Turecka dzielnicatk3008 pisze:co za syf na tej Zagórskiej!!![]()
Spacerkiem po placach budowy - raport
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Wizualka nowego budynku na Herbach:
http://www.oferty.net/lokal-do-wynajeci ... e,l2320497
Lokale o powierzchni 25,03m2, 12,78m2, 39,46m2 w piwnicy w nowoczesnym budynku położonym niedaleko II Urzędu Skarbowego.
Termin oddania budynku II kwartał 2011 r.
Projekt budynku cechuje prostota i minimalizm. Powierzchnie użytkowe budynku pozwalają na dostosowanie ich do potrzeb indywidualnych klientów. Bliska odległość od Urzędu Skarbowego, czyni je idealnym miejscem pod działalność księgową, rachunkową, biura doradztwa podatkowego, Dodatkowo dobra ekspozycja dużych witryn okiennych pozwala na wykorzystanie parteru budynku pod różnego rodzaju działalność handlowo-usługowo- magazynową.
http://www.oferty.net/lokal-do-wynajeci ... e,l2320497
Lokale o powierzchni 25,03m2, 12,78m2, 39,46m2 w piwnicy w nowoczesnym budynku położonym niedaleko II Urzędu Skarbowego.
Termin oddania budynku II kwartał 2011 r.
Projekt budynku cechuje prostota i minimalizm. Powierzchnie użytkowe budynku pozwalają na dostosowanie ich do potrzeb indywidualnych klientów. Bliska odległość od Urzędu Skarbowego, czyni je idealnym miejscem pod działalność księgową, rachunkową, biura doradztwa podatkowego, Dodatkowo dobra ekspozycja dużych witryn okiennych pozwala na wykorzystanie parteru budynku pod różnego rodzaju działalność handlowo-usługowo- magazynową.
- tomasz2719
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Nowy blok operacyjny w Świętokrzyskim Centrum Matki i Noworodka
W Świętokrzyskim Centrum Matki i Noworodka w Kielcach trwa budowa nowego bloku operacyjnego, a niebawem zostanie zakończony remont sali pooperacyjnej.
Andrzej Witczak ordynator oddziału położniczo-ginekologicznego informuje, że powstaną dwie sale operacyjne, do operacji klasycznych i endoskopowych.
Prowadzone prace budowlane wiążą się z utrudnieniami związanymi ze zmniejszoną liczbą miejsc parkingowych na terenie szpitala. Andrzej Witczak dodaje, że kończy się remont sali pooperacyjnej położniczej, która została przystosowana do najnowszych standardów. Będą oddzielne stanowiska, każde ze sprzętem monitorującym. Pomieszczenie będzie klimatyzowane.
Rafał Szpak dyrektor Szpitala przy ulicy Prostej podkreśla, że unowocześniony zostanie również oddział intensywnej terapii noworodka.
Jednym z ostatnio zakończonych remontów jest odnowienie sali porodów rodzinnych. Świętokrzyskie Centrum Matki i Noworodka jest jedynym w województwie świętokrzyskim szpitalem z najwyższym, trzecim stopniem referencyjności dla świadczeń z zakresu ginekologii i neonatologii.
http://www.radio.kielce.pl/page,,Nowy-b ... ceaa6.html
W Świętokrzyskim Centrum Matki i Noworodka w Kielcach trwa budowa nowego bloku operacyjnego, a niebawem zostanie zakończony remont sali pooperacyjnej.
Andrzej Witczak ordynator oddziału położniczo-ginekologicznego informuje, że powstaną dwie sale operacyjne, do operacji klasycznych i endoskopowych.
Prowadzone prace budowlane wiążą się z utrudnieniami związanymi ze zmniejszoną liczbą miejsc parkingowych na terenie szpitala. Andrzej Witczak dodaje, że kończy się remont sali pooperacyjnej położniczej, która została przystosowana do najnowszych standardów. Będą oddzielne stanowiska, każde ze sprzętem monitorującym. Pomieszczenie będzie klimatyzowane.
Rafał Szpak dyrektor Szpitala przy ulicy Prostej podkreśla, że unowocześniony zostanie również oddział intensywnej terapii noworodka.
Jednym z ostatnio zakończonych remontów jest odnowienie sali porodów rodzinnych. Świętokrzyskie Centrum Matki i Noworodka jest jedynym w województwie świętokrzyskim szpitalem z najwyższym, trzecim stopniem referencyjności dla świadczeń z zakresu ginekologii i neonatologii.
W sumie nie wiedziałem w jakim wątku to napisać, ale to co widziałem nie podoba mi się zupełnie. Urząd wojewódzki z tego co pamiętam miał kilka lat temu zmienianą elewację i okna wymieniane a teraz co zobaczyłem to porażka chyba niszczą się te panele szklane a w ich miejsce wstawiają zupełnie nie pasujące do reszty w kolorze ciemno-zielonym. Jak można taka szakownicę robic na UW. Wstyd wstyd.....
Ponadto na okrzei na wprost wyjazdu z ulicy jasnej ogrodzili teren i zacząła sie budowa, jast tam nawet jakiś niewielki dżwig z tego co widziałem, nie wiem tylko co tam ma powstać pewno kolejny niewielki budenek pół mieszkalny pół usługowy.
Ponadto na okrzei na wprost wyjazdu z ulicy jasnej ogrodzili teren i zacząła sie budowa, jast tam nawet jakiś niewielki dżwig z tego co widziałem, nie wiem tylko co tam ma powstać pewno kolejny niewielki budenek pół mieszkalny pół usługowy.
- andrzeej
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Echo o tym pisało: http://www.mmkielce.eu/artykul/piegowat ... 74998.htmlciekawski pisze:W sumie nie wiedziałem w jakim wątku to napisać, ale to co widziałem nie podoba mi się zupełnie. Urząd wojewódzki z tego co pamiętam miał kilka lat temu zmienianą elewację i okna wymieniane a teraz co zobaczyłem to porażka chyba niszczą się te panele szklane a w ich miejsce wstawiają zupełnie nie pasujące do reszty w kolorze ciemno-zielonym. Jak można taka szakownicę robic na UW. Wstyd wstyd.....
A ja myślałem, że to kolejny pomysł na art, po jaskółceciekawski pisze:W sumie nie wiedziałem w jakim wątku to napisać, ale to co widziałem nie podoba mi się zupełnie. Urząd wojewódzki z tego co pamiętam miał kilka lat temu zmienianą elewację i okna wymieniane a teraz co zobaczyłem to porażka chyba niszczą się te panele szklane a w ich miejsce wstawiają zupełnie nie pasujące do reszty w kolorze ciemno-zielonym. Jak można taka szakownicę robic na UW. Wstyd wstyd.....
Fakt, wyglada to źle.