Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Boss
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Boss » 29 lipca 2006, o 00:18

Crux pisze: Z wiadomych, ale jeżeli wycinamy to wszystkie wiadomości związane z "wiadomym" tematem. Zauważam nieśmiało, że list, od którego się zaczęło nadal jest zamieszczony...
aj czepiasz sie :lol: - jestem troche wypity więc bardzo pokojowo nastawiony :D - jeśli chcesz to moge edytowac swoje posty :P

co do tematu to licze na to że powstanie tam sama galeria, centrum handlowe bez żadnej hali targowej. to ścisłe centrum miasta i budowa hipermarketu w tym miejscu jest delikatnie mówiąc nie na miejscu ale sama galeria w dodatku piętrowa czemu nie :)

Awatar użytkownika
Nowak
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Nowak » 29 lipca 2006, o 06:44

Obrazek

Gorąco wokół nowej galerii
Czytelnicy o pomyśle budowy galerii handlowej w centrum Kielc
Nie chcemy galerii handlowej w centrum Kielc! - protestuje część kielczan. Inni chcą pod warunkiem, że nie będzie w niej hipermarketu.
Informacja o planach budowy ogromnej galerii handlowej na terenie obok domu księży emerytów, którą wczoraj podaliśmy, zszokowała naszych czytelników.
O tym, że Stowarzyszenie Wzajemnej Pomocy Kapłanów Diecezji Kieleckiej wydzierżawiło plac na 90 lat Holendrowi Theo Jongenowi, napisaliśmy jako pierwsi. Choć cały projekt utrzymywany jest w głębokiej tajemnicy, ustaliliśmy, że budynek będzie miał parking podziemny, trzy kondygnacje i kilkadziesiąt pawilonów handlowych. Inwestor chce jak najszybciej rozpocząć budowę, bo już od września będzie płacił czynsz księżom. Holender czeka więc niecierpliwie na zgodę Urzędu Miasta, ale ta zapadnie najprawdopodobniej dopiero po wakacjach.
Tymczasem kielczanie, którzy od wczoraj dzwonią do naszej redakcji, są zbulwersowani wiadomością o nowej galerii handlowej przy ulicy Warszawskiej. - Przecież to jest praktycznie centrum Kielc! To nie jest miejsce na taki potężny budynek - takich głosów usłyszeliśmy kilkadziesiąt.
Dzwonili też czytelnicy zaniepokojeni losem szkoły społecznej, która od września miała się przenieść z Wojewódzkiego Domu Kultury właśnie na teren starego budynku Domu Księży Emerytów. - To jak te dzieci będą się uczyć, gdy za oknami będzie budowane centrum handlowe? - pytali.
Dariusz Detka, wiceprezes Świętokrzyskiego Stowarzyszenia Towarzystw Oświatowych uspokaja jednak, że uczniowie I Zespołu Szkół Społecznych nie ucierpią przez tę inwestycję. - Ta galeria nie będzie nam przeszkadzała, bo powstanie w pewnej odległości od budynku, w którym będzie się mieściła szkoła, a okna szkoły też nie będą na nią wychodziły - informuje Dariusz Detka.

O kolejnych kontrowersjach wokół budowy galerii handlowej i dzierżawy działki przez holenderskiego inwestora czytajcie w poniedziałkowym „Echu Dnia”.

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 29 lipca 2006, o 09:04

Boze co za argumenty :shock:
Chcialbym znac srednia wieku tych zbulwersowanych czytelnikow.
Ciemnota!!
Mam nadzieje ze Lubawski jest troche madrzejszy i powstanie ta galeria.
Chociaz u nas szybciej dadza pozwolenie na postawienie blaszanej budki warzywnej w centrum miasta, niz na powstanie ekskluzywnego sklepu :?

Tam91

Post autor: Tam91 » 29 lipca 2006, o 09:30

Nie wiem, nie znam sie, ale czy Echo dnia nie nalezy do Michala Solowowa? Bo jesli tak to nie mozemy sie spodziewac w Echu przychylnym tej budowie artykulow :twisted: Jesli myle sie to prosze usunac posta :twisted:

Awatar użytkownika
kaggy

Post autor: kaggy » 29 lipca 2006, o 09:50

pamietam podobne glosy przed budowa Galerii Echo, ze jest juz Tesco i wystarczy ze dwa to za duzo i jedno z nich upadnie, a teraz jak sie w poblizu przejezdza to prakingi i przy Tesco i przy Echo pelne. W porownywalnym przeciez Radomiu zarowno wiekszych jak i mniejszych centrum handlowych jest wiecej i jeszcze jakos ani wulkan tam nie wybuchl ani nie dopadl ich zaden inny masowy kataklizm.

