Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

olek

Post autor: olek » 3 sierpnia 2006, o 08:51

autor pisze:Wkur... mnie Echo i jeszcze bardziej osoba pisząca artykuły. Nie wiem jak mozna to powstrzymac, ale tak tego zostawic nie mozna. Tesco ma ponad 10000m2 i jak budowali GE, to Echo czy Slowo az pialo z zachwytu...
tania sensacja dźwignią echa a jak sie nie podobać będzie kupowanie w nowej galerii to nic łatwiejszego jak nie chodzić tam :x

olek

Post autor: olek » 3 sierpnia 2006, o 08:54

a jaka jest alternatywa dla wykorzystania takiego fajnego terenu, może redakcja echa cos zaproponuje, to wtedy bedzie dyskusja a nie sensacja i krytyka o która jak sie okazuje bardzo łatwo,
wystarczy zapytac jednego wkurzonego , zacytowac w gazecie i klimat nieprzychylny narasta, fee

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: tom » 3 sierpnia 2006, o 09:52

Są już pierwsze wizualizacje. Niewiele z nich widać, ale zawsze:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
http://www.echodnia.eu/
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 3 sierpnia 2006, o 10:05

No cóż - galeria oczywiście tak, ale hipermarket w centrum jest nie do przyjęcia. Sęk w tym, zeby miasto postawiło taki warunek i doprowadziło do budowy galerii bez hipermarketu.

Awatar użytkownika
kaggy

Post autor: kaggy » 3 sierpnia 2006, o 13:10

najbardziej mnie rozsmiesza LPR ktore tradycyjnie chce byc swietsze od papieza

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 3 sierpnia 2006, o 18:33

Projekt jest naprawde ambitny jak na miasto naszej wielkosci! Jest zielen, jest duzo elementow, ktore nie są zwiazane z handlem. Echo ostro robi nagonke... Ja chcialbym zwrocic uwage, ze Echo moglo dotrzec do projektu przed jego modernizacja, a w piatek bylo napisane, ze obecnie trwaja prace, ktore zmniejsza badz tez usuna hipermarket. Pewnie chodzi o zmiane na delikatesy. Od dzisiaj bede codziennie trzymal kciuki za realizacje przedsiewziecia, a jesli tylko zdobede kontakt do przedstawiciela inwestora to przekaze osobiscie swoja opinie. Szkoda, ze Wyborcza nic nie pisze...ale :(

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 3 sierpnia 2006, o 22:45

jak myślicie? może jakaś sieć chce dobić Kinoplex który prosperuje kiepsko (podobno Kinoplex Kielce to jedyny, który na siebie zarabia)? Osobiście lubię to kino i byłoby mi go bardzo szkoda... Aczkolwiek chętnie widziałbym w Kielcach SilverScreen albo Multikino (za to jakoś nie chcę Cinema City)
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 3 sierpnia 2006, o 23:29

Czuję, że w dzisiejszym wydaniu ED ładnie obsmarują galerię :evil:. W końcu piątkowe wydanie najbardziej poczytne.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 3 sierpnia 2006, o 23:34

Tym razem napisza, ze budowa galerii przyczyni sie do smierci kilku tysiecy mieszkancow i dokona uwstecznienia miasta.

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 3 sierpnia 2006, o 23:45

Nie, jeszcze nie było drobnych kupców i to oni pewnie dziś zabiorą głos. Po tym przyjdzie pora na mieszkańców okolicznych i szkoły (bo młodzież będzie tam na wagary chodziła). Po tej wspaniałej serii srtykułów pozostanie tylko postawić krzyżyk z napisem: "projekt zmarł dzięki ED"...
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 4 sierpnia 2006, o 06:49

Jak na razie to nic nie ma, chyba, że w papierowej wersji jest artykuł? Czyżby skończyły się autorce argumenty przeciw budowie?
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Nowak
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Nowak » 4 sierpnia 2006, o 14:42

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 4 sierpnia 2006, o 16:30

Obrazek

Inwestor o planach wybudowania galerii u zbiegu ulic Warszawskiej i Polnej w Kielcach.

4-08-2006, 14:42:46

Nowoczesna, wielopoziomowa galeria z kilkudziesięcioma punktami handlowymi, gastronomicznymi i usługowymi być może powstanie u zbiegu ulic Warszawskiej i Polnej w Kielcach.

Koncepcja obiektu została opracowana z uwzględnieniem otaczającej zabudowy. Inwestor zapowiada, że po złożeniu w urzędzie miasta wniosku o zmianę miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego projekt zostanie poddany społecznej konsultacji. Poinformował jednocześnie, że wbrew informacjom, które pojawiły się w mediach w obiekcie nie powstanie hipermarket.

Kamil Olak- RK

:arrow: http://www.radio.kielce.com.pl/index.ph ... 695366.txt

--------------------

Obrazek

LPR i SLD mówią jednnym głosem w sprawie budowy hipermarketu przy ul. Warszawskiej w Kielcach.

4-08-2006, 14:31:42

Budowa hipermarketu w centrum miasta nie jest korzystna dla jego infrastruktury i rozwoju. Taką opinię wyraził w Radiu Kielce Grzegorz Dorobek, sekretarz okręgu świętokrzyskiego Ligi Polskich Rodzin. Przy ulicy Warszawskiej w Kielcach planowana jest budowa wielkopowierzchniowego i wielofunkcyjnego obiektu handlowego.

Grzegorz Dorobek powiedział, że nie ma nic przeciwko hipermarketom, jednak - jego zdaniem - powinny one być zlokalizowane na obrzeżach miasta.
Z tą opinią zgodził się lewicowy radny Kielc, Jerzy Borończyk. Wyjaśnił, że na razie do Rady nie wpłynął taki wniosek. Dodał jednak, że - jego zdaniem - w planach zagospodarowania przestrzennego miasta nie powinno być miejsca na budowę takiego obiektu w centrum.
Liga Polskich Rodzin skierowała do laski marszałkowskiej projekt ustawy, zgodnie z którą zakazany byłby handel w niedzielę i święta w sklepach i innych obiektach usługowych, zatrudniających powyżej pięciu osób. Zdaniem Grzegorza Dorobka jest to projekt, który ma na celu obronę rodziny i prawa do odpoczynku w dni wolne.
Nie zgodził się z nim Jerzy Borończyk, który twierdzi, że każdy ma prawo wyboru, kiedy i gdzie będzie robił zakupy, czy spędzał wolny czas. Dodał, że ustawa pozwala na spekulację i pewien rodzaj dyskryminacji.

:arrow: http://www.radio.kielce.com.pl/index.ph ... 694702.txt

------------------------

Ale te LPR-y są k..wa tępe :evil:. Jaki hipermarket :?: :!:
Komisja Rewizyjna czuwa!

andbas

Post autor: andbas » 4 sierpnia 2006, o 16:54

no mamy jasnosc hipermarketu nie bedzie, co nie znaczy ze nie bedzie tam supermarketu - jesli powstanie to mam nadzieje ze beda to jakies delikatesy, a panom z rady potrzeba uswiadomienia, inwestor pewnie i tak sie tym zajmie - oby skutecznie,
a co do zamykania w niedziele obiektow zatrudniajacych powyzej 5 osób - To co kina i restauracje tez pozamykaja?

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 4 sierpnia 2006, o 17:57

Co Echo znowu prowadzi kampanie pro GE itp.? Niech sie tloczy ta gazeta, ja jej wiecej nie chce czytac.

Boli mnie jeszcze jedno, tępe osoby nie są w stanie przyswoic pewnych racji.

ODPOWIEDZ