Spacerkiem po placach budowy - raport

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 8 stycznia 2011, o 19:59

tk3008 pisze:co za syf na tej Zagórskiej!! :shock: :evil:
Turecka dzielnica :)
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

hey
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: hey » 9 stycznia 2011, o 11:23

Wizualka nowego budynku na Herbach:
http://www.oferty.net/lokal-do-wynajeci ... e,l2320497

Lokale o powierzchni 25,03m2, 12,78m2, 39,46m2 w piwnicy w nowoczesnym budynku położonym niedaleko II Urzędu Skarbowego.

Termin oddania budynku II kwartał 2011 r.

Projekt budynku cechuje prostota i minimalizm. Powierzchnie użytkowe budynku pozwalają na dostosowanie ich do potrzeb indywidualnych klientów. Bliska odległość od Urzędu Skarbowego, czyni je idealnym miejscem pod działalność księgową, rachunkową, biura doradztwa podatkowego, Dodatkowo dobra ekspozycja dużych witryn okiennych pozwala na wykorzystanie parteru budynku pod różnego rodzaju działalność handlowo-usługowo- magazynową.

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 9 stycznia 2011, o 13:18

W którym to jest dokładnie miejscu?

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 9 stycznia 2011, o 13:26

Ulica Długa, blisko skrzyżowania z ul. Częstochowską. Jeśli elewacja jest już skończona, to wybrano lepszą kolorystykę - biały i szary/popielaty.

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 12 stycznia 2011, o 09:06

Bohaterów Warszawy, stacja Statoil 1-2-3.
Obrazek

Awatar użytkownika
tomasz2719
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tomasz2719 » 12 stycznia 2011, o 20:20

Rzeczywiście widziałem tą stacje benzynową. Jak już przedłużą Bohaterów Warszawy to będzie to miało nawet większy sens niż teraz.

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 12 stycznia 2011, o 23:39

Już teraz będzie miało sens, bo najbliższa stacja jest na Al. Solidarności, a w drugą stronę - dopiero na Ściegiennego.

Kot

Post autor: Kot » 13 stycznia 2011, o 10:48

Bliżej jest jeszcze na Żródłowej.

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 13 stycznia 2011, o 12:48

Faktycznie, ale tylko dla jadących w stronę Tarnowskiej. Jadąc od drugiej strony nie ma zawrotki, więc bardziej się opłaca dojechać do Al. Solidarności.

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 19 stycznia 2011, o 20:54

Nowy blok operacyjny w Świętokrzyskim Centrum Matki i Noworodka

W Świętokrzyskim Centrum Matki i Noworodka w Kielcach trwa budowa nowego bloku operacyjnego, a niebawem zostanie zakończony remont sali pooperacyjnej.

Andrzej Witczak ordynator oddziału położniczo-ginekologicznego informuje, że powstaną dwie sale operacyjne, do operacji klasycznych i endoskopowych.

Prowadzone prace budowlane wiążą się z utrudnieniami związanymi ze zmniejszoną liczbą miejsc parkingowych na terenie szpitala. Andrzej Witczak dodaje, że kończy się remont sali pooperacyjnej położniczej, która została przystosowana do najnowszych standardów. Będą oddzielne stanowiska, każde ze sprzętem monitorującym. Pomieszczenie będzie klimatyzowane.

Rafał Szpak dyrektor Szpitala przy ulicy Prostej podkreśla, że unowocześniony zostanie również oddział intensywnej terapii noworodka.

Jednym z ostatnio zakończonych remontów jest odnowienie sali porodów rodzinnych. Świętokrzyskie Centrum Matki i Noworodka jest jedynym w województwie świętokrzyskim szpitalem z najwyższym, trzecim stopniem referencyjności dla świadczeń z zakresu ginekologii i neonatologii.

:arrow: http://www.radio.kielce.pl/page,,Nowy-b ... ceaa6.html

ciekawski

Post autor: ciekawski » 28 stycznia 2011, o 07:59

W sumie nie wiedziałem w jakim wątku to napisać, ale to co widziałem nie podoba mi się zupełnie. Urząd wojewódzki z tego co pamiętam miał kilka lat temu zmienianą elewację i okna wymieniane a teraz co zobaczyłem to porażka chyba niszczą się te panele szklane a w ich miejsce wstawiają zupełnie nie pasujące do reszty w kolorze ciemno-zielonym. Jak można taka szakownicę robic na UW. Wstyd wstyd.....
Ponadto na okrzei na wprost wyjazdu z ulicy jasnej ogrodzili teren i zacząła sie budowa, jast tam nawet jakiś niewielki dżwig z tego co widziałem, nie wiem tylko co tam ma powstać pewno kolejny niewielki budenek pół mieszkalny pół usługowy.

Awatar użytkownika
Tomasso
Kontakt:

Post autor: Tomasso » 28 stycznia 2011, o 08:19

A to nie akcja Maurycego Gomulickiego co przemalował jaskółkę przed wejściem na czerwono?

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 28 stycznia 2011, o 09:37

ciekawski pisze:W sumie nie wiedziałem w jakim wątku to napisać, ale to co widziałem nie podoba mi się zupełnie. Urząd wojewódzki z tego co pamiętam miał kilka lat temu zmienianą elewację i okna wymieniane a teraz co zobaczyłem to porażka chyba niszczą się te panele szklane a w ich miejsce wstawiają zupełnie nie pasujące do reszty w kolorze ciemno-zielonym. Jak można taka szakownicę robic na UW. Wstyd wstyd.....
Echo o tym pisało: http://www.mmkielce.eu/artykul/piegowat ... 74998.html

ciekawski

Post autor: ciekawski » 28 stycznia 2011, o 10:23

To jak w końcu jest z tym UW wie ktoś?

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 28 stycznia 2011, o 16:36

ciekawski pisze:W sumie nie wiedziałem w jakim wątku to napisać, ale to co widziałem nie podoba mi się zupełnie. Urząd wojewódzki z tego co pamiętam miał kilka lat temu zmienianą elewację i okna wymieniane a teraz co zobaczyłem to porażka chyba niszczą się te panele szklane a w ich miejsce wstawiają zupełnie nie pasujące do reszty w kolorze ciemno-zielonym. Jak można taka szakownicę robic na UW. Wstyd wstyd.....
A ja myślałem, że to kolejny pomysł na art, po jaskółce :D
Fakt, wyglada to źle.

ODPOWIEDZ