Co do umiejscowienia w centrum to teraz wszedzie jest tendencja to sytuowania takich obiektow w starych centrach miast co ma slyzuc ich rewitalizacji i spelnia to zadanie jesli projekt jest odpowiednio rozwiniety [ czyli nie tylko blaszana buda ale wieksze centrum 3 generacji]

A co do argumentow przeciwnikow takich sklepow - wystarczy do nich nie chodzic, a jesli sa inni chetni na zakupy to chyba jednak oznacza ze sa one potrzebne.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 29 lipca 2006, o 11:49

Kur...ale ciemnota to normalnie cos mi sie robi. Ja bym wcale takich wypowiedzi nie zamieszczał. Az mi sie w zoladku zle robi jak ludzie są ograniczeni. Nie wiem...albo nie maja pojecia co to za obiekt albo zazdrosc albo konkurencja, no sam nie wiem :(

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 29 lipca 2006, o 11:54

Proponuję masowo zasypać Echo Dnia PRZYCHYLNYMI opiniami na temat galerii. Na koniec niech każdy z nas podpisze, że jest z forum inwestycje.kielce.pl 8) Trzeba nieco poprawić wizerunek zacofanego społeczeństwa Kielc :roll:
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 29 lipca 2006, o 11:58

Wysłałem wczoraj swój komentarz, a dzisiaj po przeczytaniu tego artykułu dołączyłem pani Magdzie link do forum, żeby poczytała troche konstruktywnych opinii i nie wsluchiwała sie w ciemnote lokalnego spoleczentwa! Piszcie @, bo znowu zniechęcimy do Kielc kolejnego inwestora, a wszystko co złe, po świecie rozchodzi się najlepiej.

Adams

Podobno chcieli w tym miejscu Real budować...

Post autor: Adams » 29 lipca 2006, o 12:45

Słyszałem, że kilka lat temu na działce przy Warszaskiej swój hipermarket chciał otworzyć Real. Wtedy jednak księża emeryci się nie zgodzili, dlatego Real powstał przy Radomskiej. Dlaczego teraz Księza wydzierżawili ten teren, skoro jeszcze 5 lat temu nie było tym mowy??? :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 29 lipca 2006, o 12:58

Moze byly inne plany, ale bodajze w 2002 roku teren mialo wydzierzawic Echo Inv, lecz do tego nie doszło. W 2004 terenem zainteresował się Kaufland. Efekt podobny. Teraz jest taki inwestor, ktory zagospodaruje ten teren w najlepszy sposob, bo nie bedzie blaszaka, a nie chce nic mowic, ale Kauflandowi naprawde niewiele brakowalo do zgody na budowe betonowego, parterowego pudła...

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 29 lipca 2006, o 14:19

Ok, ja już wysłałem długi list na adres: brzezinska@echodnia.eu
Komisja Rewizyjna czuwa!

Ben
Kontakt:

Galeria

Post autor: Ben » 29 lipca 2006, o 14:25

Jak tam miał powstać Real skoro to jest działka w centrum i nie przeznaczona na blaszak oraz mała.Straszne jest to ,że ludzie nie rozumieją co to jest galeria i mylą pojęcie z hipermarketem,jeżeli powstawałaby galeria plastyczna czy fotograficzna też byłyby protesty bo też użyto by nazwy galeria.Czy Kielce mają być uważane za sypialnię ? Swoją opinię wyraziłem w Echu i cytować jej nie będę jak ktoś jest zainteresowany to ją przeczyta.W samym centrum Radomia powstaje galeria 4 razy większa niż w Kielcach i to radomiakom nie przeszkadza a w Kielcach przeszkadza ładny budynek z ładnymi sklepami ,do metropolii trzeba dorosnąć ,trzeba trochę łyknąć wiedzy i świata .Mamy 200 tyś ludzi i takich galerii potrzeba minimum pięć.Jeżeli przeszkadza to paru kupcom to niech zmienią zawód przecież nikt dożywotnio nie gwarantował nikomu pracy co widać na rynku.Jeżeli inni muszą zmieniać kwalifikacje to dlaczego oni nie,czy inni nie mają rodzin iżołądków które trzeba nakarmić?.
Ben Kielce

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 29 lipca 2006, o 14:28

Ja tez sie udzielilem na forum ED, szczegolnie po przeczytaniu opinii Grudzińskiego... ten czlowiek jest kandydatem na prezytenta Kielc :shock: Chron nas Boze :!: :!: :!: Dwa listy do ED poszły...

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 29 lipca 2006, o 15:01

ode mnie poszedł właśnie obszerny e-mail do pani redaktor... zachęcam innych
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 29 lipca 2006, o 15:27

Teraz pozostaje nam czekać na poniedziałkowy artykuł w 'Echu'. Myślę, że będzie bardziej obiektywny od dzisiejszego i autorka pokaże pozytywne strony inwestycji, a nie tylko racje 'zapleśniałych grzybów' :). Zresztą usilnie ją o to prosiłem :).
Komisja Rewizyjna czuwa!

ODPOWIEDZ