autobusy w centrum
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
autobusy w centrum
w związku z zamknięciem centrum miasta dla ruchu samochodowego - prędzej czy później to nastąpi - chciałem zaproponować, by bardziej zmienić linie autobusowe w śródmieściu. słyszałem, że mają wjeżdżać w wesołą, jechać czerwonego krzyża i wracać jana pawła II. pewnie ten ruch będzie jednostronny, bo nie wiem, jak włączałyby się w ruch z wesołej w seminaryjską.
to co, chciałem zaproponować, wiąże się z planami budowy ulicy nowoleśnej, łączącej leśną z nowym światem i IX wieków kielc. do świetna okazja, żeby autobusy jeździły przez miasto nie tylko paderewskiego, ale również na linii jana pawła II-kapitulna-leśna-nowoleśna-IX wieków. to byłoby dla pasażerów bardzo wygodne, autobusy nie miałyby problemów z powracaniem do ruchu głównymi ulicami (skrzyżowania ze światłami po obu stronach).
jakie jest wasze zdanie? >>sceptycyzm z założenia<< niemile widziany.
to co, chciałem zaproponować, wiąże się z planami budowy ulicy nowoleśnej, łączącej leśną z nowym światem i IX wieków kielc. do świetna okazja, żeby autobusy jeździły przez miasto nie tylko paderewskiego, ale również na linii jana pawła II-kapitulna-leśna-nowoleśna-IX wieków. to byłoby dla pasażerów bardzo wygodne, autobusy nie miałyby problemów z powracaniem do ruchu głównymi ulicami (skrzyżowania ze światłami po obu stronach).
jakie jest wasze zdanie? >>sceptycyzm z założenia<< niemile widziany.
lepsze jest wrogiem dobrego
Moje zdanie jest pozytywne, ale chcialbym, zeby ta komunikacja stala sie czyms charakterystycznym dla miasta... nie wiem? Moze jakies inne autobusy czy pojazdy. Mozna zrobic cos, co kursowaloby tylko w relacji głowna ulica-centrum-glowna ulica, zalozmy IX Wieków-Rynek-Ogrodowa. Da sie cos takiego zrobic, a z tego co mowi prezydent to szykuje sie jakas niespodzianka.
-
_masster
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Ja sobie to wyobrażam bo widziałem takie miasta (nie w Polsce) gdzie autobusy kursują po deptakach między ludźmi.autor pisze:Troche tylko nie wyobrazam sobie kursowania pzrez Rynek
Mam nadzieję, że wypali pomysł autobusów w centrum z orygnalnymi pojazdami. Bardzo podoba mi się koncepcja autobusów piętrowych!
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
A co byście powiedzieli na takie pojazdy w centrum:

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... ost9830254
Na moje oko to jest tramwaj bezszynowy. To zdjęcie jest akurat z nowootwartej łódzkiej Manufaktury. Takie coś mogłoby jeździć u nas po centrum.

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... ost9830254
Na moje oko to jest tramwaj bezszynowy. To zdjęcie jest akurat z nowootwartej łódzkiej Manufaktury. Takie coś mogłoby jeździć u nas po centrum.
Komisja Rewizyjna czuwa!