego (obok tesco i politechniki), sieje, niektóre rejony szydłówka (rejon ulic, piesza - turystyczna) w centrum np bloki w kwadracie ul kościuszki 1000lecia i manifestu. i wiele wiele innych przykładów...

to jest moje subiektywne spojrzenie na kielecką rzeczywistośc mieszkaniową w której moim zdanie ślichowice wyglądają dośc blado(w porównaniu z terenami które wymieniłem) - to juz nie taka oaza i "ą ę" jak 10 lat temu :idea:
pozdrawiam wszystkich mieszkańców Ślichowic :lol: :D
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2006, o 23:33 przez Boss, łącznie zmieniany 2 razy.
CK|PL|EU

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 listopada 2006, o 23:20

No dobra, dobra tylko, ze my o osiedlach zlozonych z blokow, a nie niskiej jednorodzinnej zabudowie :) wiadomo, ze te lokalizacje są swietne, ale zejdzmy na ziemie i zestawmy osiedla mieszkaniowe, a nie jednorodzinne :P ja mieszkalem na Związkowcu i jesli tylko wroce do Kielc to z checia zamieszkam tam ponownie!

Boss

Post autor: Boss » 17 listopada 2006, o 23:22

autor pisze:No dobra, dobra tylko, ze my o osiedlach zlozonych z blokow, a nie niskiej jednorodzinnej zabudowie :) wiadomo, ze te lokalizacje są swietne, ale zejdzmy na ziemie i zestawmy osiedla mieszkaniowe, a nie jednorodzinne :P ja mieszkalem na Związkowcu i jesli tylko wroce do Kielc to z checia zamieszkam tam ponownie!
podałem też przykłady zabudowy wielorodzinnej :P

fakt niema co porównywac osiedli złożonych z domków a blokowisk :roll: - z niektórymi przykładami mogłem sie zagalopowac :lol:
CK|PL|EU

gosciu

Post autor: gosciu » 18 listopada 2006, o 15:25

...ślichowice to juz prawie drugi stok sie robi...
Kwestia gustu - ja wybieram Slichowice II, bo wiem czego oczekuje od osiedla - wlasnie tego zeby bylo samowystarczalne, zebym nie musial na basen, korty tenisowe, do hipermarketu jechac przez pol Kielc. Zeby dzieci mialy blisko szkole, boisko i ladne place zabaw. Slichowice II spelniaja to w 100%. A osiedla ktore wymieniles - jezeli chodzi o infrastrukture to niestety leza. Kochanowskiego to klapa - jakies odludzie i jakos wykonania blokow jest kiepska. Czarnow - to osiedle starszych ludzi, ja wole mlodych z ktorymi mozna porozmawiac, wyjsc na piwo, spotkac sie - po prostu wole mlodszych sasiadow niz starszych, ktorzy o wszystko maja pretensje. Wazne zeby dzieci mialy sie z kim bawic itd. A czy kiedys te dzieci stana sie lobuzeria to zalezy od nas jak je wychowamy - wiec sie nie obawiaj :)

kleoś

Post autor: kleoś » 19 listopada 2006, o 16:10

ale zadyma sie zrobiła :lol: ,a wszystko z powodu blokowiska :lol: pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
KamilEm
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 19 listopada 2006, o 21:07

kleoś pisze:ale zadyma sie zrobiła :lol: ,a wszystko z powodu blokowiska :lol: pozdrawiam :wink:
Widzisz co żeś narobił? 8)

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 20 listopada 2006, o 14:35

15 listopada oddali wszystkie mieszkanka :) Można się wprowadzać :) Wie ktoś coś może na temat kablówki i internetu?
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

lukas

Post autor: lukas » 20 listopada 2006, o 15:56

sueno pisze:15 listopada oddali wszystkie mieszkanka :) Można się wprowadzać :) Wie ktoś coś może na temat kablówki i internetu?
a prąd i gaz - nie potrzebujesz?
masz ciepła wodę?

kielcek

Post autor: kielcek » 20 listopada 2006, o 16:37

bedzie upc, ale kiedy jak i co to pewnie z czasem. czy wy tez macie takie brzydkie plastikowe zaslepki na scianach wielkosci 20cm x 20cm zamiast ladnego gniazda?

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 21 listopada 2006, o 08:55

lukas: Prąd mam a gaz jakoś nie szczególnie jest mi potrzebny :P Co do ciepłej wody to dziś sprawdze :) Wiem że w piątek sąsiadka zgłaszała jej brak i mieli to załatwić.

kielcek: Ja nie mam zaślepki. Mam puszke z której wychodzi mi pół metrowy kabel antenowy.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

kielcek

Post autor: kielcek » 21 listopada 2006, o 12:18

tez mam puszke i kabel, a obok wneke wielkosci 20x20 zastawiana przykreconym plastikiem. wyglada okropnie.

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 25 listopada 2006, o 21:44

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

voodoo

Post autor: voodoo » 12 grudnia 2006, o 11:19

Rozstawiają żurawia:
Obrazek
Obrazek
:D