Prywatyzacja MPK Kielce

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
kaggy

Post autor: kaggy » 5 listopada 2006, o 11:41

a ja myślę że będzie zmuszona poruszać się w ramach istniejącego prawa i dodatkowo funkcjonować na zasadach rynkowych, lepszego zestawu nie jestem w stanie wymyślić. Skoro związkowcy obawiają się zwolnień to widocznie są przekonani że w firmie jest przerost zatrudnienia a efektywność jest na niskim poziomie.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 5 listopada 2006, o 11:45

MAŁY pisze:nie chodzilo mi o mpk ale o prywatną ingerencje w tym przypadku Veolite i to ów firma bedzie mogla robić co zechce!
I od tego jest ZTM, ktory ma narzedzia, dzieki ktorym moze wymagac, a z nich nie korzysta. Przykladowo ZTM ma prawo nie dopuscic do ruchu MANów, poniewaz nie maja miejskiego malowania.

Awatar użytkownika
MAŁY
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MAŁY » 5 listopada 2006, o 18:52

Panie Autorze i takie osoby jak Pan powinny zasaidać w zarządzie ZTM czy podobnym ! :D Nasze MPK Na pewno było by inne lepsiejsze! :lol:
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 5 listopada 2006, o 19:45

Ja w przyszlosci chce :) bede miec po co wracac do Kielc! A chcialbym jeszcze dodac, ze mamy burdel, dlatego, ze w ZTM pracuja dawni pracowniy MPK, ktorzy niestety nie są w stanie wymagac od kolegow.

Pamiętamy wszyscy piekne zalozenie o GPS w transporcie publicznym...

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 5 listopada 2006, o 19:48

autor pisze:Pamiętamy wszyscy piekne zalozenie o GPS w transporcie publicznym...
... którym ZTM przez około rok czasu odpowiadał na łamach swojej strony na wszelkie pomysły dotyczące poprawy funkcjonalnbości. A kiedy już przyszla pora na wprowadzenie tej nowej jakości z witryny ZTMu znikła zakładka "Pytania i odpowiedzi".
Obrazek

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 5 listopada 2006, o 20:36

no wlaśnie tej zaklądki nie ma juz z rok albo i 2 lata! a szkoda bo zawsze można bylo zadać pytanie i dostać odpowiedz chodź nie zawsze zgodna z pytaniem! wlasnie mi tego strasznie brakuje! mam nadzieje ze zrekompensuje mi to powstajaca strona która zaklada nasz autor! :lol: :wink:
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 5 listopada 2006, o 21:52

i tak większość moich pytań olali :evil: ale z drugiej strony, to podzielenie linii 29 i 27 to częściowo moja zasługa :mrgreen: chyba jedyne, co u nich wywalczyłem
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 7 listopada 2006, o 08:19

b@rtek pisze:i tak większość moich pytań olali :evil: ale z drugiej strony, to podzielenie linii 29 i 27 to częściowo moja zasługa :mrgreen: chyba jedyne, co u nich wywalczyłem
Większość moich pytań też olali ale mogę się pochwalić numeracją linii 101, 102, 103 :D

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 listopada 2006, o 19:10

Veolia
17-11-2006

Ponownie wraca sprawa prywatyzacji Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Kielcach. Veolia Transport Polska złożyła drugą ofertę w kieleckim ratuszu. Rozmowy z firmą w sprawie prywatyzacji MPK wznowiono kilka tygodni temu. Rokowania przerwano w lipcu, ponieważ nie doszło do porozumienia między inwestorem, a związkowcami z Solidarności. Na razie oferta Veoli jest analizowana- poinformował Artur Sobolewski, dyrektor wydziału projektów strukturalnych w ratuszu. Dodał, że w ciągu tygodnia powinno się wyjaśnić, czy jest ona na tyle atrakcyjna, aby kontynuować rozmowy.
W opinii dyrektora, w drugiej ofercie Veoli zapisy dotyczące pakietu socjalnego są atrakcyjniejsze niż w poprzedniej. Jego zdaniem, odbywa się to kosztem innych elementów: cenowych, czy inwestycyjnych.
Artur Sobolewski podkreślił jednak, że to związkowcy w kontynuowanych ewentualnie negocjacjach zdecydują, czy pakiet socjalny rzeczywiście jest wystarczająco bezpieczny.

Źródło: Radio Kielce

maark

Post autor: maark » 18 listopada 2006, o 11:34

autor pisze: Jego zdaniem, odbywa się to kosztem innych elementów: cenowych, czy inwestycyjnych.
Nie ważni pasażerowie, nie ważne że po Kielcach będą jeżdziły stare gruchoty, najważniejsi związkowcy i ich roszczenia. Nie no to już przegięcie!!!

eM

Post autor: eM » 18 listopada 2006, o 17:35

Właśnie dzisjaj miałem okazję widzieć zejście z elementów inwestycyjnych: 664 z niedziałającymi tylnymi drzwiami. I wzmocnienie elementów socjalnych - czyli warczący kierowca cytuje. Jak nie działają tylne drzwi to idzie się do przodu
Jak długo jeszcze będziemy znosić to dziadostwo?

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 18 listopada 2006, o 17:51

Marc pisze:Jak długo jeszcze będziemy znosić to dziadostwo?
Dopoki ja nie zaczne tam pracowac 8)

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 18 listopada 2006, o 18:06

No to Jerzy wkraczaj do akcji :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 18 listopada 2006, o 18:43

MAŁY pisze:No to Jerzy wkraczaj do akcji :D
No ale studia musze skonczyc :roll: a wtedy ktos to moze zrobic za mnie :( :( :(

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 18 listopada 2006, o 18:59

autor pisze:
MAŁY pisze:No to Jerzy wkraczaj do akcji :D
No ale studia musze skonczyc :roll: a wtedy ktos to moze zrobic za mnie :( :( :(
To ja zrobie studia za Ciebie, a Ty na Stanowisko :D
Obrazek

ODPOWIEDZ