SM Domator - Ślichowice II etap III
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
-
gosciu
-
Boss
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
"gosciu" ochłoń
ślichowice to juz prawie drugi stok sie robi - za kilka lat to będzie jedno wielkie blokowisko, blok na bloku, a za następne kilka lat ten teren spatologizuje sie bardziej niz w tej chwili mój Czarnów
dla mnie najlepszy jest Czarnów ale tylko ze wzgledu na sentyment bo tu sie wychowałem i spędziłem całe życie. ale gdy tylko pojawi sie okazja to zmykam stąd
na osiedla które ja osobiscie uważam za nieporównywalnie lepszą lokalizacje niż ślichowice 1 czy 2. dla mnei takie tereny to ostra górka(rewelacja mam tam 2 kumpli - jak dla mnie to ameryka
), pod telegrafem, baranówek, kochanowskiego, rejon przy zalewie,częśc barwinka, częsc pakosza, podkarczówka ale tam z kolei wg mnie lipa z komunikacją ale jak ktos ma auto to go to nie interesuje), domki jednorodzinne na ksmie w pobliżu basenu i po drugiej stronie ul szczecińskiej. acha i jeszcze osiedla które az tak mnie nie urzekły ale wg mnei są lepszym miejscem do zamieszkania niż ślichowice2 - np dąbrowa i osiedle związkowiec (to są te domki po jednej stronie ul orkana) można jeszcze dodac rejon ul leszczyńskiej, szermantowskiego (obok tesco i politechniki), sieje, niektóre rejony szydłówka (rejon ulic, piesza - turystyczna) w centrum np bloki w kwadracie ul kościuszki 1000lecia i manifestu. i wiele wiele innych przykładów...
to jest moje subiektywne spojrzenie na kielecką rzeczywistośc mieszkaniową w której moim zdanie ślichowice wyglądają dośc blado(w porównaniu z terenami które wymieniłem) - to juz nie taka oaza i "ą ę" jak 10 lat temu
pozdrawiam wszystkich mieszkańców Ślichowic

ślichowice to juz prawie drugi stok sie robi - za kilka lat to będzie jedno wielkie blokowisko, blok na bloku, a za następne kilka lat ten teren spatologizuje sie bardziej niz w tej chwili mój Czarnów
to jest moje subiektywne spojrzenie na kielecką rzeczywistośc mieszkaniową w której moim zdanie ślichowice wyglądają dośc blado(w porównaniu z terenami które wymieniłem) - to juz nie taka oaza i "ą ę" jak 10 lat temu
pozdrawiam wszystkich mieszkańców Ślichowic
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2006, o 23:33 przez Boss, łącznie zmieniany 2 razy.
CK|PL|EU
No dobra, dobra tylko, ze my o osiedlach zlozonych z blokow, a nie niskiej jednorodzinnej zabudowie
wiadomo, ze te lokalizacje są swietne, ale zejdzmy na ziemie i zestawmy osiedla mieszkaniowe, a nie jednorodzinne
ja mieszkalem na Związkowcu i jesli tylko wroce do Kielc to z checia zamieszkam tam ponownie!
-
Boss
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
podałem też przykłady zabudowy wielorodzinnejautor pisze:No dobra, dobra tylko, ze my o osiedlach zlozonych z blokow, a nie niskiej jednorodzinnej zabudowiewiadomo, ze te lokalizacje są swietne, ale zejdzmy na ziemie i zestawmy osiedla mieszkaniowe, a nie jednorodzinne
ja mieszkalem na Związkowcu i jesli tylko wroce do Kielc to z checia zamieszkam tam ponownie!
fakt niema co porównywac osiedli złożonych z domków a blokowisk
CK|PL|EU
-
gosciu
Kwestia gustu - ja wybieram Slichowice II, bo wiem czego oczekuje od osiedla - wlasnie tego zeby bylo samowystarczalne, zebym nie musial na basen, korty tenisowe, do hipermarketu jechac przez pol Kielc. Zeby dzieci mialy blisko szkole, boisko i ladne place zabaw. Slichowice II spelniaja to w 100%. A osiedla ktore wymieniles - jezeli chodzi o infrastrukture to niestety leza. Kochanowskiego to klapa - jakies odludzie i jakos wykonania blokow jest kiepska. Czarnow - to osiedle starszych ludzi, ja wole mlodych z ktorymi mozna porozmawiac, wyjsc na piwo, spotkac sie - po prostu wole mlodszych sasiadow niz starszych, ktorzy o wszystko maja pretensje. Wazne zeby dzieci mialy sie z kim bawic itd. A czy kiedys te dzieci stana sie lobuzeria to zalezy od nas jak je wychowamy - wiec sie nie obawiaj...ślichowice to juz prawie drugi stok sie robi...
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
15 listopada oddali wszystkie mieszkanka
Można się wprowadzać
Wie ktoś coś może na temat kablówki i internetu?
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
-
lukas
-
kielcek
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
lukas: Prąd mam a gaz jakoś nie szczególnie jest mi potrzebny
Co do ciepłej wody to dziś sprawdze
Wiem że w piątek sąsiadka zgłaszała jej brak i mieli to załatwić.
kielcek: Ja nie mam zaślepki. Mam puszke z której wychodzi mi pół metrowy kabel antenowy.
kielcek: Ja nie mam zaślepki. Mam puszke z której wychodzi mi pół metrowy kabel antenowy.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
-
kielcek