RUDERY - wyburzenia, rozbiórki

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

halny
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: halny » 4 czerwca 2010, o 20:26

Wyburzono spalony dom na ul.Jasnej.

hey

Post autor: hey » 5 czerwca 2010, o 17:32

hey pisze:
halny pisze:Na ul. Zagnańskiej pomiędzy warsztatem samochodowym a Jasną wyburzono rudery aż do ogrodzenia szkoły. Niestety jeszcze na rogu wspomnianych ulic sąsiednia posesja wraz z drewnianym płotem od strony Jasnej strasznie szpeci. Może spodziewany inwestor bedzie w stanie połączyć obie posesje pod jakąś sensowną inwestycje :) :?:

Wisi już tablica budowy, stoi kontener i toi-toi więc pewnie wkrótce ruszy budowa. Działki na rogu inwestycja nie obejmuje.

Budowa jeszcze nie rozpoczęta ale wyburzają dom na sąsiedniej działce o której wspomniał 'halny'...

halny

Post autor: halny » 11 czerwca 2010, o 19:12

Widziałem wczoraj ,że rozpoczeto wyburzanie ruder pomiedzy wiaduktem a koścołem św,Krzyza. Nareszcie !!!!!!!!!!!!!!!!!! Widac to z widuktu jadąc do ronda. Stała tam koparka a jedna z ruder pietrowyc nie miała juz dachu :D

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 16 czerwca 2010, o 19:32

hey pisze:
halny pisze:Na ul. Zagnańskiej pomiędzy warsztatem samochodowym a Jasną wyburzono rudery aż do ogrodzenia szkoły. Niestety jeszcze na rogu wspomnianych ulic sąsiednia posesja wraz z drewnianym płotem od strony Jasnej strasznie szpeci. Może spodziewany inwestor bedzie w stanie połączyć obie posesje pod jakąś sensowną inwestycje :) :?:

Wisi już tablica budowy, stoi kontener i toi-toi więc pewnie wkrótce ruszy budowa. Działki na rogu inwestycja nie obejmuje.
Właśnie płonie rudera na rogu :)
Ciekawe czy to przypadek czy poprostu inwestor stwierdził, że to będzie tańsze rozwiązanie niż wyburzenie? ;)

hey

Post autor: hey » 16 czerwca 2010, o 20:41

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 16 czerwca 2010, o 21:11

I pomyśleć, że akurat dzisiaj po południu byłem obejrzeć to miejsce! Ciekawie to wyglądało - ponieważ od strony szkoły budowa się zaczęła i już pojawiły się jakieś mury, miałem wrażenie, że odsłonięta rudera wzdłuż Jasnej to odrębna działka (no bo po co w ramach porządkowania działki zostawiać część ruder i to wzdłuż równej linii?)
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

michau

Post autor: michau » 17 czerwca 2010, o 09:40

"Pytani o przyczynę pożaru strażacy odpowiadają krótko – rozbiórka po kielecku!"

źródło: Echo dnia

I wszystko jasne:)

Awatar użytkownika
Adasiek CK

Post autor: Adasiek CK » 17 czerwca 2010, o 18:48

Oj to bardzo powszechnie znana metoda błyskawicznej rozbiórki :wink:
<klawy tekścik w tym miejscu>

halny

Post autor: halny » 27 czerwca 2010, o 07:36

Pomału rozbierają pozostałosci tej narożnej spalonej rudery z Jasnej. Kamienice pomiędzy jezdniami na Warszawskiej wyglądają na opuszczone poza jednym sklepem. Wiemy coś kiedy je rozbiorą ?

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 27 czerwca 2010, o 20:00

Rozbierają dom na Leszczyńskiej. Nie wiem co tam będzie ale obstawiałbym, że Rita go kupiła, żeby poszerzyć swój teren.
Obrazek
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
Jezpir

Post autor: Jezpir » 27 czerwca 2010, o 21:05

Początkowo sądziłem, że to będzie tylko remont z wymianą dachu. Może z nadbudową piętra. Patrząc teraz na rozmiar destrukcji, to już nie wiem czy nie rozbierają jednak tej chałupki. Choć rozbiórki teraz przeprowadza się zdecydowanie bardziej inwazyjnie (z niestandardowym użyciem koparki).

[edit] Na tablicy informacyjnej budowy wiele informacji nie ma. Nawet nie jest umieszczona od frontu na ogrodzeniu, tylko z boku budynku (choć nie bardzo można robić zarzut, że nie jest w miejscu widocznym).
Nazwa budowy: "Leszczyńska 31"
Inwestor "Jerzy Krawczyk"
Jeżpir

halny

Post autor: halny » 17 lipca 2010, o 20:11

Ul. Łódzka przed skrętem w ul. Przęsłową trwają wyburzenia dwóch domów drewnianych. Kiedyś była tam zlokalizowana kaplica .

Awatar użytkownika
Jezpir

Post autor: Jezpir » 18 lipca 2010, o 11:27

Budynku na Leszczyńskiej jednak nie rozbierają. Wczoraj przechodziłem i widać, że budynek będzie wyższy. podmurowywane są okna od dołu.
Jeżpir

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 18 lipca 2010, o 21:49

Tablicy odczytać nie mogłem. Zrobiłem zdjęcia komórką ale nic nie widać :(
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
Jezpir

Post autor: Jezpir » 19 lipca 2010, o 08:32

sueno pisze:Tablicy odczytać nie mogłem. Zrobiłem zdjęcia komórką ale nic nie widać :(
Jezpir pisze:Na tablicy informacyjnej budowy wiele informacji nie ma. Nawet nie jest umieszczona od frontu na ogrodzeniu, tylko z boku budynku (choć nie bardzo można robić zarzut, że nie jest w miejscu widocznym).
Nazwa budowy: "Leszczyńska 31"
Inwestor "Jerzy Krawczyk"
Jeżpir

ODPOWIEDZ