Ryszard Grzyb "Pod Żaglami" - ul.Klonowa 55A

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

gość

Post autor: gość » 21 listopada 2005, o 11:31

Projekt zewnętrzny może i fajny, ale nawet duże mieszkania zaprojektowane tak, że nie da się zrobić dwóch łazienek, a co najgorsze żeby się dostać do kuchni lub aneksu kuchennego (zresztą często bez okna) trzeba przechodzić przez tzw.salon, czyli duży pokój. Myślę, że projektanci jednak troszeczkę się nie popisali - trudno mówić o apartamencie 4-pokojowym, gdzie nie ma możliwości ustanowienia takiego ciągu komunikacyjnego, żeby wejscie do kuchni mogło być oddzielne.

gość

Post autor: gość » 23 listopada 2005, o 17:00

aneksy kuchenne często bez okien? to chyba ktos nie widzial oferowanych przy klonowej mieszkan

bart!!

Post autor: bart!! » 25 grudnia 2005, o 10:57

hotel byłby fajny i kazdy chciałby aby kielce były centrum rekreacyjno hotelowym. Trzeba jednak pamiętać ile kosztuje budowa hotelu i ile lat sie zwraca taka inwestycja nie chce nawet podjemowac polemiki z osobami które uważaja ze mamy targi i hotel nie musi być obłożony 365dni w roku itp. moze to i prawda ale generalnie hotel to inwestycja która długo sie zwraca szczególnie w kielcach i nikt mnie nie przekona ze kielce to centrum biznesu i turystyki.

Po drugie primo to nie nie demonizowałbym obecnego znaczenia okolicy zalewu jako super terenu rekreacyjnego i właściwie to czemu nie budować tam mieszkań wnerwił bym sie jakby ktoś stawiał blok na szczycie telegrafu w lesie na skoczni ale tam:/, jakkolwiek (z tego co słyszałem Grzyb ma zamiar budowac tam budynek stricte rekreacyjny jako trzecia część inwestycji) i myśle ze to dobrze ze teren ma gospodarza )który cokolwiek by nie robił nie zadowoli wszystkich mnie tez bo to nie mozliwe).

Wracając do hotelu to jezeli to jest taki lukratywny biznesik bo Kielce odwiedza tylu turystów a zalew to takie super miejsce na hotel to jest kawał terenu pomiędzy Grzybową miedzą a Sparem(supermarketem który z rekreacja niema wiele wspólnego) na której mozna wybudować Hotel Palace ***** jezeli tylko ktoś wyłozy na to kase.

Świąteczne pozdro dla forumowiczów

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 25 grudnia 2005, o 11:26

Sek w tym, ze beda to nieodwracalne zmiany, a przestrzen publiczna w potaci plazy juz niebawem zamieni sie w prywatną...tak wlasnie bedzie :( obok rowniez Grzyb stara sie o zakup terenow, bo chce postawic kompleks sportowy. Blok w obecnej formie popieram,bo fajny projekt, ale lokalizacji raczej nie.

bart!!

Post autor: bart!! » 25 grudnia 2005, o 11:41

tereny o które się stara to nie te w strone spara, a z tego co zaobserwowałem na spacerze to po plaży biegnie ścieżka rowerowa miasta więc jakoś sie to musi wyjasnic i jestem przekonany ze plaża nie stanie sie prywatna :!: Dać mu szanse chłopinie! przy okazji Świąteczne pozdrowienia dla Ciebie autorze fajna stronka

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 25 grudnia 2005, o 11:43

Moze sie kiedys oswoje z mysla,ze tam powstanie blok :) bo projekt jest bardzo fajny.

Dzieki, nawzajem :):):)

halny
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: halny » 25 grudnia 2005, o 11:52

Należy przypilnować aby ewentualny inwestor który zainwestuje w miejscu dworca PKP nie zlikwidował kolei żelaznej - bo pózniej chłopinie pozostanie dać tylko szansę :lol:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 25 grudnia 2005, o 11:55

hehehe 8)

bart!!

Post autor: bart!! » 25 grudnia 2005, o 12:10

jak dla mnie to powstanie bloku na klonowej niczego nie likwiduje poza dziurą po starym Relaxie jezeli natomiast dle Ciebie halny jest to likwidacja czegokolwiek co bylo Ci potrzebne w życiu i to jest mi przykro szczególnie w to świąteczne południe :lol:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 25 grudnia 2005, o 12:11

likwidacja przestrzeni publicznej na cele prywatne...

halny

Post autor: halny » 25 grudnia 2005, o 12:35

Nie wykraczaj Bart poza pewne ramy zwłaszcza że ja mam swoje prywatne zdanie / Ty także ? / akurat pokrywające się z decyzją Rady Miejskiej która sprzedała teren dawnego Relaxu z zapisem co ma tam powstać . Inwestor wiedział co ma tam postawić. Prawda ? Poza tym uważam że b.dobrze że planuje kolejne obiekty.

bart!!

Post autor: bart!! » 25 grudnia 2005, o 12:51

No to juz jest dyskusja o tym co uwazasz za publiczne a co za prywatne. bo jak dla mnie to jak kupuje sobie działkę i płacę za nią pieniedzmi wydrukowanymi prze NBP to to jest moja przestrzeń i mam gdzies to czy ktoś chce tam pic wino zbierac poziomki czy chodzić na skróty do panienki. a nawet jak plaży nie bedzie to mnie to nie interesuje wogóle a jak wy sie tam kąpiecie to am sorry :(

Do Halnego
kolei to nie zlikwiduja Ty bys sie halny napewno na torach położył żeby ostatni pociąg zabierający resztki narzedzi nie wjechał na stacje a zaraz po tym jakbys przezył to mógłbyś sie wysmarowć olejkiem i iść na plaże protestować daj wtedy cynk na forumie to wpadne z cyfrówką:lol:

bart!!

Post autor: bart!! » 25 grudnia 2005, o 12:53

halny szacunek kazdy ma zdanie

bart!!

Post autor: bart!! » 25 grudnia 2005, o 12:56

ja poprostu nie uwazam ze ten teren jest super miejscem na hotel nie jestem przeciwnikiem mieszkan nad zalewem mam gdzies plaze a forum jest po to zeby dyskutować wszystko w temacie

halny

Post autor: halny » 25 grudnia 2005, o 13:14

Nie ośmieszaj się polemiką prowadzoną na takim poziomie zwłaszcza że to forum Kielc a nie kiboli / proponuję przemyśleć tekst z 11.51 /

ODPOWIEDZ