tania sensacja dźwignią echa a jak sie nie podobać będzie kupowanie w nowej galerii to nic łatwiejszego jak nie chodzić tamautor pisze:Wkur... mnie Echo i jeszcze bardziej osoba pisząca artykuły. Nie wiem jak mozna to powstrzymac, ale tak tego zostawic nie mozna. Tesco ma ponad 10000m2 i jak budowali GE, to Echo czy Slowo az pialo z zachwytu...
Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
olek
-
olek
Projekt jest naprawde ambitny jak na miasto naszej wielkosci! Jest zielen, jest duzo elementow, ktore nie są zwiazane z handlem. Echo ostro robi nagonke... Ja chcialbym zwrocic uwage, ze Echo moglo dotrzec do projektu przed jego modernizacja, a w piatek bylo napisane, ze obecnie trwaja prace, ktore zmniejsza badz tez usuna hipermarket. Pewnie chodzi o zmiane na delikatesy. Od dzisiaj bede codziennie trzymal kciuki za realizacje przedsiewziecia, a jesli tylko zdobede kontakt do przedstawiciela inwestora to przekaze osobiscie swoja opinie. Szkoda, ze Wyborcza nic nie pisze...ale 
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
jak myślicie? może jakaś sieć chce dobić Kinoplex który prosperuje kiepsko (podobno Kinoplex Kielce to jedyny, który na siebie zarabia)? Osobiście lubię to kino i byłoby mi go bardzo szkoda... Aczkolwiek chętnie widziałbym w Kielcach SilverScreen albo Multikino (za to jakoś nie chcę Cinema City)
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Nie, jeszcze nie było drobnych kupców i to oni pewnie dziś zabiorą głos. Po tym przyjdzie pora na mieszkańców okolicznych i szkoły (bo młodzież będzie tam na wagary chodziła). Po tej wspaniałej serii srtykułów pozostanie tylko postawić krzyżyk z napisem: "projekt zmarł dzięki ED"...
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:

Inwestor o planach wybudowania galerii u zbiegu ulic Warszawskiej i Polnej w Kielcach.
4-08-2006, 14:42:46
Nowoczesna, wielopoziomowa galeria z kilkudziesięcioma punktami handlowymi, gastronomicznymi i usługowymi być może powstanie u zbiegu ulic Warszawskiej i Polnej w Kielcach.
Koncepcja obiektu została opracowana z uwzględnieniem otaczającej zabudowy. Inwestor zapowiada, że po złożeniu w urzędzie miasta wniosku o zmianę miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego projekt zostanie poddany społecznej konsultacji. Poinformował jednocześnie, że wbrew informacjom, które pojawiły się w mediach w obiekcie nie powstanie hipermarket.
Kamil Olak- RK
--------------------

LPR i SLD mówią jednnym głosem w sprawie budowy hipermarketu przy ul. Warszawskiej w Kielcach.
4-08-2006, 14:31:42
Budowa hipermarketu w centrum miasta nie jest korzystna dla jego infrastruktury i rozwoju. Taką opinię wyraził w Radiu Kielce Grzegorz Dorobek, sekretarz okręgu świętokrzyskiego Ligi Polskich Rodzin. Przy ulicy Warszawskiej w Kielcach planowana jest budowa wielkopowierzchniowego i wielofunkcyjnego obiektu handlowego.
Grzegorz Dorobek powiedział, że nie ma nic przeciwko hipermarketom, jednak - jego zdaniem - powinny one być zlokalizowane na obrzeżach miasta.
Z tą opinią zgodził się lewicowy radny Kielc, Jerzy Borończyk. Wyjaśnił, że na razie do Rady nie wpłynął taki wniosek. Dodał jednak, że - jego zdaniem - w planach zagospodarowania przestrzennego miasta nie powinno być miejsca na budowę takiego obiektu w centrum.
Liga Polskich Rodzin skierowała do laski marszałkowskiej projekt ustawy, zgodnie z którą zakazany byłby handel w niedzielę i święta w sklepach i innych obiektach usługowych, zatrudniających powyżej pięciu osób. Zdaniem Grzegorza Dorobka jest to projekt, który ma na celu obronę rodziny i prawa do odpoczynku w dni wolne.
Nie zgodził się z nim Jerzy Borończyk, który twierdzi, że każdy ma prawo wyboru, kiedy i gdzie będzie robił zakupy, czy spędzał wolny czas. Dodał, że ustawa pozwala na spekulację i pewien rodzaj dyskryminacji.
------------------------
Ale te LPR-y są k..wa tępe
Komisja Rewizyjna czuwa!
no mamy jasnosc hipermarketu nie bedzie, co nie znaczy ze nie bedzie tam supermarketu - jesli powstanie to mam nadzieje ze beda to jakies delikatesy, a panom z rady potrzeba uswiadomienia, inwestor pewnie i tak sie tym zajmie - oby skutecznie,
a co do zamykania w niedziele obiektow zatrudniajacych powyzej 5 osób - To co kina i restauracje tez pozamykaja?
a co do zamykania w niedziele obiektow zatrudniajacych powyzej 5 osób - To co kina i restauracje tez pozamykaja?